Αναπαραγωγή Γιατί βρίσκω νεκρούς τους νεοσσούς;

Evangelia2018

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιαν 2018
Μηνύματα
67
Πόλη
Τρίπολη
Καλό μεσημέρι,
παιδιά θέλω και πάλι την βοήθεια σας, έχω ένα ζευγάρι καναρίνια όπου την περασμένη Κυριακή έσκασε μύτη και ο τελευταίος νεοσσός (5 στο σύνολο τρελή χαρά!). Την Τρίτη βρήκα νεκρό το πιο μικρό πουλάκι έξω από την φωλιά (το θεώρησα τυχαίο γεγονός λόγω μεγέθους) πρόσεξα όμως ότι το αρσενικό κυνηγούσε πάρα πολύ το θηλυκό όταν αυτή ήταν έξω από την φωλιά, να πω την αλήθεια δεν έδωσα σημασία. Την Τετάρτη το πρωί βρήκα και δεύτερο πουλάκι νεκρό πάλι έξω από την φωλιά και το κυνήγι κυνήγι με το ζευγάρι, υποψιάστηκα ότι κάτι δεν πάει καλά με το αρσενικό οπότε έβαλα το διαχωριστικό στην ζευγαρώστρα. Πριν από λίγο που γύρισα από την δουλειά βρήκα νεκρό ακόμα ένα πουλάκι αυτή τη φορά μέσα στην φωλιά (αρκετά μεγάλο) και ο λαιμός του γεμάτος φαγητό. Μπορείτε να μου πείτε τι συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει περίπτωση ο τελευταίος νεοσσός να πέθανε από το πολύ φαγητό;
[automerge]1553178073[/automerge]
 
Αυτό δεν το νομίζω επειδή όταν τρώνε αρκετά δεν σηκώνουν το κεφάλι τους για να ξαναζητησουν τροφή δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στα άλλα να τραφούν.
Οι πιο έμπειροι βέβαια θα σου δώσουν μια ολοκληρωμένη απάντηση.
Λυπάμαι πραγματικά για τα μικρά.
 
Τι τροφές έχεις στο κλουβί;
Το θηλυκό πόση ώρα κάθεται έξω από την φωλιά;
Το θηλυκό το βράδυ ήταν συνέχεια μέσα στην φωλιά;
Τα πουλιά είναι σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
[automerge]1553179255[/automerge]
Υπάρχει άμμος μέσα στο κλουβί;
 
Τα κλουβιά είναι μέσα στο σπίτι (έχω δυο ζευγάρια καναρίνια), το θηλυκό συνήθως σηκώνετε να φάει και μετά από λίγο επιστρέφει στην φωλιά, το βράδυ κοιμάται μαζί με τα μικρά και από φαγητό έχω τα σπόρια, φρέσκο αυγό, αυγοτροφή, πετρούλες, μέχρι χτες είχα σουσάμι.
 
τρήματα κοχυλιών
Αφαίρεσέ τα ΤΩΡΑ.
Μέχρι να μεγαλώσουν οι νεοσσοί καλό θα είναι στο κλουβί να έχεις μόνο σπόρους, αυγοτροφή, αυγό.
 
Απλά αν οι γονείς τρώγανε τις πετρούλες, τότε είναι πολύ πιθανό τα πουλάκια να έφυγαν από πνιγμό.
Είχε συζητηθεί σε ένα θέμα παλιότερα στο φόρουμ αλλά δεν το βρίσκω δυστυχώς για να το βάλω να ενημερωθείς.
Όπως και να έχει, ίσως αυτό έφταιξε!
 
Φρόντισε το φρέσκο αυγό να το αφαιρείς μετά απο κάποιες ώρες γιατί αλλοιώνεται και χαλάει.
Λαχανικά μπορείς να αρχίσεις να δίνεις σιγά σιγά αφού φτάσουν οι νεοσσοί 15 ημερών και μετά (προσωπικά δίνω μετά τις 30 ημέρες)
Φρόντισε οι γονείς να μην έχουν πρόσβαση σε άμμο καθαριότητας από τον πάτο του κλουβιού.

