Γενικά Γιατί δεν κελαηδούν τα 2 καρδερινοκάναρα και οι 2 καρδερίνες μου;

mollossos

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2014
Μηνύματα
9
Πόλη
Βόλος
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Έχω στο σπίτι μου δυο καρδερινοκάναρα και δυο καρδερίνες. Τα πουλιά τα έχω το καθένα μόνο του σε μια ζευγαρώστρα 60x35x30 και προστατευμένα από αρπακτικά. Από πλευράς διατροφής τα δίνω την MANITOBA CARDUELIDIS, αυγοτροφή της cede για αγριοπούλια και υγρή πολυβιταμίνη διαλυτή στο νερό τους καθημερινά(αυτή την περίοδο της πτερόροιας), επίσης αβγό δυο φορές την εβδομάδα. Για να μην παρεξηγηθώ, οι καρδερίνες μου είναι από εκτροφείο και όχι πιασμένες.
Το πρόβλημά μου είναι πως δεν τα ακούω να κελαηδάνε καθόλου παρά μόνο διάφορα τσιου όταν τα μιλάω. Είναι λογικό βέβαια αυτή την περίοδο να μην κελαηδάνε δεδομένου πως βρισκόμαστε σε πτερόροια. Εμπειρία δεν έχω, έχω απλά πολύ αγάπη γι'αυτά. Στην αρχή (δηλαδή τον Μάιο ) απέκτησα τον πρώτο μου μούλο και μάλιστα από την στιγμή που βγήκε στο μπαλκόνι δεν σταματούσε να κελαηδάει. Το πουλί το είχα σε ένα μεσαίου μεγέθους κλουβάκι. Μετά από ένα μήνα πήρα και την πρώτη μου καρδερίνα και τότε βρήκα από ένα γνωστό μου τέσσερις ζευγαρώστρες και τις πήρα για να μπορέσω να πάρω και τα άλλα δυο που το είχα ήδη αποφασίσει για αργότερα αλλά και να νιώθουν τα πουλάκια μου όσο πιό άνετα μπορούν. Όταν λοιπόν στα μέσα Ιουνίου παρέλαβα την καρδερίνα την τοποθέτησα απευθείας στην ζευγαρώστρα χωρίς να την πιάσω και τον μούλο αναγκάστηκα να τον πιάσω για να τον βάλω κι αυτόν στο νέο του ευρύχωρο σπιτάκι. Αξίζει να σας αναφέρω πως εκείνες τις ημέρες που έκανα τις αλλαγές από τα μικρά στα μεγάλα κλουβιά στον Βόλο για δυο συνεχόμενες ημέρες είχαμε 40 & 43 βαθμούς αντίστοιχα θερμοκρασία. Έκτοτε δεν άκουσα κανένα από τα δυο να κελαηδάει ξανά. Αποκτώντας τον Αύγουστο και τα δυο μου καινούρια πουλιά ακούω μόνο την καινούρια καρδερίνα να βγάζει κάποιες μικρομελωδίες. Εντάξει, τώρα δεν έχω την απαίτηση να τα ακούσω λόγω πτερόροιας αλλά από την εμπειρία σας θα κελαηδήσουν κάποια στιγμή; Σας ρωτάω γιατί με το που σταμάτησε ο πρώτος μούλος το κελάηδημα έψαχνα αιτία και απαντήσεις και λίγο ή πολύ οι περισσότεροι μου έλεγαν πως φταίει το μεγάλο κλουβί. Κλουβί δεν τα αλλάζω κι ας μην κελαηδήσουν ποτέ, αρκεί που μπορούν και πετάν σ'αυτα που τους έχω. Τα φροντίζω όσο περισσότερο μπορώ και με το μπάνιο τους και με την καθαριότητα και με cd να παίζει κάθε απόγευμα με φωνές καρδερίνας με την διατροφή τους. Ακάρεα, αν και άπειρος δεν νομίζω να έχουν γιατί τα τσιου τους είναι καθαρά και δεν ακούω βραχνές φωνές, είναι ζωηρά,τρώνε την τροφή τους, σε γενικές γραμμές θεωρώ πως είναι εντάξει. Θα ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος όμως αν με συντροφεύουν στο μπαλκόνι μας με την μελωδία τους. Ξέχασα να σας πω πως μεταξύ τους δεν βλέπονται.
Αν κάποιος έχει να σχολιάσει κάτι περιμένω εναγωνίως.

Ευχαριστώ,
Αντώνης
 
Aντώνη, θα τα ακούσεις όλα. Είναι η εποχή της πτερόρροιας -μουγκαμάρας τώρα (η λίγο μετά από αυτήν). Δεν χρειάζεται να ανησυχείς.
 
Καλώς ήρθες Αντώνη στην παρέα μας... Φυσικά και η πτερόρροια αναστέλλει τις ωδικές διαθέσεις των πτηνών μια και είναι εξαιρετικά επίπονη διαδικασία για τα πτηνά. Θα δείξεις την απαραίτητη υπομονή και θα δεις πως με τα πρώτα κρύα του Οκτώβρη όλα θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Φυσικά εμείς θα περιμένουμε νέα σου αλλά και μερικές φωτογραφίες τους να τα καμαρώσουμε.
 
Το μόνο που είναι ερωτηματικό, είναι πως θα ''αντιδράσουν'' οι καρδερίνες, όταν αρχίσουν να τραγουδάνε τα ''πολυβόλα'' καρδερινοκάναρα. Η θα προσπαθούν να τα ανταγωνιστούν, η θα ψιλοκόψουν.
 
Συγχαρητήρια για την φροντίδα και την επιλογή των κλουβιών!
 
Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Ελπίζω κι εγώ να επαληθευτούν οι απόψεις σας αλλά και η δική μου. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται αλλά απευθυνόμενος στον misalouris μια και είμαστε συντοπίτες μπορώ να δώσω το τηλέφωνό μου για να επικοινωνήσουμε;
 
Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Ελπίζω κι εγώ να επαληθευτούν οι απόψεις σας αλλά και η δική μου. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται αλλά απευθυνόμενος στον misalouris μια και είμαστε συντοπίτες μπορώ να δώσω το τηλέφωνό μου για να επικοινωνήσουμε;

Καλυτερα να ρωτησεις τον ιδιο απευθειας, υπαρχουν και τα προσωπικα μηνυματα αλλα και τα προφιλ των μελων οπου μπορεις να μιλησεις με οποιον θελεις για θεματα ασχετα με τη θεματολογια του φορουμ. 😉
 
Καλημέρα σε όλους. Μετά από καιρό τα πουλάκια μου άρχισαν να κελαηδάνε, αν και λείπω πολλές ώρες από το σπίτι μπόρεσα και τα άκουσα κάποιες φορές αλλά απ'ότι μου λέει και η γυναίκα μου τα πρωινά χαλάνε τον κόσμο. Το μόνο που μπόρεσα να διαπιστώσω είναι πως το ένα καρδερινοκάναρο δεν κελαηδάει ακόμα όπως πριν. Φαντάζομαι πως με τον καιρό όλα θα στρώσουν προς το καλύτερο.
 
Back
Top