Γενικά Γεννάει το θηλυκό μου παπαγαλάκι χωρίς να έχει ζευγαρώσει;

filippos filippop

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2021
Μηνύματα
12
Πόλη
Πάτρα
πριν κάποιες μερες η θηλικια μου ξεκίνησε να κανει αυγα καθε δυο ημερες.(ειναι η πρωτη φορα)
παρατήρησα λοιπον πως τα σπαει τα αυγα και πολες φορες τα βρισκω στον πατο του κλουβιου. εχθες εκανε παλι αυγο αλλα προσεξα οτι ευτηχος το εχει ακομα μεσα και το ζεσταινει συνεχεια. αυτο που με προβληματιζει λοιπον ειναι οτι δεν εχω δει το αρσενικο να κανει την πραξη επανω στην θυλικα και θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποια περιπτωση να γενναει χωρις να εχει ζευγαρωσει με το αρσενικο..? την ταιζει κανονικα και οταν αυτη ειναι μεσα στην φωλιά ,φιλούνται, ξύνουν το ενα το κεφαλακι του αλλου ολα κανονικα και θελω να μαθω αυτο. αν υπαρχει περιπτωση να γεννάει αυγα χωρις να εχει γινει η πραξη με το αρσενικο.(υπαρχει και πιθανότητα να εχει γινει απλα επειδη δεν θελω να τα ενοχλω .)
 
Για ποιο είδος μιλάμε, μπάτζι? Δείξε μας αν θέλεις κλουβί φωλιά κτλ κι ίσως καταλάβουμε τι φταίει και τα αυγά βρίσκονται στον πάτο. Ναι υπάρχει η περίπτωση να γεννάει χωρίς να έχει ζευγαρώσει. Που κλωσσάει τώρα, μέσα στη φωλιά ή στο πάτωμα?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος τωρα δεν μπορω να ανεβασω φωτο . το κλουβί ειναι αρκετά μεγάλο και εχουν πολυ χωρο. τωρα κλωσάει μεσα στην φωλιά.
 
@filippos filippop αυτά είναι σαν τις κότες δλδ κάνουν αυγά και χωρίς να έχουν ζευγαρώσει απλά δεν έχει πουλάκι μέσα οπότε όσο και να τα κλωσαει αν δεν έχουν ζευγαρώσει δεν θα βγει πουλάκι. Αν δεν είσαι σίγουρος τι έχει γίνει πάρε το αυγό βάλτο πάνω στον φακό του κινητού σου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και δεν αν υπάρχει πουλάκι μέσα. Αν έχω πει κάτι λάθος θα με διορθώσουν οι πιο έμπειροι
 
@StellaTR μετά από πόσες μέρες αφου το γεννήσει μπορώ να το κοιτάξω για να ειμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα ?
 
@filippos filippop νομίζω πως στην 7η μέρα και μετά θα μπορείς να δεις. Θα σου πει και κάποιος πιο έμπειρος
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@filippos filippop απλά άμα μπεις στην διαδικασία να κάνεις ωοσκοπιση θέλει πολύ προσοχή γιατί τα αυγά είναι ευαίσθητα και σπάνε εύκολα
 
Είμαι καθυστερημένη στο πάρτυ, αλλά ναι, όλα πρακτικά τα πτηνά μπορούν να παράγουν αυγά ανεξαρτήτως αν έχουν ζευγαρώσει, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η διατροφή, πόση ώρα μένουν ξύπνια, αν έχουν καθρεπτάκια στο κλουβί ή το πάρκο τους κλπ, αλλά ναι, σαφώς μπορεί να προκύψουν αυγά από το πουθενά. Δεν έχω εμπειρία από το πώς σταματά η συμπεριφορά, γνωρίζω όμως ότι η δημιουργία αυγών και η γέννα είναι επίπονα για τον οργανισμό, οπότε καό θα ήταν να συζητήσετε το θέμα με τον πτηνίατρό σας ώστε και να σταματήσει την ωοτοκία, και να λάβει μέταλλα και ιχνοστοιχεία που έχασε. Ελπίζω να εξισορροπίσει η κατάσταση γρηγορα! :)
 
Back
Top