Διατροφή Γίνεται προσθήκη χρωστικής σε πατέ αυγοτροφή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billoss1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εμένα αυτο που με απασχολεί περισσότερο ειναι αν υπάρχει περισσότερη η λιγότερη επιβάρυνση στο συκώτι με αυτόν τον τρόπο το κακό είναι οτι κάνεις απο αυτούς που γνωρίζω δεν κρατάει πουλιά πανω απο 2 χρόνια.
 
Για μένα είναι σίγουρο.
Αν με ημίμετρα έχει τέλεια αποτελέσματα με το σωστό τρόπο θα είχε εξαιρετικά και με λιγότερα υποθέτω χρήματα.
Πόσο χρωστική βάζεις Νίκο (@nikosk1 ) ανά κιλό αυγοτροφής και ποια χρωστική χρησιμοποιείς;
 
10 γραμμάρια στο κιλό ornitalia premix color red mosaico 66% 17% 17% ο φίλος μου καροφυλη αλλα δεν ξέρω ποια
Ξέρεις πιο είναι το θέμα Νίκο, Αν κάνεις πολύ αυγοτροφή (1 κιλό), θα έχεις μια σχετικά καλή κατανομή με ένα πολύ καλό ανακάτεμα αφου θα βάλεις 10 ολόκληρα γραμάρια. Αλλα αν αυτή προορίζεται για ένα μικρό αριθμό πουλιών θα αναγκαστείς να την κρατήσεις αρκετές μέρες,όχι και ότι καλύτερο. Οσο η ανάγκη του να δίνεις φρέσκια αυγοτροφή σε αναγκάζει να μειώνεις την ποσότητα, τόσο η ποσότητα της χρωστικής πέφτει και η διασπορά της γίνεται προβληματική. Ετσι στα 200-300 γρ. τα 2-3 γραμμάρια χρωστικής είναι ζήτημα αν θα πάνε σε όλη την αυγοτροφή. Φυσικά, αν τάχει κανείς όλα αυτά στην σκέψη του, έχει τα μάτια του ανοικτά και βλέπει οτι η "συνταγή" του δουλεύει Τότε έχει καλώς. Αν όμως ένας"ψείρας" ανακατεύει προσθέτοντας γραμμάριο-γραμμάριο την χρωστική, νάσαι σίγουρος οτι ο βιαστικός δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Επειδή λοιπόν οι απαντήσεις πρέπει να αφορούν τους πολλούς, καλύτερα γαϊδουρόδενε.
Υ. Γ Τα 10 γρ./κιλό στην Ornitalia είναι υπερβολή. Τα 5-6 είναι καλά. Πρόκειται για μείγμα με 17% καθαξανθίνη.Ασε που το pre-mix εχει καροφύλλη που σαν μείγμα έχει και αυτό μέσα του 10% καθαξανθίνη. Φυσικά τώρα δεν πειράζεις τίποτα, αλλά μάλλον πρέπει να το ξαναδείς λίγο πιο προσεκτικά το θέμα νομίζω.
 
κ Μάκη η χρωστική γράφει επάνω 8 με 10 γραμμάρια ανά κιλό, εγώ φτιάχνω 250 γραμμάρια την φορα και βάζω 2.5 γραμμάρια, εξάλλου μια ελάχιστη ποσότητα θα παραμείνει στα τοιχώματα του σκεύος που κάνω την μιξει και λιγο στης ταιστρες, ανακατεύοντας η αυγοτροφη απο κίτρινη αρχίζει και γίνεται ποιό σκουρη και είναι εύκολο να καταλάβεις που δεν έχει πάει.
 
H Ορνιτάλια παντού δίνει δόση 6-8 γρ . Με 10 γραμμάρια μάξιμουμ. Γι' αυτό σου έγραψα οτι 5-6 γρ. είναι καλά. Ετσι είσαι και μέσα στην προβλεπόμενη δόση και δίνεις όσο το δυνατόν λιγότερη χημεία. 😉
 
Η ετικετα.
20180912_193940[1].webp
Στο κουταλι είναι χωρις χρωστικη και στο ταπερ με χρωστικη.
20180912_185626[1].webp
Η κουτσουλιες.
20180912_185043[1].webp
Και η αποχρωση που βγαζει. Της φωτογραφιες της τραβηξα στης 19:15 από κινητο και ο φωτισμος ητανε χαλια, δεν εχουν καμια επεξεργασια και κανενα φιλτρο.
20180912_185224.webp 20180912_185111.webp 20180912_185427.webp
 
http://www.ornitalia.gr/xrostikes/317-premix-mosaico.html
https://www.ornitalia.com/en/product/premix-mosaico-3-componenti-gr-100/
Ο κορεσμός φαίνεται στην κουτσουλιά που αρχίζει και κοκκινίζει. Οσο για την διχρωμία, οι φωτογραφίες την δείχνουν καθαρά, αλλά για να μην αδικήσω τα πουλάκια, λέω οτι καλύτερα θα ήταν να δούμε φωτογραφίες με το τέλος της αλλαγής πτερώματος, που θα είναι σωστά βαμένα και τελειωμένα. Η απόχρωση δεν είναι κακή. Αλλα πιθανότατα θα ήταν καλή και με 30% λιγότερη χρωστική. Για πρόσεξε λίγο την απόχρωση του Παγκόσμιου.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Το είχα δει στο site ότι έλεγε 6-8 γρ. αλλά το θεωρισα τυπογραφικό λάθος οταν είδα την ετικέτα, θεώρησα σωστό να βάλω το περισσότερο για τον λόγο ότι δεν ανακατεύεται με νερό στην πατε και σίγουρα θα είχα απώλεια κάποιον γραμμαρίων. Αυτό το βίντεο το εχω δει τόσες φορές που αν δεν το έχω ματιαξει το πουλάκι θα είναι απο θαύμα 94β Santi Attilio 2016 reggio
 

Σχετικά θέματα

Back
Top