Ασθένειες Βρήκα ψείρες στις πατήθρες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Liakos18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Liakos18

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2020
Μηνύματα
667
Πόλη
Ηλεία
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Σήμερα κάνοντας έναν έλεγχο στα καναρίνια είδα αυτό.
IMG_20200807_181214_642.jpgIMG_20200807_182014_589.jpg
Δεν μπορώ να καταλάβω πότε έγινε όλο αυτό το κακό. Στο χώρο που εχω τα καναρίνια έχω και κάποια ορτυκια σε άλλη κλούβα μόνα τους. Πιστεύω πως από εκεί προήλθαν οι ψείρες, αλλά και επειδή λέρωναν πολύ τον χώρο τα απομάκρυνα. Αύριο θα περάσω τα πάντα με χλωρίνη και σαπούνι, μα σίγουρα πρέπει να προμηθευτώ και κάποιο παρασιτοκτόνο. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι?
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
 
@Tony Forpus ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, και εγώ αυτό σκέφτηκα, δεν ξέρω όμως πόσο εύκολα και σύντομα μπορώ να το βρώ. Θα κάνω αύριο μια έρευνα αγοράς. Είναι η λεγόμενη κόκκινη ψείρα? Μου φαίνεται λίγο μεγάλη για κόκκινη ψείρα για αυτό ρωτάω.
 
Θα κάνω ναι! Δεν ανέφερα επίσης πως είδα και λίγο αίμα στο πόδι του καναρινιού, που ζούσε στο κλουβί που είδα τις ψείρες. Μάλλον ψείρες καναρινιών είναι μιας και του έκαναν επίθεση. Θα μάθω σίγουρα αύριο και θα σας ενημερώσω.
@Tony Forpus ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1596830373[/automerge]
Να κάνω και μια άλλη ερώτηση. Πρέπει να αλλάξω και τον ζεολιθο? Απλά τον άλλαξα πρόσφατα και αν δεν είναι αναγκαίο να μην το κάνω.
 
@Liakos18 ψειρες ειναι δυστυχως και εχουν και αυγουλακια! Αλλαξε τα ολα πλυντα ολα καφτα ολα 🤣 περα απο την πλακα και ο ζεολιθος για μενα πρεπει να πεταχτει δεν πειραζει που τον αλλαξες προσφατα! Και τοτε που ειχες ανεβασει ενα θεμα που ειχες τρελαθει αν ηταν ψειρα ή οχι δυστυχως υπηρχαν απο τοτε και δεν υπηρχε τοσο μεγαλη εκταση ή κρυβοντουσαν καλα και εκαναν επιδρομη το βραδυ! Πω πω ανατριχιασα! Σε καταλαβαινω το σοκ που θα περασες! Ολα μα ολα καθαριοτητα καυτο νερο χλωρινη δεν ξερω τι αλλο και elektor!ή αμα εχεις λιγα καναρινακια παρε καινουρια και πετα τα αυτα!γιατι αν παρατηρησεις στις πατηθρες απο κατω εκει που κουμπωνει θα το εχουν σκαψει σιγουρα και θα εχουν μπει μεσα κιολας στην πατηθρα!η κοκκινη ψειρα για μενα ειναι εφιαλτης ειναι πολυ δυσκολη και επεκτεινεται παρα πολυ γρηγορα! Τωρα που το ειδες δρασε και εσυ γρηγορα γιατι μετα το χανεις το παιχνιδι! Ενημερωνε μας! Ευχομαι νικη στον πολεμο 😉
 
Σε ευχαριστώ πολύ για τις εμψυχοτικες ευχές σου Έλλη 🙂. Οι πατηθρες θα πεταχτούν σίγουρα και θα αντικατασταθούν με πλαστικές, αλλά στρογγυλές. Αυτές που εχουν και κουμποματακια στις άκρες για να στέκονται στο κλουβί.
50 - 10 E.webp
Αντώνη τις πατήθρες τις έβαλα στα κλουβιά πριν ένα μήνα. Είναι από πορτοκαλιά
 

Συνημμένα

  • 50 - 10 E.webp
    50 - 10 E.webp
    1,5 KB · Προβολές: 0
@Liakos18 Τωρα που ξαναειδα τις φωτογραφιες δεν πρεπει να εχει μονο εκει που μας εδειξες που γινετε χαμος εχει και εκει που κουμπωνει η πορτα του κλουβιου! Στην κουρμπα εννοω που κανει για να κλεισει!βλεπω μαυρο και εκει μπολικο! Πω πω με το που ειδα τις φωτογραφιες σαν γατι εκανα οταν τρομαζει 🤣 κουραγιο και θα τις εξολοθρευσεις! Και αν το κλουβι πιανεται με το πλαστικο εννοω αν δεν υπαρχει σχαρα πρεπει να εχει και στα γαντζακια σιγουρα! Και στις αυγοθηκες κοιταξε γυρω γυρω αλλα απο μεσα απο το στεφανι! Πω πω υπομονη και μην τρελενεσαι ολοι το εχουμε περασει και με ψυχραιμια το αντιμετωπισαμε δεν ετρεμε το χερι πολυ 🤣 παρε ψεκαστηρι οπλισου καταλληλα βαλε τα χρωματα του πολεμου και μην αφησεις καμια ζωντανη! Θα περιμενουμε να μας πεις τις εξελιξεις...😁
 
