Αναπαραγωγή Γιατί δεν ζευγαρώνουν τα budgies μου;

Ihave2budgies

PB New Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
19
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια! Οταν πείρα για πρώτη φορά τα παπαγαλακια μου αυτός που μου τα έδωσε μου είπε ότι θα ζευγαρωσουν τον Σεπτέμβριο. Ναι, όμως έφτασε Δεκέμβριος και δεν έχουν ζευγαρωσει ☹ Τα βλέπω να δίνουν φιλάκια αλλά πολλές φορές μαλώνουν ☹ Μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε ποτέ ειναι η κατάλληλη εποχή για το ζευγαρωμά τους; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 
μου είπε ότι θα ζευγαρωσουν τον Σεπτέμβριο.
Του το είχαν πει;
Ανοησίες σου είπε γιατί προφανώς από την συζήτησή σας κατάλαβε ότι θέλεις να τα ζευγαρώσεις.
Πρώτ' απ' όλα ένα ζευγάρι κάποια στιγμή θα ζευγαρώσει και εκτός σπανίων περιπτώσεων, θα σου κάνουν και πουλάκια.
Εκείνο που πρώτα απ' όλα πρέπει να σε απασχολεί, είναι να είναι τα πουλάκια καλά στην υγεία τους και όταν με το καλό θα έρθει εκείνη η ώρα, η διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και για τους γονείς και τα παιδιά.
Η σωστή ερώτηση λοιπόν δεν είναι πότε θα ζευγαρώσουν αλλά πως θα είναι επιτυχημένη η γέννα.
Και για να είναι επιτυχημένη η γέννα, πρέπει να προσφέρεις σωστή διατροφή και κατάλληλες συνθήκες διαμονής στα πουλάκια σου.
Γράψε μας αναλυτικά γι' αυτά, να δούμε τι κάνεις σωστά και τι όχι, και τα πουλάκια θα ζευγαρώσουν όταν θα νοιώθουν γερά και δυνατά και πάντως από τώρα και μετά όσον αφορά την εποχή του χρόνου.
 
Οκ 😉 Το πρωί τα βγάζω εξω (οταν εχει καλό καιρό και όχι οταν βρέχει) Τους αλλάζω την εφημερίδα το νερο τον χειμώνα το αλλάζω μια φορά την μέρα (επίσης είχα βρει μέσα στο νερο και κάτι καφέ που αν δεν κάνω λάθος ειναι ακαθαρσίες) τους αλλάζω την τροφή μέχρι να τελειώσουν έστω και την μισή και τους βάζω μερικες φορές και ψυχουλάκια απο ψωμί για να δοκιμάσουν κατι καινούργιο. Μερικές φορές τρώνε την εφημερίδα (θα ήθελα μετά να μου εξηγησετε γιατι). Το βράδυ τα βάζω μέσα κλείνω το φως και τα σκεπάζω με ενα σεντόνι να κοιμηθούν. Υπάρχει πρόβλημα το βράδυ να ειναι κοντά στην τηλεόραση;
 
Έχεις πολλά πάρα πολλά ν κάνεις, όταν σου απαντήσουν οι παπαγαλαδες ετοιμάσου για γερό σοκ...
Ακόμα γελάω Παναγιώτη :D

Δανάη μου, τα παπαγαλάκια και γενικά τα πουλάκια, τον χειμώνα δεν τα πάμε μέσα έξω. Κινδυνεύουν να κρυώσουν και να τα χάσουμε.
Μέσα μόνιμα τα παπαγαλάκια τον χειμώνα. Αν από το τέλος της άνοιξης τα αφήσεις μόνιμα έξω, θα πρέπει να έχεις προστασία για τον ήλιο, τον αέρα, την πιθανή βροχή, τα κουνούπια και φυσικά τα αρπακτικά.
Ακολουθείς σχολαστική καθαριότητα, μπράβο σου.
Στον πάτο το κλουβάκι δεν έχει σχαράκι; Κατ' ευθείαν πάνω στην εφημερίδα πατάνε τα πουλάκια;
Γενικά αυτό δεν μας αρέσει γιατί έρχονται σ' επαφή με τις ακαθαρσίες τους αλλά αν έτσι είναι το κλουβί και δεν μπορούμε ν' αγοράσουμε άλλο, τι να κάνουμε; Πάντως δεν βάζουμε εφημερίδες, το μελάνι είναι δηλητήριο για τα πουλιά. Βάζουμε λευκές κόλλες Α4 και τις αλλάζουμε τακτικά.
Τροφή βάζουμε το πολύ για μία με δύο μέρες.
Θα ήθελα να μου πεις τι μάρκα τροφή χρησιμοποιείς και τι άλλο εκτός από σπόρια τα ταίζεις.
 
Συμφωνω με ολα οσα σου ειπε η Μαρια. Επισης να θυμασαι οτι η θεση που θα διαλεξεις για να μεινει το κλουβι θα πρεπει να ειναι σταθερη και να μην αλλαζεις ουτε τον προσανατολισμο του. Ουτε να ειναι σε χωρο που αναβοσβηνεις τα φωτα μεχρι αργα το βραδυ. Απαραιτητη ειναι και η αυγοτροφη οπως και το σουπιοκοκκαλο κατα την διατροφικη προετοιμασια της αναπαραγωγης.
 
Back
Top