Ασθένειες Βρήκα το μονγκ μου ξαφνικά χωρίς φτερά στα πόδια και την κοιλιά

pamilianexr

PB New Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2021
Μηνύματα
13
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα! Έχω εδώ κ δύο βδομάδες μονγκ... Ξαφνικά σε μια μέρα το είδα χωρίς φτερά στα πόδια κ στην μισή κοιλιά του... Ότι γνωρίζετε θα βοηθούσε :(( το έχω κ σε παρακολούθηση με γιατρό αλλά δε ξέρω φοβάμαι μην δεν είν' μόνο στρες... Άρρωστο δε το βλέπω πάντως... Περιμένω νέα σας...
 
κ μια μέρα εντελώς ξαφνικά ξυπνάω κ βλέπω τα πόδια κ την μισή κοιλιά χώρις φτερά...
Aυτό δεν είναι PBFD που ρωτάς κάτω απο το αντίστοιχο άρθρο. Είναι μάδημα φτερών και σχετικά σύνηθες στα Μονκς. https://community.petbirds.gr/threads/Μάδημα-φάγωμα-φτερώματος-παπαγάλων.5333/
 
@Φοίβος πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό σε παπαγάλο... Έιχα κ έχω από μικρά έως μεσαίου τύπου ρικνεκ, μονγκ φέτος πήρα και δε μου έχει τύχει ξανά... Απλά στεναχωρήθηκα πολύ... Τι να του κάνω άλλο δε ξέρω... Όσοι έχετε μονγκ πείτε μου... Έχει κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω;
 
Τι να του κάνω άλλο δε ξέρω... Όσοι έχετε μονγκ πείτε μου...
Δεν έχει να κάνει με το είδος. Πολλοί παπαγάλοι στην αιχμαλωσία μαδάνε τα φτερά τους. Η ανία (βαρεμάρα) είναι απο τους βασικότερους ψυχολογικούς παράγοντες που τους παρακινούν να ξεκινήσουν αυτή τη συμπεριφορά.

Μπορούμε να δούμε το κλουβί και τον χώρο που ζει? Πες μας λίγα πράγματα για την καθημερινότητα του και πόσο μένει μόνος του στο σπίτι.
 
