Αναπαραγωγή Γιατί η κανάρα μου ενώ είναι μόνη της, γεννάει αυγά;

Βασικά δεν ανεβαίνουν οι φωτό λογω μεγέθους. Πως τις ανεβάζετε;

την Baytril 0,5% για 5 μέρες
 
ανέβασα 4 όπως θα δείτε. η πρώτη και η δεύτερη είναι η θέση στην οποία έβγαλε όλο το καλοκαίρι η καναρίνα. Η τρίτη είναι η τρέχουσα κατάστασή της. Αν παρατηρήσετε φαίνεται το γυμνό δε΄ρμα γύρω απο το ράμφος και το ματάκι της. Ετσι γυμνή είναι και κάτω στην κοιλιά της. Το φτέρωμα δεν είναι σε καλή κατάσταση γενικώς. Η στάση της είναι αυτή. Δηλαδή ακουμπάει στο κλαδί με την κοιλιά πλέον.
Η τέταρτη φωτό δείχνει μια πορτοκαλί κουτσουλίτσα. Της δώσαμε αυγό όμως, μάλλον εκεί οφείλεται το χρώμα. Κανονικά είναι πρασινες λαχανί- σκούρες.

Alicedros έχεις δίκιο. Το σκέφτηκα κι εγώ. Την εχω σε εξωτερικό χώρο τη μέρα. Στο μπαλκόνι πίσω απο τέντα. Το βράδυ πάντα μέσα γιατι δεν κοιμάται αλλιώς. Σιγά σιγά θα την βάζω όλο και πιο νωρίς μέσα. Οχι απότομα.

(1).webp rsz_2a.webp rsz_3.webp rsz_14.webp
 
Το ότι ακουμπάει την κοιλιά της στο κλαδάκι δείχνει πόνο στην κοιλιακή χώρα. Ο γιατρός την έπιασε; Κοίταξε την κοιλιά της; Για το προσωπάκι της τι σου είπε;

Ανέβασε φώτο με την κοιλιά, το στερνο και τις κουτσουλιές της όταν μπορέσεις!
 
Την εχω σε εξωτερικό χώρο τη μέρα. Στο μπαλκόνι πίσω απο τέντα. Το βράδυ πάντα μέσα γιατι δεν κοιμάται αλλιώς.
Mariagela γειά σου. Προσωπικά διαφωνώ με την εναλλαγή μέσα-έξω. Αν αποφασίσεις να την τοποθετήσεις σε εσωτερικό χώρο επέλεξε ένα δωμάτιο στο οποίο τα φώτα θα ανάβουν με την ανατολή και θα σβήνουν με τη Δύση του ηλίου. Αυτό σημαίνει ότι το χειμώνα που σκοτεινιάζει από τις 6 το πουλάκι θα πρέπει να κοιμάται στις 6 και όχι στις 12 που πέφτουμε εμείς οι άνθρωποι για ύπνο. Αν επιλέξεις να την τοποθετήσεις σε εξωτερικό χώρο το πουλάκι ούτως ή άλλως θα ξυπνάει όταν ξημερώνει και θα κοιμάται όταν νυχτώνει. Αυτό είναι και το ιδανικό βοηθώντας την παράλληλα να αντιλαμβάνεται και τις εποχές και να σταματήσει να γεννάει ασύστολα. Σε εξωτερικό περιβάλλον πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε το πουλί να μην εκτίθεται σε ρεύματα αέρα και υγρασία αλλά και σε άλλους κινδύνους όπως τα αρπακτικά.
 
Καλημέρα σε όλους! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα είμαι πολύ προσεχτική σε οτι κάνω...
Προς το παρόν, της αγόρασα βιταμίνες για καλύτερη θρέψη και θα ήθελα την γνώμη σας για να μην κάνω κατι λάθος. Εχουμε και λέμε:
1)Υγρή πολυβιταμίνη Multi -Vit. Αν και ο γιατρός μου είπε να την ρίχνω στο νερό, οι οδηγίες λένε να ρίξω σε μαλακή τροφή. Τί κάνω;
Για πρώτη φορά έβαλα στην τροφή.
2) Βιταμίνη για το πτέρωμα. Εριξα 10 σταγονίτσες στην ποτίστρα.
3) Ειδική σκόνη ασβεστίου που αναμειγνύεται με την αυγοτροφή. Αμφιβάλλω οτι θα το φάει βέβαια...
4) Αυγουλάκι με το τσόφλι.

Αν έχετε και κάτι άλλο κατα νού, καλοδεχούμενο.
 
