Αναπαραγωγή Γιατί η κανάρα ενώ ζευγαρώνει δεν πάει στη φωλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης toula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

toula

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2009
Μηνύματα
45
Πόλη
Βόλος
Γιατί η κανάρα ενώ ζευγαρώνει δεν πάει στην φωλιά;Έκανα εγώ τη φωλιά. Έκανα καλά;Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει;Ευχαριστώ.
 
γεια σου βρε Τουλα! της εβαλες νημα; και δεν εφτιαξε;
 
γεια σου σε ευχαριστω που απαντησες και ναι εβαλα νημα βιταμινες και ολα τα σχετικα
 
γεια σου αναστασια τα εχω διαβασει ολα αυτα και αλλα πολλα προσπαθω να ακολουθησω κατα γραμμα οσο μπορω γιατι εχω πολυ μερακι ειμαι αρχαρια και θελω παρα πολυ να δω μικρουλια στο κλουβι
 
οταν λες εκανες τη φωλια τι εννοεις; Εβαλες το νημα εσυ μεσα στη φωλια; Αν το εκανες αυτο απλα το ξαναβγαζεις το πιανεις αναμεσα στα καγκελα του κλουβιου και αφηνεις την καναρα να φτιαξει τη φωλια οπως τη βολευη.
 
ναι καπου διαβασα στο φορουμ οτι η καναρα μπορει να μη φτιαχνει τη φωλια οποτε την φτιαχνουμε εμεις //ελεγε// λοιπον το εκανα κι εγω τωρα θα κανω αυτο που μου λετε κατι παραπανω θα ξερετε
 
Τουλα θα συμφωνήσω με τον Νικο! Δωστης εσυ το καταλληλο υλικό και όταν είναι η κατάλληλη ώρα θα την φτιάξει μόνη της μεσα σε 3 ωρες. Αν είναι καλή τεχνίτρα θα δείς μια φωλίτσα αριστούργημα... Καλη επιτυχια στα ζευγαρώματα!
 
για σου τουλα

για σου πατριωτησα διαβασα προσεκτηκα για την περιπτωση σου μην ανχωνεσαι μην ενοχλης την καναρα καλα εκανες και εκανες φωλια τωρα ισως και παλη κανει κατω το αυγο εαν δεν σπαση βαλτο στην φωλια και υπομονη εαν το κλωσιση θα εισαι τυχερη στραβωσε λιγο αλλα θελει να μην την ενοχλης εαν ειναι και πρωτη φορα θελεις ολα να ειναι τελεια αλα με τα πουλια εχουν δικο τους χαρακτηρα μπορη αυριο να εισαι τυχερη και το 2 αυγο το γενηση στην φωλια εαν δεν εχει μπει καθολου στην φωλια λιγο δησκολα εγω σε παρομια περιπτωση την εβαλα βραδυ στην φωλια με κερι για λιγο φως και το πρωι ειχε κανει το αυγο μεσα και μετα ολα καλα οκ γιαννησ βολος
 
Γιάννη, δεν αναφέρει πουθενά η Τούλα οτι έκανε η κανάρα αυγό, ούτε οτι το έκανε εκτός φωλιάς... Ρωτησε απλά γιατι δεν εχει φτιαξει ακόμα φωλιά, ενώ έχει ζευγαρώσει. 🙂
 
η καναρα δεν εχει κανει ακομη αυγα το αρσενικο πηρε λιγο νημα το εβαλε στην φωλια και τελος τωρα τα παρακολουθω .στο μεταξυ εβγαλα το νημα απο τη φωλια και περιμενω
 
Τούλα μου ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα;Εσύ. Και ξέρεις γιατί;Γιατί δεν έχεις υπομονή.
Δεν πειράζει που είσαι αρχάρια. Πειράζει που θέλεις να δεις τόσο πολύ μικρούλια.
'Αστα ήσυχα. Εφόσον τους τα προσφέρεις όλα αυτά ξέρουν πότε θα κάνουν την δουλειά τους και θα την κάνουν.
Μην με παρεξηγήσεις αλλά έτσι είναι. ΥΠΟΜΟΝΗ.
 
Το πρωτο πραγμα που πρεπει ναχει ενας εκτροφεας, εχεις πολυ δικιο Ισιδωρε, ειναι ΥΠΟΜΟΝΗ.
Να ξερεις οτι οταν ερθει το αυγο στο να βγει ειναι ικανη η καναρα σου να φτιαξει την φωλια της σε μια ωρα. Εσυ αυτο που πρεπει να προσεχεις ειναι ναχει παντα νημα, γιατι παιζουνε το πετανε κατω και μετα δεν εχει να φταιξει φωλια. ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπον και ολα θαρθουν στην ωρα τους.
 
Γειά σου Τούλα συμπολίτισσα. Βάλε το νήμα σε ένα σημείο στο κλουβί και να είσαι σίγουρη πως η κανάρα σύντομα θα φτιάξει τη φωλιά. Αυγουλάκι κάθε μέρα κι όλα θα πάνε καλά. Υποθέτω πως τα έχεις σε εσωτερικό χώρο, έτσι; Καλή τύχη!
 
τούλα! Να ρωτήσω κάτι; Είναι πρωταρα καναρά μήπως;η φωλια που έβαλες είναι εξωτερική μήπως;(sorry για τα greeklish γράφω από κινητό! Αν μπορέσει κάποιος/a mod να τα αλλάξει!)
 
η καναρα ειναι πρωταρα η φωλια ειναι εξωτερικη και σημερα πηρα και αλλη ζευγαρωστρα και εχω ενα ακομη ζευγαρι! Η αληθεια ειναι πως ειμαι ανυπομωνη τα εχω μεσα τους εχω φως ειδικο για τις σκοτεινες μερες! Ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες
 
τουλα... Ισως το μυστικο εδω κρυβεται στο γεγονος οτι πολλες πρωταρες καναρες φοβουνται την εξωτερικη φωλια και δεν την πλησιαζουν! Κανε ενα κοπο παρε μια εσωτερικη φωλια βαλε και τις 2 φωλιες στο κλουβι και ασε το πουλακι να διαλεξει!
 
Οπως σε ολα τα πραγματα, η πρωτη φορα ειναι παντα δυσκολη. Στην περιπτωση σου τουλα, 2 ειναι τα δυσκολα:1. Θελεις να δεις γρηγορα πουλακια(και ποιος δεν θελει) και 2. η καναρα ειναι πρωταρα.
Επειδη ολοι εχουμε περασει απο αυητν την θεση,θα σε συμβουλευα πρωτα να βγαλεις στην ακρη την βιασυνη σου και να κανεις κινησεις μετρημενες και σωστες. Τα παιδια πιο πανω σου εδωσαν λυσεις. Στην καναρα τωρα, αστην και αυτη θα φτιαξει την φωλια της οταν εκεινη αποφασισει. Ειναι προτιμοτερο να περιμενεις λιγο και να γευτεις την χαρα της γεννας παρα να βιαστεις και να μην κανεις τιποτα(ασπορα αυγα, αυγα σπασμενα, εκτος φωλιας, κτλ.) και να απογοητευτεις. Το σιγουρο ειναι οτι αν ακολουθησεις τις πιο πανω συμβουλες, σιγουρα θα πανε ολα καλα!
 
ευχαριστω για τις συμβουλες φυσικα θα τις ακολουθησω και θα κανω υπομονη για να ακολουθησουν τα πραγματα την φυσικη ροη
 
θα ηθελα να ρωτησω της ζευγαροστρες πως τις καθαριζουμε: αν βγαλουμε το πλαστικο δεν θα τα ενοχλησουμε :
 
Back
Top