Ασθένειες Γιατί πέθαναν τα ζεμπράκια μου;

KostasMpouz

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2016
Μηνύματα
11
Πόλη
Πάτρα
Γεια σας μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω μου ψοφισαν τα ζεμπρακια το θυλικο μου ψοφισε πέρσι τον Μάιο και το αρσενικό πέθανε εχθες αλλα δεν είχαν γεράσει Γιατί πέθαναν τόσο νορις;
 
Γιατί πέθαναν τόσο νορις;

Θέλεις να περιγράψεις λίγο πιο αναλυτικά. Διατροφή, διαμονή κτλ. Θα βοηθούσε να ανέβαζες και φωτογραφίες του χώρου διαμονής.
 
Είναι ήδη παρακινδυνευμένο το να κάνουμε "διαγνώσεις" με φωτογραφίες και περιγραφές μελών. Η πτηνοπαθολογία είναι ολόκληρη επιστήμη, χωρίς συμπτώματα και τουλάχιστον φωτογραφίες ότι και να λέμε είναι κοινώς αερολογίες.
 
Η πτηνοπαθολογία είναι ολόκληρη επιστήμη, χωρίς συμπτώματα και τουλάχιστον φωτογραφίες ότι και να λέμε είναι κοινώς αερολογίες

Δεν νομίζω αγαπητέ φίλε να έχω πει εδώ στο forum όσο καιρό συμμετέχω αερολογίες. Εκτός αν θεωρείς τις απαντήσεις που λαμβάνουν οι επισκέπτες του forum οι οποίοι λαμβάνουν βοήθεια με φωτογραφίες '' αερολογία ''
 
Παιδιά το κλουβί είναι πολύ τεράστιο είναι από εκείνα τα κλουβιά που χωρίζουν τα βράδια τα βάζω μέσα για να μην κρυώσουν

Περιμένω πληροφορίες γενικά για τα ζεμπρακια μου
 
Δεν νομίζω αγαπητέ φίλε να έχω πει εδώ στο forum όσο καιρό συμμετέχω αερολογίες.
Μάλλον παρεξήγησες τον γραπτό λόγο Κώστα μου. Άλλο νόημα είχε η φράση του Ανέστη. Γι αυτό εξάλλου δεν υπάρχουν όντως αερολογίες, επειδή είμαστε κάπως σχολαστικοί :)
 
α βράδια τα βάζω μέσα για να μην κρυώσουν
Αυτό είναι ένα λάθος. Τους χειμερινούς μήνες, δεν εναλλάσσουμε μέσα-έξω τα πουλιά. Είναι ένας λόγος να κρυώσουν και να αρρωστήσουν. Ή μέσα καλύτερα ή έξω προστατευμένα.
Όταν λες δεν ήταν μεγάλα; Πόσων ετών ήταν; Ξέρεις δεν ζουν πολύ τα ζεμπράκια.
 
Παιδιά Επειδή καινούρια θυλικια και έχει και μορα που τα οποία μεγάλωσαν θα πρέπει να πάρω αρσενικό ζεμπρακι;

Τα έχω 6 Χρόνια
 
Δεν νομίζω αγαπητέ φίλε να έχω πει εδώ στο forum όσο καιρό συμμετέχω αερολογίες. Εκτός αν θεωρείς τις απαντήσεις που λαμβάνουν οι επισκέπτες του forum οι οποίοι λαμβάνουν βοήθεια με φωτογραφίες '' αερολογία ''

Πιστεύεις ότι ο Κώστας έχει αρχείο με φωτογραφίες απο τα άρρωστα πουλιά του ένα χρόνο μετά; Απο τις κουτσουλιές και τις κοιλιές τους; Αν έχει και μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα απο αυτά ενώ ήδη πέθαναν (κοινώς νεκροψία με μαντεψιές) τότε ζητώ συγνώμη.
 
Βασικά μαρια βασικά βάλε και το πόσα χρόνια ήταν στο μαγαζι

Αλλά έχω δει γερικα τέτοια είναι ποιο άσπρα από αυτά

Έχω κρατήσει φωτογραφία που όταν ψοφισε το ζεμπρακι μου
 
Καλε μου φιλε Κωστα. Με μια εντελως γενικη και αοριστη ερωτηση "γιατι πεθαναν" ειναι αστειο να προσπαθησουμε να απαντησουμε.
Θα πρεπει να μας κατατοπισεις εσυ ο ιδιος με οτιδηποτε γνωριζεις. Ηλικια, συνθηκες διαβιωσης, φωτογραφιες του χωρου διαμονης και του κλουβιου, διατροφη και συμπεριφορα, πιθανα φαρμακα που εχεις χορηγησει, φωτογραφιες απο κουτσουλιες ει δυνατον σε καθαρη Α4, φωτογραφιες στερνου και κοιλιας με παραμερισμενα πουπουλα (εστω οταν πεθαναν), και οτιδηποτε θα μπορουσε να βοηθησει εστω να κανουμε μια εικασια (γιατι με βεβαιοτητα κανεις δε μπορει να σου απαντησει, εκτος αν γινει νεκροψια).
 
Φίλε αν νομιζεις ότι το λέω για αστιο σηγνωμη εγω σοβαρολογω
 
Παιδιά το έχουμε πει πολλές φορές αλλά άντε να το ξανά πούμε.
Κανείς εδώ μέσα, ούτε διάγνωση, ούτε νεκροψία μπορεί να κάνει. Αυτά είναι δουλειά ειδικών γιατρών που και αυτοί σπανίζουν στην ειδικότητα που μας αφορά.
Το μόνο που κάνουμε σ' αυτές τις περιπτώσεις, είναι να συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλον, πως θα ενεργούσαμε στην θέση του άλλου, πως πρέπει να σκεφτεί, πως να φροντίσει κάποιος να μην αντιμετωπίσει θέματα υγείας των πουλιών του και όλα αυτά βέβαια, αφού πάρουμε κάποιες επαρκείς πληροφορίες και φωτογραφίες, που ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να μας παρέχουν.
 
Φίλε αν νομιζεις ότι το λέω για αστιο σηγνωμη εγω σοβαρολογω
Η απαντηση μου ηταν σοβαροτατη. Το καλυτερο ηταν να το πας σε καποιο κτηνιατρο για νεκροψια. Εφοσον απευθυνθηκες εδω ομως, αν δεν απαντηθουν τουλαχιστον τα ερωτηματα που σου εθεσα, ειναι σαν να σε ρωταω να μου απαντησεις τι εφαγα για μεσημεριανο. Λογικο και ευλογο να μου απαντησεις "που να ξερω;". Βοηθησε μας για να σε βοηθησουμε αν μπορουμε :)
 
Δεν νομίζω φίλε @Φοίβος να έγραψα ότι θα κάνω νεκροψία - μαντεψιές όπως θες μπορείς να το πεις! Οι ερωτήσεις είναι για να βρούμε πιθανά λάθη και να τα διορθώσει ο @KostasMpouz στα επόμενα που πιθανόν θα αγοράσει.
 
Back
Top