Ασθένειες Βρηκα τραυματισμένο cockatiel, πως να το βοηθήσω;

Παιδια διαβαστε προσεκτικα τα λινκ που σας εδωσα εγω με την Νικη για τα παιχνιδακια. Θα παρετε πολλες ιδεες που συνοδευονται και απο εικονες.
 
Σας ευχαριστούμε ήδη το τεχνικό μυαλό του Τάσου μου άρχισε κα κατεβάζει ιδέες :)
 
Γενικα χρειαζεται υπομονη! Μπορει τωρα να μην παιζει με κατι αλλα αργοτερα μπορει να το θελει 😉
 
Και άλλη μια ερωτησούλα πότε μπορούμε να τον αφήσουμε ελευθερο μεσ το σπίτι;τον βλέπουμε να τεντώνει τα φτερά του κ κοιταζόμαστε με τον τάσο μήπως έχει πιαστεί... Δεν ξέρω αν ακούγεται αστείο :)
 
Ολα οι παπαγαλοι τεντωνουν τα φτερα τους για να ξεπιαστουν και μερικες φορες τα τιναζουν δυνατα κιολας! Θελει υπομονη για να τον βγαλετε. Μην τον βγαλετε ακομα. Θα ειναι επικινδυνο. Μπορει να χτυπησει καπου και να ειναι χειροτερα.Ακομα δεν εχει προσαρμοστει στο νεο του χωρο. Πρεπει να συνηθισει εσας και το περιβαλλον γυρω σας! Και το πιο σημαντικο ειναι να σας εμπιστευτει. Να τρωει για παραδειγμα απο το χερι σας χωρις να φοβαται.Αυτο μπορει να το καταφερετε σιγα σιγα και με αργες κινησεις πλησιαζοντας το κλουβι. Να του δινετε μικρες λιχουδιες που του αρεσουν για να τον προσελκυσετε.
 
Εχω μια υποψια οτι δεν ειναι Γκαλετι αλλα Γκαλετα... :D Δεν ξερουμε την ηλικια του γι αυτο δεν το λεω σιγουρα. 😉

Ειναι νωρις ακομη και καλυτερα να τον αφησετε μεσα στο κλουβι του μεχρι να τον προσεγγισετε πρωτα εκει. Οταν σας αφησει να τον ακουμπησετε η ανεβει στο χερι σας μεσα στο κλουβι τοτε θα ειναι η ωρα για να βγει εξω. Και η γατα βεβαια κλειδωμενη σε αλλο δωματιο οταν το πουλι βρισκεται εξω απο το κλουβι. :)
 
Τάσος..
Γεια σας κ πάλι σήμερα ο Γκαλέτι μας επέστρεψε στο παλιό αφεντικό του.
Το πρωί επειδή η γάτα μου δεν ήθελε ουτε καν να μπει στο σπίτι για τον λόγο οτι υπήρχε νεο μέλος στην οικογένεια κ βρισκόταν σε μέρος του σπιτιού που απαγορευόταν η Λουίζα να πάει αποφάσισα να τον βγάλω στο μπαλκόνι.
Εκεί ο Γκαλέτι άκουγε καναρίνια κ άρχισε κ αυτός να μιλάει - τραγουδάει εγώ αποκάτω άλλαζα λάδια στην μηχανή.
Σε κάποια φάση πέρασε ένας παπούς κ ο Γκαλέτι σταμάτησε να φωνάζει κ άρχισε να πηγαίνει δεξιά αριστερά στο κλουβί.
Ο παπούς λοιπόν με ρώτησε αν έχω ακούσει η έχω δει κάπου έναν παπαγάλο γιατί τους έφυγε κ η κόρη του έχει μελαγχολίσει.
Οπότε όπως καταλαβαίνεται ο Γκαλέτι επέστρεψε σπίτι του.. Το είπα στην ιωάννα κ στεναχωρίθηκε ☹
Βέβαια αντιθέτως με την ιωάννα η γάτα μου είναι μες την τρελή χαρά..
Προς το παρών η ιωάννα θέλει κουνελάκι οπότε θα σας αφήσουμε κ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τις πληροφορίες που μας δώσατε.
Φιλικούς Χαιρετισμούς Τάσος - Ιωάννα
 
Πολύ ευγενικό να επιστρεψετε το πουλάκι στον ιδιοκτήτη του!
 
Μπραβο σας παιδια που επιστρεψατε το κοκατιλακι στον ιδιοκτητη του. Ειστε αξιεπαινοι. Γιατι δεν παιρνετε ενα αλλο κοκατιλακι αφου εχετε ετοιμο το κλουβι μετα παιχνιδια και τις τροφες του; Και καταλαβα οτι σας αρεσε κιολας! Καλη συνεχεια!
 
αφου σου λεει θα παρουν κουνελι :D
 
Back
Top