Γενικά Γιατί προτιμάμε τις ξένες κι όχι τις ελληνικές φυλές κοτόπουλων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Paianas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Συνήθως οι ορμόνες είναι αυτές που κανονίζουν για το τι θα γίνει όταν αυξάνετε η προγεστερώνη κάθονται και πλακώνουν τα αυγά και όταν ταΐζουν η ορμόνη προλακτίνη είναι αυτή που εκκρίνετε και ταΐζει και αρχίζει να αυξάνετε από το χτύπημα που κάνει το πουλάκι στο αυγό ακόμα. Για αυτό βάζουμε στη κανάρα που έχει ούρια αυγά να ταΐσει τα καρδερινάκια που είναι ετοιμοθάνατα από τη πείνα και αυτή καθυστερεί επίσης είναι αυτή που στα αρσενικά περιστέρια υπεύθυνη για το γάλα του νεοσσού.
 
Εξαρτάτε τι συνθήκες επικρατούν όταν έχεις 50 κότες σε περιορισμένο χώρα και πατά η μια την άλλη φυσικό είναι να μη έχει και όρεξη να κάτσει.
Αντρέα...όσο για αυτό που έγραψες.. Έχω 12-15 κότες ελεύθερες μέσα σε ένα στρέμμα, πάνω στα δέντρα κουρνιάζουν...
 
Όταν είναι και κάτσει αλλάζει συμπεριφορά και φωνή πυρώνουν και συνεχίζουν να κάνουν αυγά αυτό εννοείς;
 
Όταν είναι και κάτσει αλλάζει συμπεριφορά και φωνή πυρώνουν και συνεχίζουν να κάνουν αυγά αυτό εννοείς;
Αντρέα ίσως είναι ιδιαιτερότητα της ράτσας, δεν ξέρω... Πάντως δεν κάθονται κλώσες. Κάθε χρόνο 2-3 από το σύνολο κάνουν για καμιά 15αριά μέρες κλου- κλου αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουν να γεννάνε και ποτέ καμία στα τόσα χρόνια δεν έκατσε κλώσα έστω για μερικές μέρες... λάβε υπ όψιν σου ότι ξέρω από κότες, στο παρελθόν είχα και ντόπιες και έβγαζα πουλιά κανονικά.
 
Εδώ είναι τώρα εγώ μόνο από ντόπιες ξέρω………… Το αυγό παίρνει το χρώμα από ξανθοφύλλες (καροτένια γαρ) ο κρόκος εννοείτε για αυτό υα χωριάτικά είναι ποιο κόκκινα το σπέρμα παραμένει ζωντανό στον κόλπο πριν τη σάλπιγγα μέχρι και 20 μέρες η μήτρα που βγάζει ανθρακικό ασβέστιο ενώ στο αίμα κυκλοφοράει στη μορφή φωσφορικό ασβέστιο για αυτό και η σωστή αναλογία ασβεστίου φωσφόρου ο ισθμός όπου μπαίνουν οι δυο μεμβράνες και κύτταρα αέρα στο πάνω μέρος της σάλπιγγας όπου και μπαίνει το ποιο πολύ ασπράδι και στη χοάνη όπου γίνετε η γονιμοποίηση και μπαίνει μια μικρή μεμβράνη στο ωάριο και χάλαζα τα αμορτισέρ του αυγού. Αυτά από την αμάρα προς τα πάνω ανάποδα δηλαδή
 
Μια φίλη μου εχει ντόπιες κότες σε ένα χωριό κοντά στη Λάρισα και τις κρατά καθαρές, δλδ δεν τις αναμιγνύει με άλλες κότες. Είναι πολυ όμορφα και νευρικά πουλιά, σε υπέροχους συνδιασμους χρωμάτων όπως μαύρο, λευκό, ξανθό, καφέ, κόκκινο, και πιτσιλωτες διαφόρων αποχρώσεων - πετρωτές τις λέει. Κάθε χρόνο βάζει κλωσσες και βγάζει πουλακια. Μια φορά έβαλε και 125 αυγά στην κλωσσομηχανη και βγήκαν 120 κοτοπουλάκια. Απο αυτά, την επόμενη χρονια κάμποσα γέννησαν. Οι κότες αυτές, αργούν να μεγαλώσουν, δεν γίνονται ιδιαίτερα μεγάλες και κάνουν πολλά αυγά, ενώ το κρέας τους δεν ψήνεται στο φούρνο διότι είναι σκληρό, αλλα γίνεται κυρίως σούπα. Στην κατοχή δε, μου έλεγε οτι απλως έριχναν στο χώμα κριθάρι και μόλις αυτο φύτρωνε έτρωγαν οι κότες, δλδ οτι δεν είχαν κάποιο σημαντικό κόστος συντήρησης.
 
Δεν υπάρχει κρέας να μη ψήνετε να σου κάνω πιλάφι με προβατίνα 20 κάτι χρόνια να γλείφεις τα δάκτυλα σου. Είχα 300 κάτι περιστέρια σε ένα σπίτι που πήγαμε είχε σφάξει μεγάλα περιστέρια του λέω τι κάνεις εκεί τρώγονται αυτά; Την άλλη μέρα με κάλεσε και μου έκανε τραπέζι τα είχε αντικριστά στο τζάκι κόντεψα να φάω και το πιάτο. Τους είχε κάνει προεργασία αφού τα έβαλε σε κατσαρόλα και χόχλασε τα ξάφρισε και έσβησε τη φωτια αυτό το βράδυ το πρωί επίσης άναψε το μάτι ξαναξάφρισε μόλις χόχλασε χαμήλωσε το μάτι στο 4 και τα άφησε 1,5-2 ώρες και μετά αντικριστά.
 
Παιδια σας βλεπω δημιουργικους, αν θελετε ας ανοιξουμε ενα θεμα με μαγειρικες, οχι τπτ αλλο αλλα βλεπω να μας κατατροπωνετε τις γυναικες.
 
Ναι συνταγές που θα σκοτώνουν 300 περιστέρια για ένα γεύμα; Να λείπει, με συγχωρείς Ανδρέα μου, σ'αγαπώ σ' εκτιμώ αλλά αυτό το βρίσκω κρίμα κι άδικο ☹
 
Ναι συνταγές που θα σκοτώνουν 300 περιστέρια για ένα γεύμα; Να λείπει, με συγχωρείς Ανδρέα μου, σ'αγαπώ σ' εκτιμώ αλλά αυτό το βρίσκω κρίμα κι άδικο ☹
τι να κάνουμε υπάρχουν και τα περιστέρια παραγωγής...
 
Δεν φταις εσύ αλλά εγώ, ναι τα είχα και τα έδωσα γιατί τρώγανε ποιο πολύ από τις κότες αλλά αν το ήξερα τότε δεν θα τα έδινα:D
 
Back
Top