Αν και ο γιατρός μου είπε να την ρίχνω στο νερό, οι οδηγίες λένε να ρίξω σε μαλακή τροφή. Τί κάνω;
Στο νερό.
Βιταμίνη για το πτέρωμα. Εριξα 10 σταγονίτσες στην ποτίστρα
Η τη μία ή την άλλη να δίνεις.
Αμφιβάλλω οτι θα το φάει βέβαια
Αν τρώει αυγοτροφή θα το φάει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Ευχαριστώ Stavros.

Τώρα κάθεται στο πάτωμα, σκέφτομαι να της δώσω στο στόμα 2-3 σταγόνες πολυβιταμίνης μπας και πάρει τα πάνω της.
 
Νερό πίνει μόνη της; Φαγητό τρώει;

Δώστης στο στόμα είτε μια από τις βιταμίνες (θεωρώ η Ferti-Vit είναι καλύτερη) είτε ασβέστιο!
 
Τρώει φαγητό -σπόρους τους οποίους είχα ραντίσει με πολυβιταμίνη. Νερό δεν έχω παρακολυθήσει αν έχει πιει, αλλα ούτω η αλλιώς στο νερό έριξα βιταμίνη για τα φτερά. Θα ανακατέψω λίγο ασβέστιο σε σκόνη με νερό και θα της δώσω...

Ευχαριστώ
 
να της δώσω στο στόμα 2-3 σταγόνες πολυβιταμίνης μπας και πάρει τα πάνω της
Η άποψή μου είναι ότι το πουλάκι είναι σοβαρά άρρωστο και αυτό που χρειάζεται είναι το σωστό φάρμακο. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το ποια μπορεί να είναι η ασθένεια του (δεδομένου ότι δεν έχουμε ούτε μια εικόνα της κοιλιάς του ούτε κάποια πληροφορία petbirds.gr/community/threads/Πριν-κάνετε-μια-ερώτηση-περί-ασθένειας.18794/), παρά μόνο την εντύπωση ότι η ασθένεια προέκυψε λόγω του καταβεβλημένου οργανισμού του από λανθασμένο πρόγραμμα διαβίωσης.

Η αντιβίωση που σου έδωσε είναι η συνηθης απάντηση "πασπαρτού" των κτηνιάτρων που θέλουν να πουν "δεν ξέρω τι έχει" με πιο "ευπεπτο" τρόπο. Όπως και να έχει, δεδομένου ότι δεν έχουμε άλλα στοιχεία, νομίζω ότι αυτό που προέχει είναι να πάρει το φάρμακο που σου έδωσε και να ελπίζεις στο ευρύ φάσμα μικροβίων που καλύπτει.
 
Συμφωνώ και εγώ με τον Σταύρο. Μαρία μου κάνε τον κόπο να δεις την παρακάτω λίστα και αν μπορέσεις να την πας σε έναν από αυτούς τους γιατρούς που σίγουρα ξέρουν από πτηνά! Δυστυχώς οι πλειοψηφία δεν έχει ιδέα! Ξέρουν μόνο για σκυλιά, γάτες άντε και κουνέλια! https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Και ανέβασε και φώτο από την κοιλιά της να δούμε σε τι κατάσταση είναι! Σίγουρα όσοι έχουν εμπειρία και ξέρουν θα βοηθήσουν!
 
Παιδιά με έχετε ανησυχήσει. Δεν ξέρω τι να κάνω... Θα την πάω στον γιατρό στην Κύμης άμεσα. Παρακάτω φωτογραφίες της κοιλίτσας της...

rsz_1photo_1.webp rsz_2rsz_photo_3.webp

Παντως πηγαίνει και τρώει... Της έβαλα και βιταμίνη στο νερό... Τι αλλο να κάνω...
 
Μαρία, με βάση τη συγκεκριμένη εικόνα, νομίζω ότι η υπόθεση του @mgerom σε αυτό το μήνυμα, είναι πιο πιθανή. Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τις οδηγίες του.
 
Και εγώ δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό στην κοιλιά της. Βιταμίνες, ασβέστιο, καλή διατροφή και με χρόνο, φροντίδα και αγάπη (που απ όλα έχει 😉 ) θα γίνει "περδίκι"! Είμαι σίγουρη! Περαστικά σας! :D
 
Οι κουτσουλιές σας φαίνονται εντάξει; Μου φάνηκαν αρκετά κίτρινες. Και αν είναι απλή εξάντληση μήπως πρέπει να σταματήσει να δίνει αντιβίωση; Επίσης τα πούπουλα από το πρόσωπο και την κοιλιά μπορεί να έχουν πέσει σε τέτοια έκταση λόγω πτερόριας; Μαριάντζελα μην αγχώνεσαι που ρωτάω,τα παιδιά που σε βοηθούν γνωρίζουν περισσότερα από εμένα, απλώς είναι δικές μου απορίες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
 
Back
Top