Γενικά Βρήκα Cockatoo, συμφέρει αυτή αγορά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Shadow9

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
203
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μετά από καιρό είδα πως ένας εκτροφέας έχει διαθέσιμο ένα galah cockatoo.
Είναι γεννημένο το Φεβρουάριο του 2019, αρσενικό με κλειστό δαχτυλίδι και όπως αναφέρεται στην περιγραφή ¨πολύ ήμερο¨. Η τιμή είναι 950 ευρώ.
Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτό, καθώς η αλήθεια είναι πως με προβλημάτισε η ηλικία (2χρονών) και δεν είμαι σίγουρη με τη τιμή...δηλαδή είναι πολύ καλή και ευκαιρία ή μπορώ να βρω και κάτι φθηνότερο? Επίσης ξέρει κανείς αυτόν τον εκτροφέα (βλ. λινκ), είναι αξιόπιστος; Πάντως νομίζω φαίνεται υγιές το galah.

Παραθέτω και μία φωτογραφία και το λινκ
 

Συνημμένα

  • εικόνα_2021-03-02_175543.webp
    εικόνα_2021-03-02_175543.webp
    7,4 KB · Προβολές: 25
@Shadow9 να του πεις να σου δώσει ένα μωράκι από το ζευγάρι που έχει για αναπαραγωγή.Καλύτερα να περιμένεις λίγο.Αν δεν το θέλεις για ζευγάρι δεν υπάρχει λόγος να πάρεις δύο ετών cockatoo.Τα χρήματα για αυτό το είδος είναι πάνω κάτω αυτά που αναφέρεις.
 
@Shadow9 δίνοντας αυτά τα χρήματα είναι προτιμότερο να πάρεις ένα παπαγάλο τεσσάρων μηνών παρά δύο ετών.Η αλληλεπίδραση που θα έχετε θα είναι πολύ γρήγορη.Μίλησες μαζί του;
 
Έχεις απόλυτο δίκιο! Γιατί όντως θέλω να το εκπαιδεύσω από μικρό για να δεθεί μαζί μου. Ναι μίλησα μαζί του για να μου πει τη τιμή και το μήνα γέννησης του παπαγάλου. Ξέχασα να ρωτήσω για το τι χαρτιά διαθέτει, δηλαδή αν έχει κάποιο πιστοποιητικό υγείας και DNA ή χαρτιά cites...αλλά προτιμώ να βρω κάποιο νεότερο. Είχα επικοινωνήσει και παλαιότερα μαζί του και δεν είχε μικρό cockatoo.
 
θέλω να το εκπαιδεύσω από μικρό για να δεθεί μαζί μου.
Το "δέσιμο" με τα κοκατού είναι το μόνο εύκολο. Το "λύσιμο" είναι το θέμα. Η ηλικία δεν με προβληματίζει σαν ηλικία απλά θεωρώ πολλά τα χρήματα για 2 ετών πουλί που υποπτεύομαι πως κάποιοι επέστρεψαν.
 
Ναι αυτό για το "δέσιμο" και το "λύσιμο" το έχω διαβάσει παντού, αλλά δεν ήξερα πως δεν έχει σχέση με την ηλικία. Πάντως ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις γιατί έτσι αποφάσισα πως πραγματικά δεν συμφέρει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Ρώτησα αν έχει διαθέσιμα μικρότερα και μου είπε ναι, αλλά σε 2 μήνες. Οι τιμές είναι 1100 για τα αρσενικά και 1300 για τα θηλυκά...Πόσο λογικό είναι όμως τα μικρά να είναι ακριβότερα από ένα μεγαλύτερο..?(!)
 

Συνημμένα

  • εικόνα_2021-03-03_162751.webp
    εικόνα_2021-03-03_162751.webp
    8,7 KB · Προβολές: 28
@Shadow9 η μεγαλύτερη τιμή του συγκεκριμένου παπαγάλου(προϊόντος) είναι στους τέσσερις μήνες, σιγά σιγά η τιμή του πέφτει Χάνει χρηματιστηριακά, αρχίζει βγάζει και κουσούρια ...
 
@Φοίβος, @Vada από τον εκτροφέα που αναφέρει η shadow9 ετοιμάζομαι να πάρω ένα γκαλά που θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα μήνα.
Αυτή τη στιγμή έχει 2 αδέρφια μικρούλια από ίδιους γονείς, αλλά διαφορετική γέννα. Ο Στέλιος είναι καλό παιδί και έντιμος άνθρωπος. Τον εμπιστεύομαι. Το θέμα μου είναι μόνο ένα: Είναι σωστή η επιλογή μου μετά από πολύχρονη συμβίωση με το ζακό μου που δυστυχώς δραπέτευσε και τέλος. Αρρώστησα, τρελλάθηκα, αλλά ένα νέο ζακό δεν θα είναι ο Σίφης μου!!! Γι αυτό είπα να είναι άλλο είδος. Τι νομίζετε; Οποιος ξέρει κάτι για τα γκαλά, ευπρόσδεκτη η γνώμη του. (Μου το δίνει 1000 ευρώ 3-4 μηνών με τεστ DNA)

Eχω διαβάσει πάρα πολύ για το χαρακτήρα τους, για τα πάντα, αλλιώς είναι όμως να ακούσω γνώμες από κατόχους του είδους
 
@Καλλιρόη Κούγια
Η φροντίδα, η διαμονή και η διατροφή ενός galah cockatoo είναι παρόμοια με των African grey.
Δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο ούτε κάτι λιγότερο.
Κάθε παπαγάλος έχει τον δικό του χαρακτήρα, και τίποτα δεν είναι απόλυτο σε όλα αυτά που διαβάζεις.
Σε γενικές γραμμές θεωρούνται πιο παιχνιδιάρικα από τα ζακό, με μικρότερη ικανότητα ομιλίας, όμως με μεγαλύτερη ένταση στην φωνή τους.
Όπως και τα ζακό έτσι και τα galah συνήθως δένονται με ένα άτομο της οικογένειας.
Επίσης θεωρούνται επιρρεπή στην παχυσαρκία, οπότε χρειάζονται καθημερινή άσκηση, και προσοχή στην κατανάλωση λιπαρών σπόρων.
Τα παιχνίδια, όπως και η καθημερινή αλληλεπίδραση με τον φροντιστή του είναι απαραίτητα για την ισορροπία της ψυχικής και σωματικής του υγείας.
Η τιμή ενός galah τεσσάρων μηνών είναι πάνω κάτω τα χίλια ευρώ.
Αν πρόκειται για το πουλάκι το έχει στην σελίδα του στο Facebook, είναι κουκλάκι, μικρό δεινοσαυράκι.😊

Τί έγινε με τον Σήφη;
Άνοιξε το κλουβί μόνος του και την έκανε ή το ξέχασες εσύ ανοιχτό;
 
@Vada Αφού έχεις facebook μπες στο προφίλ μου που είναι το όνομα μου στα Ελληνικά. Θα τα διαβάσεις όλα
γιατί πολύ με πονάει να τα λέω. ΣΑΝ ΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΤΕΛΟΣ. Το μόνο λάθος μου είναι που δεν
θέλω να κόβω φτερά (o εκτροφέας τα είχε κομένα και μου είπε να το συνεχίσω, αλλά το έκανα για ένα χρόνο μόνο, το θεώρησα ιεροσυλία για το πουλί). Να τα αποτελέσματα!
 
Back
Top