Αναπαραγωγή Γιατί η καναρα γενναει ακομη αυγα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giwrgos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giwrgos

PB New Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2016
Μηνύματα
41
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα μια ερωτηση ρε παιδια η καναρα μου την εχω σε ζευγαροστρα με τιν καρδερινα αλλα χοριστα γιατη μου εκανα αυγα ασπορα τα χορισα περασαν 5 μερες και η καναρα γεναει αυγα μποριτε να μου το εξηγησετε; Τα εχο στο σπιτι με θερμοκρασια 21 22
 
Λογικο ειναι να γενναει! Εξω νυχτωνει στις 5...
 
και τι να κανο να τα βαλω σε αποθικι με 12 βαθμους αντεχουν το κρυο; Σιν που το ενα ζευγαρι εχει ζευγαροσι τιν εχει βατεψι κανονικα ειναι επιβιτορας ο αρσενικος αλλα και ι θιλικια ολα τα λεφτα :) αρχες γεναρι θα εχο τα προτα για δορο καναρινακια αυτα..
 
Αν συνεχίσει έτσι να γεννάει δεν θα πάρεις απογόνους το Γενάρη και το πουλάκι θα εξαντληθεί εντωμεταξύ με ενδεχόμενες επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία, ίσως και τη ζωή του.
Δεν είναι η εποχή που ξαφνικά μπορείς να αλλάξεις δραστικά τη θερμοκρασία διαβίωσής του, αλλά κάλλιστα μπορείς σταδιακά να μειώνεις τη διάρκεια του φωτισμού.
Επίσης καλό θα είναι να μην έχει οπτική ή ακουστική επαφή με κανένα αρσενικό, διότι η όψη και η φωνή τους την ωθούν προς ζευγάρωμα.
Τέλος σε παρακαλώ σκέψου δίπλά και πάλι, να μην ζευγαρώσει το καναρίνι με την καρδερίνα. Οι απόγονοι είναι στείροι, τα θηλυκά δεν τα θέλει κανείς κλπ.
 
δηλαδη αν γενηση ι θηλικια τορα θα ειναι θυλικα ολα ι δεν καταλαβα;
 
δηλαδη αν γενηση ι θηλικια τορα θα ειναι θυλικα ολα ι δεν καταλαβα;
Δεν κατάλαβες πράγματι. Αν ζευγαρώσουν και κάνουν απογόνους θα είναι και θηλυκοί και αρσενικοί. Όλοι όμως θα είναι στείροι. Απλά τα αρσενικά τα θέλουν όλοι για το κελαιδισμά τους ενώ τα θηλυκά κανείς γιατί δεν κελαηδούν, ούτε κι αναπαράγονται. Όποτε τι θα τα κανείς τα θηλυκά; θα τα φροντίζεις κι αν ναι, πόσα πουλιά μπορείς να φροντίζεις σε βάθος χρόνου; διότι σε κάθε γέννα θα σου μένουν όλα τα θηλυκά και τελικά θα οδηγήσεις σε αδιέξοδο, εκτός κι αν βρεθεί κάποιος έξυπνος, πεπειραμένος εκτροφέας και όλα τα συναφή και σου πει, αμόλα τα στη φύση και θα ζήσουν, το οποίο ούτε ισχύει, αλλά είναι κι απάνθρωπο, καθώς καταδικάζεις ένα πουλί σε βέβαιο θάνατο και μάλιστα άμεσα.
Πάρε μια θηλυκή καρδερινα εκτροφής και ένα αρσενικό καναρίνι και φτιάξε δυο ζευγάρια.
 
τα δινο σε πετ εναν φιλο τα θυλικα και αν ειναι πολλα ολα γιατι τα καλα τα πουλανε οσο θελουν σε πετ
 
δηλαδη αν γενιση τορα τα θυλικα θα ειναι στειρα. Αυτο δεν το καταλαβενω και ο πουλας που τα ζευγαρονι σινεχια δηλαδη πος και του βγενουν καλα και θυλικα και αρσενικα και ρατσας κιολας θα τα δω στην πωρια και θα σας πω οσο ζουμε μαθενουμε

ισος ενα αρσενικο που αγορασα να ειναι χημονιατικο και να μην ευτεγε ι καναρα που ειχε κανει τοσα κλουβια αυγα ααα θα τον σκισο τον τρελο τορα μα λεο και εγω τοσα λεφτα πεταξα και τιποτα ελεος.. Πετ τις να μιν το πο καλιτερα ε απατεονες εν συνεχια και βλεποντας και κανοντας ΜΟΝΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΟΝΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΕΡΙΟΥ;
 
