Τραυματισμοί Γάγγρενα στο πόδι του παπαγάλου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης july
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

july

PB New Member
Καλησπέρα εδώ και δύο μήνες το παπαγαλάκι μου έπαθε γάγγραινα από δαχτυλίδι. Έχει χάσει το κάτω του άκρο. Και ακόμα τρώει, πίνει νερό πάρα πολύ βέβαια, σκαρφαλώνει και έχει δύναμη αλλά κλαίει οταν πλένεται γιατί προφανώς πονάει. το δαχτυλίδι έχει μείνει εκεί και δεν βγαίνει.
Έχω πάρει δύο κτηνιάτρους και οι δύο μου είπαν ότι δεν έχει νόημα να το βγάλουν το δαχτυλίδι αφού έχει χάσει έτσι κι αλλιώς το μισό πόδι και ότι δεν θα βοηθήσει κάποου. Ότι μπορεί να πάθει ανακοπή στην διαδικασία. Είναι 17 χρονών περίπου.
Αλλά δεν μπορώ να το βλέπω να υποφέρει.
Τι θα μπορούσα να κάνω να τον βοηθήσω? Του βάζω αντιβίωση στο νερό και δείχνει πολύ καλύτερη εικόνα.

Συνημμένα

• IMG_7668.webp
    IMG_7668.webp
    150,6 KB · Προβολές: 25
  • Sad
Αντιδράσεις: MARY58
έπαθε γάγγραινα από δαχτυλίδι
Μέχρι να φτάσει εκεί, δεν υπήρχε πληγή που έδειχνε ότι πρέπει να αφαιρεθεί το δακτυλιδι;

Έχω πάρει δύο κτηνιάτρους
Οι κτηνίατροι εάν δεν γνωρίζουν από πτηνά, δεν έχει κ ιδιαίτερο νόημα το τι νομίζουν. Αυτή είναι η λίστα πτηνιατρων . Αν μένεις Πειραιά, πήγαινε το στην Δουκακη στο κτηνιατρικο κέντρο Πειραιά.

Η προσωπική μου άποψη είναι να το εξετάσει επειγόντως πτηνιατρος κ καλώς εχόντων των πραγμάτων, αφού αφαιρέσει ο το δακτυλίδι, σώσει το υπόλοιπο του ποδιού κ σταματήσει την γάγγραινα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Είμαι στη Νάξο και δεν έχει πολλές επιλογές.
Εδώ έχει 3 κτηνίατρους μόνο και μου λένε για ανακοπή.

Δεν έβλεπα κάποια πληγή. Έβλεπα μόνο από μωρό που τον ενοχλούσε το δαχτυλίδι αλλά μου είπαν ότι πρέπει να το έχει κάτι έτσι το άφησα.
Και ξαφνικά είδα το πουλάκι κάτω να μην μπορεί να σκαρφαλώνει .

Αν από μωρό τον ενοχλούσε, τώρα πόσο είναι; Ειλικρινά περαστικά του.

Υπάρχει ειδικό ψαλίδι για αφαίρεση του δακτυλιδιού που πιθανότατα να μην έχουν οι κτηνίατροι για σκύλο γάτα. Βέβαια καλό είναι αν το πάρεις να το δοκιμάσει κάποιος που έχει μια κάποια εμπειρία.

Μια λύση, ελλείψει πτηνιατρου είναι να επικοινωνήσεις με κτηνιατρικο κέντρο Κομοτηνής ή με την κα Δουκάκη στέλνοντας αν χρειαστεί φωτογραφικό υλικό κ προτείνοντας να τους αποζημιώσεις για τον χρόνο τους.

Ενημέρωσε αν θέλεις για την υγεία του. Κ ρώτησε αν πρέπει κ τι να του δώσεις για να μην πονάει.

Πάντως γκουγκλαροντας βρήκα αυτόν στην Χώρα της Νάξου.
VET PET SHOP -ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Αναφέρεται ότι περιθάλπει κ ωδικά κ καλλωπιστικά πτηνά. Αυτόν τον ξέρεις;

Τελευταία επεξεργασία:
Έχω μιλήσει και με αυτόν. Του ζήτησα να περάσει από το σπίτι που μένει δίπλα αλλά είπε ότι αν βρει χρόνο θα έρθει μάλλον δεν βρήκε. Τον πήρα δύο φορές. Όλοι οι άλλοι είπαν να το πάω εκεί με τον κίνδυνο ότι μπορεί να πεθάνει στην μεταφορά. Και φοβάμαι.

Του ζήτησα να περάσει από το σπίτι που μένει δίπλα αλλά είπε ότι αν βρει χρόνο θα έρθει μάλλον δεν βρήκε
Δεν το κατάλαβα. Αν έχει ιατρείο γιατί δεν κλείνεις ραντεβού κ να το πας το πουλάκι;
Είναι πολύ μακριά σου;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Όχι είναι αυτό που σου έγραψα. Μου είπαν και οι 3 ιατροί ότι επειδή είναι μεγάλο το πουλάκι στην μεταφορά μπορεί να πάθει ανακοπή γιατί είναι ευαίσθητα.

Οκ κατάλαβα . Τώρα πρόσεξα ότι έγραψες ότι είναι 17 χρονών. Τόσα χρόνια δηλαδή τον ενοχλεί το δακτυλιδι; Θα πρέπει να πονάει. 🙁
Επικοινώνησε με το κέντρο Κομοτηνής ή Δουκάκη κ ελπίζω τα καλύτερα.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Ναι αυτό ακριβώς και έχω τρελαθεί. Σοφία τον ενοχλούσε.
Ναι θα τους πάρω τη Δευτέρα.
Τους πήρα σήμερα αλλά είχαν κλεισει.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια

Πωπω μα τι θλιβερό..😕 τόσα χρόνια να το ταλαιπωρεί και τώρα να γίνει αυτό? Ψυχή μου... λυπαμαι πολυ ..μακάρι να βρεθεί μια λύση, να ανακουφιστεί έστω και λίγο. Διευκόλυνε το με μια πιο πλατιά πατηρθα ή να ενωσεις δύο μαζί κολλημένες να στέκεται καλύτερα, να μη ζορίζεται τόσο.. είναι πραγματικά λεπτή η κατάσταση και από θέμα ηλικίας.. δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά εύχομαι γρήγορα να βρεθεί μια λύση να μην ταλαιπωρείται τόσο..

Back