Φροντίδα Γεννήθηκαν πουλάκια στο μπαλκόνι μου

YannisKkK

PB New Member
Εγγραφή
12 Απρ 2021
Μηνύματα
3
Καλησπέρα σε όλους!
Στο μπαλκόνι μου (ενα που δεν χρησιμοποιώ καθόλου) έχω ενα ράντζο κλειστό, υποτίθεται μέσα σε μεγάλες μαυρες σακούλες. Είχα διαπιστώσει ότι η σακουλες είχαν σκιστει και μέσα (αναμεσα στα συρματα) μπαιναν και καθοντουσαν πουλακια τον χειμώνα. Μάλλον δεκαοχτουρες (αλλα ειμαι πανάσχετος και δεν ξερω). Δεν τα ενόχλησα καθόλου και ουτε προκειται. Παρόλα αυτα εδω και καποιες μερες ακουγα σποραδικά μικρές στριγγλιές και σημερα το πρωι δυο τυποι, τσουπ, βγήκαν βόλτα. Δεν ξερω ποσο μικρά ή ποσο μεγάλα ειναι άλλα φοβάμαι μη πσουν κατω γιατι ολη την ωρα ειναι στην ακρη και περιμένουν, μαλλον, τη μαμα τους. Δεν μπορω να βγω στο μπαλκονι γιατι οταν με βλεπουν και μεσα απο το παράθυρο κανουν σαν τρελά και φοβάμαι οτι θα πεσουν. Ανοιγουν τα φτεράκια τους αλλα δεν ξερω τι να κανω και με αχει πιασει τρελό αγχος μη πεσει κανενα. Θα πετάξουν γρηγορα?
 

Συνημμένα

  • p2.webp
    p2.webp
    31,8 KB · Προβολές: 24
Καλησπέρα και πάλι. Σε αυτες τις δυο μερες τα πουλια ανοιγουν τα φτερακια τους και γενικά εχουν αρκετη δραστηριότητα. Και εχουν εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση.
Στο θεμα μας τωρα.
Ειχα μια δυσάρεστη (τουλαχιστον για μενα που δεν γνωρίζω) εξέλιξη. Σημερα έβλεπα μονο το ενα πουλακι. Και κοιταξα απο ένα σημείο που μπορω και είδα ότι το ένα εχει πέσει κάτω (απο τον 3ο οροφο). Το θέμα ειναι όμως ότι κινείται και ανοιγει φτεράκια κανονικά όσο το παρατηρω.
Να πω ότι το σημειο δεν προσεγγίζεται ευκολα ουτε απο άνθρωποουτε απο ζωα (γατες). Μια φορα ειχα απεγγλωβίσει μια γάτα απο αυτο το μερος, αρα δεν πανε γάτες.

Να το παρω παλι πανω? Να το αφησω εκει - θα το βρει η μαμα του να το ταισει? Μήπως πηγε απλα να πετάξει και αυτη ειναι η διαδικασία?

Και παλι πανω ομως να το παρω, βλέπωτας την δραστηριοτητα του άλλου, θα ξαναπέσει. (Πηδάνε κανουν ασκήσεις με τα φτερα κτλ)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το αφησα εκεί. Ειναι πολυ σημαντικο για μένα ότι ΔΕΝ εχουν προσβαση γάτες. Ειναι περίεργο το σημειο. Το πουλακι κουνιεται οπως οταν ηταν επανω. Φαντάζομαι οτι με καποιο τροπο θα το βρήκε η μαμα του για να του δινει τροφή.
Παντως και το άλλο είναι όλη την ωρα στην άκρη (και δεν υπαρχει περβάζι). Ελπιζω να πανε ολα καλα
 
Εφόσον τα πουλάκια φωνάζουν η μάνα δεν τα εγκαταλείπει . Το άσχημο (κατά πως το δει κανείς) είναι ότι προφανώς θα πετάξει ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει και το δεύτερο . Τώρα εάν θα το κάνει καικατά πόσο θα τα καταφέρει ; άγνωστο . Καλό είναι όμως να τα προσέχεις λίγο μην πάνε στο έδαφος και μετά θα γίνουν μεζές . Καλή συνέχεια .
 
Back
Top