ναι αμε θα σας περασω αυριο φωτογραφιες να δειτε! γυρω στις 5/6 ωρες μπορει κ 8 η συνεχωμενα η σπαστα... μονο του απο μενα γιατι στο σπιτι εχω αλλα 8 παπαγαλακια οκ μονγκ δεν εχω δευτερο αλλα θα ερθει συντομα σε κανα μηνα παρεα και γι αυτο! 4κοτακιλ2 μπαντζι και 1 ρικνεκ! τι παιχνιδια συνηθως ειναι καταλληλα για το μονγκ? οταν γυριζω σπιτι ειμαστε μαζι τα βγαζω καμοια ωρα παιζουμε εκτος απο το ρικνεκ δεν το βγαζω μαζι με τα αλλα. συνηθως με τα κοτακιλ τα βγαζω! αλλα κυριως με εμνα ασχολειται το συγκεκριενο καθεται κοντα στο κλουβι του ενω τα αλλα μπορει να κατσουν και σε ενα πιο ψηλο σημειο καλα ακομη νομιζω λογικο γιατι δεν ξερει καλα τον χωρο! πριν πανε μεσα καθαριζω τα κλουβια τους βαζω τροφες και προς το βραδακι τα καληνυχτιζω! το ρικνεκ πχ που ηταν μονο του τοσο καιρο και ακομη ειναι χωρις δικο του ειδος γιατι δεν εχει μαδηθει? ¨(( εχω δει τσιμπιματα ναι αλλα οχι σε τετοιο σημειο! απλα ισως το μονγκ ειναι παιχνιδιαρικο απο μονο του και παρατηρω οτι δεν επιλεγει εναν ιδιοκτητη οπως τα αλλα τα παει καλα και με την οικογενεια μου! προφανως επειδη ο,τι ζωακι βαζω μεσα θα παρει καποιο χαρακτηριστικο μου, αυτο πηρε ολα τα κακα...απαπα. αντι για την θεραπεια του κτηνιατρου θα του δωσω την δικη μου{πλακα κανω} απλα θα του παρω αυριο κιολας πιο πολλα παιχνιδια απλα να ξερω τι αρεσει... στα αλλα εχω κουνιες κατι κρεμαστα χρωμματιστα ενα με κατι κρικακια. σε αυτο εχω μια κουνια κ ενα μικρο κρεμεαστο δεν ξερω τι να του παρω! καθρεπτης θα ηταν καλο σε αυτο το ειδος? ξερω οτι δεν κανει γιατι ειναι ασχημο να νομιζουν οτι εχει παρεα κτλ και δεν εχω βαλλει σε κανεναν... αλλα μηπως?
[automerge]1633641547[/automerge]
ααα επισης τωρα τον χειμωνα κυριως τα εχω στο σπιτι! το καλοκαιρι τα εχω ολους τους μηνες εξω αλλα το βραδυ τα σκεπαζω με κατι ελαφρυ εκτος αν αλλαξει ο καιρος... τωρα τον χειμωνα μεσημερι τα βγαζω εξω πχ σημερα ηταν βροχερος καιρος δεν τα εβγαλα, αλλα τους ανοιγω τα παραθυρα ελαχιστα να μπει καθαρος αερας! το πρωι πριν φυγω ανοιγω τα παραθυρα να εχουν φως! ε λογικα αυτα κανουν?
επισης καθε φορα οταν εχω χρονο τεταρτες η σκ θα παρω μαζι μου σε κλουβακι μικρο μεταφορας ενα, η αν γνωριζονται δυο δυο για βολτα εξω ! εναλλαξ καθε φορα πιο πολυ αυτο γινεται καλοκαιρινους μηνες η με καλο καιρο και ζεστη! αυτα κυριως κανουμε! απλα ειναι η πρωτη φορα που συνβαινει και σε ειδος που δεν εχω κλεισει ουτε μηνα μαζι και οσο να τ κανεις πανικοβαλεσαι λες τι φταει σε αυτο? τι του εκανα? γιατι απο οτι βλεπω με συμπαθει αφου παιζουμε μαζι εξω και μου μιλαει καποιος αλλιως οταν του μιλαω η οταν ανοιγω την πορτα εχει αρχισει να χαιρεταει κι αυτο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: olgi
@pamilianexr αν και δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά πρόσεχε ειδικά τώρα τον χειμώνα να μην αλλάζεις συνέχεια την θερμοκρασία στο κλουβί. Τα πουλιά είναι σαν εμάς τους ανθρώπους (το χειμώνα κατεβάζουμε τα χειμωνιάτικα και το καλοκαίρι τα καλοκαιρινά ρούχα). Για αυτό προσπάθησε να μην του αλλάζεις συνέχεια την θερμοκρασία γιατί θα αλλάζει όλη την ώρα πτέρωμα. Βέβαια ξαναλέω δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό. Εύχομαι να γίνει καλά :)
 
ναι μαλλον αλλαγη πτερωματος ειναι γιατι εχει βγαλει φιτρες γι αυτο δεν μπηκα ξανα να σας γραψω! οχι πλεον μεσα θα τα αφηνω αλλα δε γινεται να μην ανοιξω το παραθυρο εστω λιγο να μπει φως και αερας... επισης δλδ τωρα που ειναι χειμωνας να μην τα πηγαινω βολτα εξω?
 
@pamilianexr εννοείς τα πηγαίνεις έξω με harness ? Γενικά τώρα τον χειμώνα μην το προτιμάς αλλά αν κάποια μέρα έχει καλό καιρό μπορείς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Panoz07 οχι με αυτα τα λουρακια δεν εχω παρει ακομη δεν μου καθονται καλα στο ματι, με μικρο κλουβι μεταφορας στο χερι μου... ακομη για χειμωνα δεν εχουμε βγει εξω, αν κανει καμοια μερα πολυ ζεστη θα το δουμε...
 
Back
Top