Ναι πήρα το elector (30ml). Έκανα την πρώτη χρήση, την Τρίτη και αύριο της Παναγίας (Χρόνια πολλά σε όσους-όσες εορτάζουν) θα ξαναψεκάσω. Την πρώτη φορά, είδα πράγματι ένα σορό ψείρες να περπατούν ζαλισμένες. Χθες το βράδυ είδα μια πάλι, πάνω στο κλουβί που σημαίνει πως δεν έχουν φύγει ακόμα, αλλά ελπίζω αύριο να εξαλειφθούν. Μια απορία. Να δώσω περισσότερη προσοχή στο ψέκασμα των πουλιών, ή των κλουβιων και των προστατευτικών?
 
Να δώσω περισσότερη προσοχή στο ψέκασμα των πουλιών, ή των κλουβιων και των προστατευτικών?
Θα πρέπει να ψεκάσεις σχολαστικά τα πουλιά τα κλουβιά, ταΐστρες, πατήθρες αλλά και το χώρο που βρίσκονται τα κλουβιά, δηλαδή τους τοίχους που ακουμπάνε τα κλουβιά.
 
@Liakos18 συγνωμη για χθες που δεν απαντησα ειχα παλι προβλημα με το internet! Ωραια! Πες μας λιγο...ηταν το elector ευκολο στην χρηση του;η αντιδραση των καναρινιων;οσο για το αποτελεσμα δεν ρωτω γιατι στο τελος ρουθουνι δεν θα μεινει που λενε😂 σε ολα να δωσεις προσοχη μεχρι σε τρυπα απο καρφι που εχει βγει να δωσεις σημασια αν εχει κοντα στα καναρινακια γιατι και σε καποιο σημειο να μεινουν θα γινει χαμος παλι σε λιγο διαστημα! Ευχομαι να τις εξολοθρευσεις μεχρι το επομενο ψεκασμα!
 
Έτσι ήταν και εμένα στα 2 κλουβάκια. Πρέπει να ναι η κόκκινη ψείρα. Τελικά χρειάζεται να κάνουμε πιο δραστικές προληπτικές θεραπείες πέρα της απλής καθαριότητας. Εγώ προσωπικά σύμφωνα με τις συμβουλές του φόρουμ θα ρίχνω σκόνη pinex τους επίφοβους μήνες. Λογικά με το elector δεν θα υπάρχει κανένα θέμα 👌.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι φυσικά κόκκινη ψείρα και μάλιστα σε διάφορα στάδια ανάπτηξης. Αυγά, νεογέννητα,μαύρα ενήλικα,κόκκινα ενήλικα και νεκρά. Για χρόνια χρήση στον χώρο s76. Για επιδερμική εφαρμογή(σαν το Pulmosan) Εffipro ή Frontline. Δύο εφαρμογές με διαφορά δύο εβδομάδων . Οι σκόνες (Pinex) είναι απλα εντομοαποθητικά. To Elector πρέπει να είναι γνήσιο και δεν έχει δράση επι των αυγών της ψείρας. Χρειάζεται συνεπείς επαναλήψεις(5-7 ημέρες) σε βάθος τουλάχιστον ενός μηνός.
 

Συνημμένα

  • 562-600x600.webp
    562-600x600.webp
    7,4 KB · Προβολές: 19
  • DDsIGfu.webp
    DDsIGfu.webp
    80 KB · Προβολές: 20
  • frontline-spray-dogs-cats-100ml.webp
    frontline-spray-dogs-cats-100ml.webp
    10,1 KB · Προβολές: 20
@mgerom ευχαριστώ πολύ, για τις πληροφορίες.
Έκανα και μια πρόχειρη αναζήτηση για το S76, μα δεν το βρήκα.
Γίνεται να μας πείτε που μπορούμε να το βρούμε?
 
Τελευταία επεξεργασία:
2 μήνες μετά, και ακόμα βελτίωση δεν έχω δει. Σήμερα κατά τον καθαρισμό είδα πάλι μια μεγάλη κόκκινη ψείρα (φαίνεται θα είχε πιει αρκετό αίμα), μαζί με πολλά αυγά.
Κάνω ψεκασμούς αρκετά συχνά, μα απ'ότι φαίνεται δεν αρκεί. Αύριο θα παραγγείλω πάλι elector, και θα φροντίσω να ψεκάζω κάθε 6 μέρες συστηματικά.
Επίσης


To Elector πρέπει να είναι γνήσιο
@mgerom Πώς θα καταλάβω αν η συσκευασία που θα προμηθευτώ θα είναι η γνήσια ή όχι; Θεωρείτε πως θα είχε αποτέλεσμα αν χρησιμοποιούσα παράλληλα με το elector και το Frontline;

Μια άλλη ερώτηση που έχω, είναι αν έχει σημασία που το σταντ που βάζω τις ζευγαρώστρες είναι από ξύλο, γιατί έχω διαβάσει ότι φωλιάζουν ποιό εύκολα εκεί.
 
Back
Top