Αρσενικά και θηλυκά είναι στείρα. Τα αρσενικά τα κρατάνε για το τραγούδι. Τα θηλυκά τα αμολάνε ελεύθερα να τα φάνε οι γάτες.
Είναι μια ανάρμοστη και ανήθικη αναπαραγωγή.
Καλύτερα να ζευγαρώνουμε το κάθε είδος καθαρά.
Τώρα η κανάρα σου έχει μπερδέψει τις εποχές λόγω της μεγάλης φωτοπεριόδου που βιώνει με φώτα μέχρι τις 10.30 το βράδυ.
Ναι πρώιμη άνοιξη με τέλος άνοιξης είναι η αναπαραγωγική περίοδος.
 
μαλιστα αρα τα προτα πουλια που πηρα βγηκαν στειρα γιατι ηταν χημονιατικα ελεος απλα πος θα πουλησουν μονο τους ενδιαφερι :/ κριμα και πεδεβτικα τσαμπα και τα πουλια κουρασα επηδη δεν σου λενε καθαρα την αληθια ερε ξυλο που θελουν και ι ιρονια ειναι οτη σου λενε ζευγαρονουν αν τα εχεις μεσα στο σπιτι χειμωνα καλοκερι χορις να σου πουνε τη γινετε και τη επιπτοσις εχουν τα καναρια οι τα αγριοπουλια... ευχαρηστω
 
Όλα τα πουλιά που προκύπτουν απο τη διασταύρωση καρδερίνα x καναρινι ειναι στείρα. Ειτε ειναι αρσενικά ειτε θηλυκά πάλι στείρα θα ειναι. Ειτε γεννηθούν χειμώνα, ειτε άνοιξη στείρα θα ειναι.
Και κανεις δεν θέλει ένα στείρο θηλυκό! Οποτε τα πετάνε στο δρόμο και τα οδηγούν στο θάνατο.
Μην ζευγαρώσεις καρδερίνα με καναρα.
 
Αρσενικο και θυλικο καναρινι εχο ζευγαροση to idio einai?
Όχι βέβαια, τα καναρίνια αναπαράγονται κανονικά και δίνουν γόνιμους απογόνους με προοπτική την συνέχεια του είδους.
Απλά πρέπει να προσέχεις να το κάνεις την κατάλληλη περίοδο του χρόνου.
 
Αρσενικο και θυλικο καναρινι εχο ζευγαροση to idio einai?
Τα παρακατω ισχυουν ολο το χρονο, χειμωνα καλοκαιρι:
Τα καναρινια οταν ζευγαρωνουν με καναρινια αναπαραγονται κανονικα και εχουν γονιμους απογονους.
Οι καρδερινες οταν ζευγαρωνουν με καρδερινες αναπαραγονται κανονικα και εχουν γονιμους απογονους.
Οι καρδερινες οταν ζευγαρωνουν με καναρινια αναπαραγονται κανονικα, αλλα οι απογονοι ειναι στειροι (και τα θηλυκα και τα αρσενικα). Ο τελευταιος συνδυασμος φυσικα ισχυει και για ζευγαρωμα αρσενικη καρδερινα με θηλυκο καναρινια, και για ζευγαρωμα θηλυκη καρδερινα με αρσενικο καναρινι.
Edit: τα καρδερινοκαναρα που προκυπτουν απο τον απο πανω συνδυασμο ζευγαρωματος καναρινι + καρδερινα, ζευγαρωνουν κανονικα, γεννανε και κλωσσανε, αλλα αδικως ταλαιπωρουνται αφου και αρσενικα και θηλυκα ειναι στειρα.
 
Γιώργο αν θες τα πουλάκια σου να σου ζευγαρώσουν την άνοιξη άλλαξε τις συνθήκες που τα έχεις τώρα. Μιας και τα έχεις σε 20 βαθμούς σιγά σιγά να μειώνεις τη θερμοκρασία και σιγά σιγά να κοιμούνται όλο και πιο νωρίς μέχρι να τα έχεις στο χώρο με τους 10 βαθμούς κελσίου (ναι αντέχουν, αρκεί να γίνει σταδιακά και σιγά σιγά η μετάβαση στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες), έτσι ώστε να καταλάβουν και αυτά πως ήρθε ο χειμώνας! Αν συνεχίσεις να τα ζευγαρώνεις συνέχεια θα σου πεθάνουν από εξάντληση. Τώρα ξεκινάς και τώρα μαθαίνεις, οπότε κάνε μικρά και σταθερά βήματα και για όποια απορία έχεις εδώ είμαστε εμείς!
 
Back
Top