Αναπαραγωγή Γεννησε η παπαγαλινα μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Marinaki
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Marinaki

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιαν 2015
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους,
Εχω μερικες ερωτησεις αν μπορειτε να με βοηθησετε.χτες παρατηρησα οτι η παπαγαλινα μου εχει μερες να βγει απο το κουτι και ανοιξα και ειχε μεσα τρια αυγουλακια! Δεν εχω κανει καμμια προετοιμασια γιατι δεν πιστευα οτι θα ζευγαρωσουν.χτες λοιπον καθαρισα το κλουβι, εβαλα αρκετη τροφη και σε στικακια, νερο με βιταμινες και σηκωσα λιγο τα αυγα να βαλω κατι σα σταχι απο κατω που μου εδωσαν γιατι ειχε τρυπησει τη φωλια η θυληκια. Επιςης τα χωριςα αν και το αρςενικο δεν ειναι επιθετικο. Δεν εχω ιδεα αν εκανα καλα που τα αγγιξα, ουτε αν θελει κατι εξτρα το θυληκο να βοηθησω, ουτε που τα χωρισα. Ξερει καποιος τι να κανω;
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    151,7 KB · Προβολές: 1
καλησπέρα Μαρίνα και καλωσήρθες στην παρέα μας! Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως καλά έκανες και βοήθησες στο στρώσιμο της φωλιάς.. Μονο και μόνο για να έχουν ζεστασιά τα μικρά! 😉αφού όμως ο αρσενικός δεν έχει δώσει σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς, άστον να είναι μαζί με το κορίτσι του!👍 καλό θα ήταν να μη στρεσάρεις το ζεύγος τέτοιες στιγμές! φρόντισε να μη τους λείπει τίποτα αυτό τον καιρό στην διατροφή τους, καθαρό νεράκι κάθε πρωί ! Ας περιμένουμε όμως και τους πιο ειδικούς της παρέας μας να σου απαντήσουν.. Μέχρι τότε όμως να ξέρεις πως υπάρχουν πολλά θέματα σχετικά με την αναπαραγωγή και την φροντίδα των μπάτζις στο φόρουμ που μπορείς να διαβάσεις!
στην διάθεσή σου..
 
Kακως τα χωρισες, τα μπατζι ειναι πουλια που μεγαλωνουν τα μωρα τους και οι 2 γονεις. Ξαναβαλτον πισω αμεσα. Βγαλε και πετα τα στικακια ειναι θρεπτικα αχρηστα και περιεχουν αρκετα λιπαρα. Λογικα θα ακολουθησουν καναδυο ακομη αυγα, τα μπατζι γεννουν ως κι 8 τη φορα ανα δευτερη ημερα. Δινε αυγο σφιχτοβρασμενο για μερικες ημερες ακομη οπως κι απαραιτητα σουπιοκοκαλο ή υγρο ασβεστιο στο νερο. Μην μετακινεις το κλουβι ουτε τον προσανατολισμο του για οσο εχουν τη φωλια διοτι υπαρχει κινδυνος να την παρατησουν. Μονο την απαραιτητη καθαριοτητα για το επομενο διαστημα.

Με το καλό να ερθουν τα μικρα. 👍
 
Σας ευχαριστω παρα πολυ.η αληθεια ειναι πως την ψαχνει σαν τρελος και φωναζει ολη μερα! Θα παρω σουπιοκοκαλο αμεσα.σφιχτο αυγο να βαζω για ποσο καιρο;και κατι τελευταιο οι βιταμινες στο νερακι δεν ενοχλουν ετσι; Ελπιζω να βγουν γιατι ηταν πολυ αναπαντεχο!
 
Γεια σου καλώς ήρθες και με το καλό να είναι γόνιμα τα αυγά σου!
Ίσως βέβαια αν δεν έχει υπάρξει συνεύρεση του ζευγαριού να μην είναι γόνιμα αλλά αυτό προς το παρόν δεν αλλάζει τις κινήσεις που πρέπει εσύ να κάνεις.
Συμφωνώ με όσα σου είπαν πιο πάνω τα παιδιά.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι είδους βιταμίνες (ποιο σκεύασμα) βάζεις στο νερό και πόσες μέρες;
Αυγό προς το παρόν μέρα παρά μέρα και όταν σκάσουν οι νεοσσοί κάθε μέρα και αν τελειώνει και δύο φορές την ημέρα.
Επισημαίνω το σουπιοκόκκαλο που ήδη σου είπαν και να πάρεις καλού-κακού ένα υγρό ασβέστιο που θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να χορηγήσεις μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής
Πρόσθεσε στους σπόρους λίγο ωμό σουσάμι, όχι πολύ γιατί παχαίνει.
 