Εύχομαι τα καλύτερα για τους δύο νεοσσούς!
 
Αυγό βάζω δυο φορές την μέρα, το πρωί πριν φύγω για την δουλεία και το μεσημέρι που επιστέφω. Λαχανικά δεν τους βάζω γιατί τα πουλάκια είναι ακόμα πολύ μικρά και στο πάτο του κλουβιού έχω χαρτί.
Αχ! τα προσέχω σαν τα μάτια μου και πάλι.
 
Αχ! τα προσέχω σαν τα μάτια μου και πάλι.

Αυτό είναι η μίση αρχή και το ότι την έχεις ήδη κάνει είναι πάρα πολύ κάλο και αξίζεις χίλια μπράβο για την αγάπη και την αφοσίωση σου.
Πάντα μια "απώλεια" έχει κάτι να μας πει..

Ακολούθησε τις συμβουλές των φίλων σε αυτό εδώ το forum, διάβασε όσο μπορείς τα διάφορα άρθρα και θέματα που υπάρχουν περί αναπαραγωγής, διατροφής, διαμονής κλπ και πολύ σύντομα θα έχεις και το άλλο μισό που είναι η γνώση.

Να είσαι σίγουρη πως με αυτό τον τρόπο όλα θα γίνουν καλύτερα!
Την αγωνιά σου θα την διαδεχθεί η πρόληψη και η μέθοδος. Τα πουλάκια θα είναι υγιή και χαρούμενα κι εσύ ήρεμη απέναντι στο καθετί που θα παρατηρείς.

Μην στενοχωριέσαι.. Πλούτισε όσο μπορείς με γνώση (που περισσεύει στο PetBirds) και όλα θα πάνε μια χαρά!
 
και το κυνήγι κυνήγι με το ζευγάρι

Πως ένωσες το ζευγάρι; Προηγήθηκε με διαχωριστικό γνωριμία του ζευγαριού πριν την ένωση; Επίσης χρησιμοποίησες καθόλου σκευάσματα για να πυρώσουν τα πουλιά;
 
Πως ένωσες το ζευγάρι; Προηγήθηκε με διαχωριστικό γνωριμία του ζευγαριού πριν την ένωση; Επίσης χρησιμοποίησες καθόλου σκευάσματα για να πυρώσουν τα πουλιά;
Καλησπέρα, τα καναρίνια τα είχα για περίπου δύο εβδομάδες σε διαφορετικά κλουβιά χωρίς να βλέπονται στην συνέχεια τα έβαλα σε μια ζευγαρώστρα με το διαχωριστικό στην μέση πάνω από μια εβδομάδα και όταν είδα το αρσενικό να ταΐζει την θηλυκιά έβγαλα το διαχωριστικό, μετά έδωσα στην κανάρα νήμα όπου την ίδια μέρα έκανε την φωλιά της.
Όχι δεν τους έδωσα το μόνο που τους έδωσα ήταν υγρό ασβέστιο.
[automerge]1553206699[/automerge]
Κρίνεις πως είναι επικίνδυνο να συνυπάρχει μέσα στο ίδιο κλουβί με το θηλυκό?
Θεωρώ πως ναι γιατί όταν η κανάρα είναι έξω από την φωλιά δεν την αφήνει σε ησυχία την κυνηγάει συνέχεια (γίνεται ο κακός χαμός στο κλουβί) και η καημένη συνήθως πάει κάτω στο πάτο του κλουβιού σε μια άκρη και φωνάζει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ξέρω τι ακριβώς βλέπεις εκεί αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως στις ποιο πολλές περιπτώσεις κάνουμε λάθος όταν χωρίζουμε τον αρσενικό.
Υπάρχει στην αρθρογραφία του petbirds και κάτι σχετικό που θα ήθελα να το διαβάσουμε όλοι για να μάθουμε ή να θυμηθούμε όλα όσα χρειάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις.
https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ρόλος-του-αρσενικού-καναρινιού-στην-αναπαραγωγή.27314/
 
Back
Top