Ασθένειες Γιατί έχει άσπρα λέπια στα πόδια το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης angel84
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

angel84

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιαν 2015
Μηνύματα
5
Πόλη
Λεμεσός
Γεια σας! Έχω μια κανάρα η οποία έβγαλε κάτι άσπρα πράγματα πάνω στα πόδια της όπως τα λέπια. Πήρα μια κρέμα "tabernil" λέγεται... μπορώ να τη βάλω στο νερό που κάνει μπάνιο;
Φοβάμαι να μη μου κολλήσει και τ' 'άλλα καναρίνια μου..
Ευχαριστώ...
 
Γεια σου angel84.Aυτην την κρεμα την βαζεις σταποδια του πουλιου και οχι στο μπανιο. Προτιμοτερο θα ηταν το βραδι πριν κουρνιασει το πουλι για να δρασει καλυτερα η αλοιφη.
 
Καλό θα ήταν να δούμε κάποια φωτογραφία. Και να μας πεις περισσότερα για τη κανάρα σου, για τη συμπεριφορά της και τη φωνή της ίσως. Στο στόμα της μέσα έχει λευκά στίγματα; Έχεις epithol σπίτι;
 
Αν χρησιμοποιούσες μια δυο φωτογραφίες θα βοηθούσες πολύ όσους γνωρίζουν σχετικά για να σε βοηθήσουν. Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε το επίπεδο προσβολής του πτηνού.
Χωρίς να γνωρίζω περισσότερα, θα ενστερνιστώ την πρόταση του @passenger σχετικά με το epithol.
Αν δεν έχεις αύριο μπορείς να προμηθευτείς σχετικά εύκολα από ένα pet shop και είναι σχετικά φτηνό 6-7 ευρώ. Θα βάζεις τρεις φορές την ημέρα στα πόδια του κάνοντας ένα ελαφρό μασάζ, χωρίς ιδιαίτερη πίεση στα πόδια. Σε μερικές μέρες θα δεις πως θα υποχωρήσουν αρκετά.
Αν πάλι δεν μπορεί να βρεις epithol, θα σου πρότεινα να την παραγγείλεις και μέχρι να έρθει θα χρησιμοποιείς με τον ίδιο τρόπο φαρμακευτική βαζελίνη.
Ασφαλώς δεν έχει την ίδια δράση... αλλά βοηθά στο θάνατο ή τον περιορισμό των "αιτιών" που δημιουργούν αυτό το πρόβλημα.
 
Οι τρείς φορές την ημέρα είναι υπερβολή. Μια φορά κάθε βράδυ ή κάθε δεύτερο βράδυ πριν τον υπνο είναι αρκετό. Με 3-5 επαναλήψεις ακόμα και παραμελημένα πόδια, επανέρχονται.
 
Και να προσθέσω και εγώ με τη σειρά μου, πολύ καλό καθημερινό καθαρισμό των πατηθρών και μόνο του σε ατομικό κλουβάκι μακριά από τα υπόλοιπα καναρίνια σου! Και αυτό το καναρινάκι θα είναι το τελευταίο που θα ασχολείσαι.. Δηλαδή θα φροντίζεις, θα ταίζεις θα εξετάζεις όλα τα υπόλοιπα καναρίνια σου και τελευταίο αυτό!
 
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας θα παω αυριο να παρω. Και θα την βγαλω φωτογραφια. Δεν εχει στο στομα μονο στα ποδια ομως νομιζω κολλησε και το γιο της
 
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας θα παω αυριο να παρω. Και θα την βγαλω φωτογραφια. Δεν εχει στο στομα μονο στα ποδια ομως νομιζω κολλησε και το γιο της
Τότε φώτο και εκεινής και του γιου! 😉
 
Προχωρημένα ΑΚΑΡΕΑ των ποδιών. Δράμα! Επάλειψη και ελαφρό μασάζ κάθε βράδυ πριν τον υπνο με ΕΠΙΘΟΛ για μια εβδομάδα. Επιμονή στο μασάζ για τουλάχιστον ένα λεπτό σε κάθε πόδι μέχρι το ύψος του τριχωτού. Σχολαστική καθαριότητα στις πατήθρες και στα σκεύη που πατάει.
 
Υψηλές τιμές υγρασίας, βρωμιές στις πατήθρες και στις ταίστρες, είναι πολύ πιο επικύνδινα απο το άκαρι των ποδιών. Εξ άλλου αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα για να επανέλθει αυτό το πουλάκι μπορεί να το εφαρμόσεις εφ' 'απαξ σε όλα τα πουλιά που έχεις σαν ένα είδος περιποίησης των ποδιών των πουλιών, αλλά και πρόληψης, ώστε να μη φτάσει κανένα σ' αυτό το χάλι.
 
Τους καθαριζω μερα παρα μερα δεν ξερω γιατι επαθε ετσι. Τωρα την εχω μονη της
στο σπιτι και της κανω την θεραπεια. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.
 
Τους καθαριζω μερα παρα μερα δεν ξερω γιατι επαθε ετσι. Τωρα την εχω μονη της
στο σπιτι και της κανω την θεραπεια. Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.
Καθάρισε τις πατήθρες καλά, και βάλε καμιά φωτό απο τα πέλματα (πατούσες που λέει και ο Μιχάλης), μήπως υπάρχει και ποδοδερματίτιδα. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top