Αυγό προς το παρόν μέρα παρά μέρα και όταν σκάσουν οι νεοσσοί κάθε μέρα και αν τελειώνει και δύο φορές την ημέρα.
Επισημαίνω το σουπιοκόκκαλο που ήδη σου είπαν και να πάρεις καλού-κακού ένα υγρό ασβέστιο που θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να χορηγήσεις μετά την ολοκλήρωση της αναπαραγωγής
Πρόσθεσε στους σπόρους λίγο ωμό σουσάμι, όχι πολύ γιατί παχαίνει.
Mαρίνα.. Μόνο αυτά να κάνεις.. Είσαι στον καλύτερο δυνατό δρόμο! στο είπα.. Μόλις δουν οι φίλοι-γνώστες το θέμα σου, δεν θα ξέρεις από που θα σου έρχεται η βοήθεια! Και γύρνα αμέσως το αγόρι στο κορίτσι του! Και μόνο επώνυμες συσκευασμένες τροφές τόσο στο ζεύγος όσο και στα νέα μέλη της παρέας σου, από δω και πέρα!
και πάλι καλωσήρθες στην παρέα μας,Μαρίνα και μπες και διάβασε ότι και όσο αντέχεις στο φόρουμ για τα μπάτζι!
 
καλημερααα σε ολους! Για μενα ηταν πολυ καλη γιατι ειδα το πρωτο μωρο της μικρουλας μου.. Τα πρωτα μας τρια αυγα ο καλος και ησυχος παπαγαλος μας τα εσπασε. Ενα μηνα μετα ειδαμε αλλα πεντε αυγα στη φωλια και αυτη τη φορα απο το αγχος τα χωρισα αμεσως. Και σημερα εχω το πρωτο μωρο και δεν ξερω ουτε τι πρεπει να κανω αφου διαβαζω σε συζητησεις οτι καποιοι τα ταιζουν τα καθαριζουν και αλλα τετοια.. Και δεν ξερω ουτε αν πρεπει να τα ενωσω γιατι ολοι λενε οτι και οι δυο μεγαλωνουν τα μωρα. Αλλοι γραφουν οτι ο αρσενικος μπορει να γινετε επιθετικος και στα μωρα. Μηπως υπαρχει καποιος που να ξερει;
 
Καλημέρα, να σου ζήσει, με το καλό και στα υπόλοιπα!
Το μόνο που θα κάνεις εσύ, είναι να βάλεις κοντά στην φωλιά μια αυγοθήκη με αυγοτροφή εμπορίου συσκευασμένη ή και μισό αυγό με το τσόφλι του, βρασμένο για 15 λεπτά.
Επειδή είναι μόνη της, βάλε τα πάντα κοντά στην έξοδο της φωλιάς, νερό, μια μικρή εσωτερική ταΐστρα επίσης με σπόρους.
Τα υπόλοιπα θα τα κάνει η μάνα μόνη της. Αν βάλεις και βραστό αυγό, να το "αγριεύεις" λίγο από πάνω και να το ανανεώνεις δύο φορές την ημέρα.
Να μας ενημερώνεις. Αν έσκασε σήμερα, πιθανόν ν' αρχίσει από το βράδυ, αύριο να το ταΐζει.
 
ευχαριστω πολυ που μου απαντησες. Δεν θα ηθελα να παθουν κατι τα μικρα. Μηπως ξερεις αν πρεπει κι εγω να τα ταιζω η' να καθαριζω τη φωλια η' μηπως να την αφησω μονη της να κανει οσα ξερει;
 
Προς το παρόν τίποτα παραπάνω από αυτά που σου είπα. Ίσως να έβαζες λίγο υγρό ασβέστιο στο νερό της μάνας. Της έχεις δώσει καθόλου μέχρι τώρα; Καθαριότητα ίσως αργότερα όταν μεγαλώσουν αρκετά οι νεοσσοί. Απλά φρόντισε να μην κάνει μεγάλες αποστάσεις η μάνα που πρέπει να διεκπεραιώσει όλη την δουλειά μόνη της.
 
Παρόλο που ειναι παλιό το θέμα τα γράφω για να τα βρεί κάποιος στο μέλλον που θελήσει γιατι διάβασα οχι καλα πράματα.

1. Για μικρα παπαγαλάκια (Bugerigar) ΔΕΝ βάζουμε τίποτα στη φωλιά, ουτε χορτα ουτε φυλλα ουτε χαρτιά! Η φωλιά εχει μια μικρή γούβα και τελος! τιποτα απολύτος! Πόσο μάλλον οταν έχει κάνει ήδη τα αυγά!

2. Δεν χωρίζουμε το ζευγάρι γιατι το αρσενικό αναλαμβάνει να ταίζει και το θυληκό που κάθεται στα αυγά! Και στη συνέχεια ταιζει και τα μικρά!
Αν έχουμε περιστατικά βίας οκ αυτη ειναι ειδική περίπτωση!

3.Βάζουμε το κλουβί σε ηρεμο σημείο και δεν το πολυκαθαρίζουμε ανακατευουμε οπως κάναμε συνήθως!

4. Καλό είναι οσο εχει αυγά να ψεκάζουμε εξωτερικά λίγο τη φωλιά με νερό για να έχει υγρασία!

Αν δεν πετυχε η αναπαραγωγή η το μεγάλωμα των νεοσσών μπορεί να φταινε και αλλοι παράγοντες!
Δεν κανουν ολα τα πουλια για γονείς! Και δεν είναι πάντα οι συνθήκες ιδανικές!

Αμα δεν έχετε χρόνο να ψάξετε και να διαβάσετε 5 πράματα βασικά, βγάλτε τη φωλιά!
 
Καλησπερα,
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση καλο ειναι να υπαρχουν στοιχεια. Τα πρωτα αυγα εκ των οποιων ξεκινησε το θεμα τα εσπασε ο αρσενικος. Μετα ξαναζευγαρωσαν και χωρις να το περιμενω εκανε κ αλλα αυγα. Μετα απο πολυ ψαξιμο και ερωτησεις σε ειδικους αποφασισα να τα χωρισω κ να τη βοηθησω οπως μου ειπαν. Και τωρα εχω ενα πανεμορφο παπαγαλακι ιδιο η μαμα του! Θεωρω οτι βοηθησαν πολυ αυτα που μου ειπαν τα παιδια απο δω. Νομιζω οτι αν φροντιζεις τα ζωακια σου χωρις να τα ενοχλεις δεν υπαρχουν κανονες. Θα ηθελα ομως αφου γνωριζεις να μου και την αποψη σου για το τι κανεις οταν ειναι επιθετικος ο αρσενικος.

Τελειο μωρακι..
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    33 KB · Προβολές: 76
  • image.webp
    image.webp
    34,7 KB · Προβολές: 75
ΔΕΝ βάζουμε τίποτα στη φωλιά, ουτε χορτα ουτε φυλλα ουτε χαρτιά! Η φωλιά εχει μια μικρή γούβα και τελος! τιποτα απολύτος!
Σωστό αλλά η φίλη μας είχε γράψει πως είχε τρυπίτσα η φωλιά και δεν της το επισημάναμε.
Όλα σωστά που γράφεις, αλλά τι διαφορετικό διάβασες που σε αναστάτωσε Νάσο μου; :)
 
Επιθετικός προς τα εσένα η την θηλυκια;
τι συμπεριφορά είδες δηλ?
Δεν νομίζω να μπορείς να κανεις πολλα, είτε αλλάζεις θηλυκια είτε τον αρσενικό, μπορει να μην ταιριάζει με το ταιρι αυτο μπορει και να ειναι και ετσι με οποιδήποτε.


Ωραίος ο μικρός να τον χαίρεσαι!

Σωστό αλλά η φίλη μας είχε γράψει πως είχε τρυπίτσα η φωλιά και δεν της το επισημάναμε.
Όλα σωστά που γράφεις, αλλά τι διαφορετικό διάβασες που σε αναστάτωσε Νάσο μου; :)

οτι σήκωσε τα αυγα για να στρωσει υλικό, οτι χώρισε το ζευγάρι πανω στην επόαση κλπ
καλοπροαίρετα πάντα ετσι, απλα μου φάνηκαν τραγικά για το επίπεδο γνώσης που ύπαρχει στο φορουμ! Δηλ με λίγο ψάξιμο βρίσκεις πολύ πληροφορία!
 
Με τη κοπελα του ειναι πολυ αγαπημενος! Απο τοτε που τα πηρα! Αλλα μετα τα πρωτα αυγα που εσπασε, οποτε παει να πλησιασει τη φωλια του φωναζει και δεν τον αφηνει. Οσο ειναι μακρυα ειναι ολα τελεια! Τωρα που ενωσα την οικογενεια ζευγαρωσαν παλι και δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο. Ειναι πολυ αγαπημενα μεταξυ τους και δεν θα ηθελα να τα χωρισω. Ειναι ερωτευμενα..
 
Βγάλε τη φωλιά αμα δεν θές αλλα αυγα! Και δεν πρεπει να ξανακάνουν καπάκι, θέλουν ξεκούραση!
Οσο ειναι εκει η φωλιά αυτή η δουλια θα γίνεται!
 
Back
Top