Αναπαραγωγή Γιατί οι παπαγάλοι μου δεν πηγαίνουν στην φωλιά;

Δεν μπορω να στείλω φωτο γιατί το κινητό μου πεις χει χαλάσει και σας μιλάω απο ταμπλετ
 
Τι να τους δώσω για να καλιτερεψω την διατροφη εγω τώρα τους δίνω παπαγαλινη αυγοτροφη και στικ
Αν στικ εννοείς αυτά τα "καραμελοειδή" μακρουλά του εμπορίου πέτα το όπως είναι. Παπαγαλίνη δε νομίζω. Για παράδειγμα παρε αυτή της beaphar.
 
Eπίσης άλλαξέ τους τις πατήθρες, βάλε ξύλινες. Οι πλαστικές τα κουράζουν. Φυσικά σουπιοκόκκαλο, τακτικότατη παροχή φρέσκου νερού και ίσως λίγο κεχράκι σε τσαμπί για λιχουδιά. Προσπάθησε να τα εξοικειώσεις σε φρούτα-λαχανικά. Οσο καλύτερα τρέφονται τόσο πιο υγιή θα είναι και τόσο καλύτερα μπορείς να δημιουργήσεις "επαφή" μαζί τους ώστε να τα εκπαιδεύσεις.
 
παιδια ο χαλινοσ του κοριτσου εγινε καφερσε σκουρο και του αρσενικου μπλε πιο φοτινο αυτο σειμενει οτι ειναι ετιμα για αναπαραγωγη τι να κανω
 
Aποψή μου είναι οτι αφού δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τα πουλάκια σου ακόμα καλό θα ήταν να μην προχωρήσεις σε γεννες. Φυσικά δικά σου είναι και είσαι "αφεντης" τους κατά κάποιο τρόπο κι εσύ αποφασίζεις. Να είσαι όμως σίγουρος όταν ξεκινάς ότι μπορείς να τα φροντίσεις. Η αναπαραγωγή δεν είναι απλά "τα βάζω μαζί και κοιτάω να γεννάνε". Θέλει πολύ δουλειά, πολύ κόπο και μεγάλη προσοχή. Και ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ διάβασμα. Επίσης όπως είπε πιο πάνω ο Γιάννης ελπίζω να έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις τα πουλάκια που θα γεννηθούν. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να τα... ζευγαρώσεις μεταξύ τους.
 
Θέλεις οπωσδήποτε να προχωρήσεις σε γέννα;


Δε καταλαβαινω αυτη τη βιασυνη προσωπικα! Τα πουλακια ειναι μαζι λιγο διαστημα και ουτε διατροφικη προετοιμασια εχει γινει ουτε τιποτα! Προς τι αυτη η βιασυνη να ζευγαρωσουν; Αντι να προσπαθησεις για το καλυτερο για αυτα και οταν ερθει η ωρα για ζευγαρωμα ηρθε, βιαζεσαι να τα βαλεις στη διαδικασια της αναπαραγωγης χωρις να εχεις μελετησει καν πρωτα!
 
Για να έχεις μια επιτυχημένη γέννα και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα, βάζοντας σε κίνδυνο το ζευγάρι και τους απογόνους τους... Θα πρέπει να κάνουμε τα εξής...
  • Μελετάμε και γνωρίζουμε το είδος που ξεκινάμε να "εκτρέφουμε"(έστω και ερασιτεχνική).
    Πως ονομάζεται... Που ζει... Ποιες οι ανάγκες του σε διατροφή και συνθήκες διαμονής του.
    Ποιες (ίσως) οι ξεχωριστές ανάγκες του είδους.
    Ποιες ασθένειες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του.
    Ποιες οι συνθήκες και πως αναπαράγεται.. Δηλαδή ποια εποχή, σε κορμους δέντρων ή κλαδιά, πόσα αυγά κάνουν και πόσο χρόνο διαρκεί η εκκόλαψη τους.
  • Προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα πουλάκια μας και τα παρατηρούμε ώστε να δούμε πλέον στη πράξη πως συμπεριφέρεται το είδος και όσο μελετήσαμε για αυτό.
  • Αφού επιλέξουμε καλούς,υγιείς γεννήτορες και θέλουμε να ζήσουμε τη διαδικασία μιας γέννας. Μελετάμε προσεκτικά και μαθαίνουμε από εμπειρίες άλλων για τη διαδικασία αυτή.. Σωστή προετοιμασία του ζευγαριού(γνωριμία) και διατροφική προετοιμασία ώστε να αποκτήσουν αποθέματα και δυνάμεις, για την επίπονη διαδικασία που θα τα βάλουμε.
  • Φροντίζουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανές επιπλοκές και δυσκολίες που θα προκύψουν... Και φυσικά τι θα γίνουν τα πουλάκια που θα έρθουν στη ζωή.

    Πάντα με αγάπη και πολύ φροντίδα, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις που μπορεί να έχουν ένα κακό αποτέλεσμα, απλά και μόνο για να γεννήσουν τα πουλιά που πήραμε.
 
Όμως άμα δεν αρχίσω κόπους δεν θα αρχίσω ποτέ και τώρα που είναι σε όρεξη τα πουλιά μην τους την χαλάσω και θέλω να έχω κάποια παπαγαλάκια εκπαιδευμένα

Ευχαριστώ θα τα ακούσω όλα και θα μπω να διαβάσω τα πάντα για τα μπατζι
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
την όρεξη που την είδες στα πουλάκια;
Γιατί εγω όρεξη και να είναι έτοιμα δε τα είδα...
Τέλος πάντων... Εμείς σου είπαμε αυτά που πιστεύουμε, αν θες τα ακούς και μετά τα ακολουθείς. Για το καλύτερο το πουλιών και για να μπεις στη διαδικασία να απογοητεύεις εσύ από τις προσπάθειες σου... Και να ταλαιπωρηθούν τα μικρά.
Βλέπω όμως οτι κοιτάς το αποτέλεσμα και θέλεις να έχεις μικρά για να τα εκπαιδεύσεις... Και όχι τη διαδικασία και μάλιστα να γίνει σωστά. Μπορείς να αγοράσεις 2 μικρά ταϊσμένα εξ αρχής από άνθρωπο που εκτρέφει το είδος και να τα εκπαιδεύσεις.
 
Η θυλικια είπε τον αρσενικό αγάπη μου καθαρά προς έγινε αυτό χωρίς να της το έχω μαθει
 
Η θυλικια είπε τον αρσενικό αγάπη μου καθαρά προς έγινε αυτό χωρίς να της το έχω μαθει
Πρώτον δεν είπε τον αρσενικό μπορεί ν εΖει μάθει να μιλάει από πριν. Το ότι λέει κάποιες λέξεις δεν σημαίνει πως απευθύνεται κάπου συγκεκριμένα έμαθε και τις λέει όποτε θέλει
 
Το ξέρω δεν το το είπε άλλη φορά απλά τα λέω για να μου πείτε τι εγινε
 
Γεια σας παιδιά σε ένα παλιό άρθρο μου είχατε πει πως να μην τα χωρίσω άλλα να βγάλω την φωλιά αλλά αυτό δεν έπιασε και ο αρσενικός επειρεαζει το θηλυκό κήπος να τα χωρίσω για ένα χρονικό διάστημα που θα τα εκπαιδεύω και μετά να τα ξανάβαλω μαζί ή θα πεθάνουν από καταθληψη.

/* Mod edit */
Μεταφέρθηκε από νεότερο θέμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top