Υπέροχη η Patrick!! Αυτό το κίτρινο πως λέγεται @Niva99, επικρατές;Γεια σας παιδιά!
Ονομάζομαι Patrick, εντάσσομαι στην κατηγορία των lutino budgie, είμαι 17 μηνών και είμαι με την μαμά μου εδώ και 14 μήνες! Είμαι θηλυκό, παρόλο που το όνομά μου είναι αγορίστικο.... στη αρχή νόμιζαν πως είμαι αρσενικό, γιατί λένε ότι ήμουν πολύ μικρής ηλικίας και δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν την ηλικία μου και τώρα η μαμά μου δεν θέλει να μου αλλάξει όνομα! Μη σας πω ότι κι εμένα μου αρέσει, παρόλο που θα το προτιμούσα Patricia. Μου αρέσει να τραγουδάω όλη την ώρα, από το πρωί, μέχρι το απόγευμα. Επίσης το χόμπι μου είναι να καταστρέφω ότι υπάρχει τριγύρω μου. Δεν μου αρέσει τίποτα να είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Όταν το κάνω αυτό μερικές φορές η μαμά μου νευριάζει, με αφήνει στο πάτωμα για 5 λεπτά και μετά ξαναέρχεται.... Περίεργοι αυτοί οι άνθρωποι... Ορίστε και μερικές φωτογραφίες μου! Το ξέρω, είμαι ένα μοντέλο, δεν χρειάζεται να μου το πείτε!
View attachment 91231View attachment 91232View attachment 91235View attachment 91234
Υπέροχη η Patrick!! Αυτό το κίτρινο πως λέγεται @Niva99, επικρατές;
Αν τα ματάκια της κοκκινίζουν βλέπω ότι και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της είναι όντως συμβατά με τη μετάλλαξη που αναφέρει η Μένια.Πρόκειται για μετάλλαξη λουτινο
Ένα φυλετικό χρωμόσωμα, εννοείς ότι είναι ομόζυγο για τον συγκεκριμένο γονιδιακό τόπο ΖΖ δλδ ίδια αλληλόμορφα; Ενώ τα αρσενικά έχουν διαφορετικά Ζζ;ένα φυλετικό χρωμόσωμα Ζ (στα Ζ εδράζεται το γονίδιο ino)
Παιδιά συγνώμη αλλά μπερδεύτηκα λίγο . Μίλαμε για τον γονιδιακό τόπο καθορισμού του φύλου ή τον γονιδιακό τόπο που αφορά την μετάλλαξη ino που μπλοκάρει την δημιουργία μελανίνης. Για τον καθορισμό του φύλου αν θυμάμαι καλά για τα πτηνά αυτός γίνεται από τα θηλυκά και όχι από τα αρσενικά. Δλδ τα θηλυκά φέρουν δύο διαφορετικά αλληλόμορφα (ετερόζυγα στον γονιδιακό τόπο καθορισμού του φύλου) ενώ τα αρσενικά φέρουν τα ίδια αλληλόμορφα (ομόζυγα στον γονιδιακό τόπο).Στα μπατζι η διάκριση των φύλων δεν είναι όπως στον άνθρωπο όπου το θηλυκό έχει 2 Χ χρωμοσώματα;;
Τα θηλυκά πτηνά έχουν 1 Ζ χρωμόσωμα με γονότυπο (όσον αφορά στα φυλετικά χρωμοσώματα, αυτά δλδ που καθορίζουν το φύλο) ZW.@ianos αν πρόκειται για φυλοσυνδετη υπολειπόμενη μετάλλαξη τότε στα αρσενικά δεν είναι πιο συχνή η εμφάνιση;; Στα μπατζι η διάκριση των φύλων δεν είναι όπως στον άνθρωπο όπου το θηλυκό έχει 2 Χ χρωμοσώματα;;
Τα Ζ είναι χρωμοσώματα, όχι γονίδια (επομένως και όχι αλληλόμορφα).Ένα φυλετικό χρωμόσωμα, εννοείς ότι είναι ομόζυγο για τον συγκεκριμένο γονιδιακό τόπο ΖΖ δλδ ίδια αλληλόμορφα; Ενώ τα αρσενικά έχουν διαφορετικά Ζζ;
Πάρα πολύ ενδιαφέρον!!Τα θηλυκά πτηνά έχουν 1 Ζ χρωμόσωμα με γονότυπο (όσον αφορά στα φυλετικά χρωμοσώματα, αυτά δλδ που καθορίζουν το φύλο) ZW.
Τα αρσενικά πτηνά έχουν 2 Ζ φυλετικά χρωμοσώματα, γονοτυπικά είναι δλδ ΖΖ
Το ino γονίδιο εδράζεται μόνο στα Ζ χρωμοσώματα.
Είναι δλδ τα πτηνά, ως προς τον καθορισμό του φύλου, ακριβώς αντίθετα από ό,τι θα θηλαστικά (και ο άνθρωπος)
Τα Ζ είναι χρωμοσώματα, όχι γονίδια (επομένως και όχι αλληλόμορφα).
Όταν λοιπόν έχουμε αρσενικό πουλί ino, τότε ναι, είναι ομόζυγο ως προς το ino γονίδιο, δλδ φέρει από ένα ino στο κάθε Ζ χρωμόσωμά του. Στατιστικά δλδ, πιο σπάνιος συνδιασμός από ό,τι ένα θηλυκό που για να είναι ino, φέρει μόνο ένα αντίστοιχο γονίδιο στο μοναδικό του Ζ χρωμόσωμα.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας