Φροντίδα Γιατί τα καναρίνια μου δε γουστάρουν το μπάνιο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Creencia7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Creencia7

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
72
Πόλη
Λαμία
Καλημέρα ομάδα... υπάρχει κάποιος λόγος που τα καναρίνια μου δεν κάνουν μπάνιο; Τους βάζω τη μπανιέρα γύρω στις 9-10 την αφήνω κάνα δίωρο αλλά τίποτα... Επίσης κάτι άλλο αλλά όχι σχετικό με αυτό.. Ο δεύτερος που ήρθε στην παρέα μόλις πριν 3 μέρες υπάρχει περίπτωση να εμπλουτίσει το τραγούδι του με τον καιρό όταν συνηθίσει το χώρο ή ότι λέει τώρα και από Σεπτέμβριο ίσως; (αν κ είναι ωραίος έστω και με αυτά τα 2-3 γυρίσματα μονο).
 
Προσπάθησε να δοκιμάσεις με εξωτερική. Είναι μερικά καναρίνια που φοβούνται την εσωτερική. Λογικά δεν έχουν κάνει ποτέ τους μπάνιο και είναι διστακτικά ακόμη. Αν πάλι το σημείο που τα έχεις είναι πολυσύχναστο τότε ίσως δεν νιώθουν άνετα.
 
υπάρχει κάποιος λόγος που τα καναρίνια μου δεν κάνουν μπάνιο;
Ένας λόγος είναι ότι ίσως δεν το χρειάζονται, προφανώς το φτέρωμα τους πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.
Τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες κατα πάσα πιθανότητα θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το μπάνιο.
 
Λογικά δεν έχουν κάνει ποτέ τους μπάνιο και είναι διστακτικά ακόμη.
Ο ένας έχει ξανακάνει. Ο άλλος είναι νέος ίσως.. Το μέρος που τα έχω είναι το ιδανικό πάντως. Δεν τα ενοχλεί κανείς
[automerge]1556790547[/automerge]
Κι εγώ εκεί καταλήγω 😉👍
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια ζεστή ηλιολουστη μέρα δώσε τους την μπανιέρα, λογικά θα κάνουν κάποια εστω, βγάλε την στο τέταρτο αν δεν κάνουν γιατί θα είναι πλέον εστία μόλυνσης αν πιουν νερό.
 
Εμένα λίγο πιο παλιά ένα καναρίνι μου..φοβόταν ότι μπανιέρα και να του έβαζα.. Και έτσι για να συνηθίσει την μπανιέρα για ένα μικρό διάστημα έβαζα στη μπανιέρα σκέτη τροφή και έτσι άρχισε να μπαίνει ολόκληρο μέσα στην μπανιέρα και να τρώει, αφού την έμαθε άρχισα να βάζω πάλι νεράκι και έκανε σχεδόν κάθε μέρα μπάνιο...
 
Παιδιά το μπάνιο είναι ανάγκη και μόνο τα πουλιά που πρέπει να κάνουν μπάνιο.. Θα κάνουν.
Αν βάζουμε κάθε μέρα μπάνιο θα μπουν και θα κάνουν μόνο όσα πρέπει κι όχι τα υπόλοιπα.
Όσο πιο συχνά μπορούμε αυτό το διάστημα αλλά πάντα νωρίς το πρωί. αν βάζουμε το μπάνιο. καλύπτουμε τις όποιες ανάγκες τους.
Δέκα με δεκαπέντε λεπτά αργότερα θα πρέπει να βγει, άσχετα αν έχουν κάνει όλα μπάνιο ή κανένα.
Αυτό που δεν κάνει καθόλου μπάνιο πιθανόν δεν το χρειάζεται και δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί...
Αντίθετα αν κάποιο μπαίνει κάθε μέρα και αν γίνεται εντελώς μούσκεμα θα πρέπει να μπούμε σε ανησυχίες..
Γιατί αυτό δεν είναι το φυσιολογικό και σίγουρα έχει κάποια αιτία που πρέπει να τη βρούμε πριν γίνει πρόβλημα.
 
Αντίθετα αν κάποιο μπαίνει κάθε μέρα και αν γίνεται εντελώς μούσκεμα θα πρέπει να μπούμε σε ανησυχίες..
Γιατί αυτό δεν είναι το φυσιολογικό και σίγουρα έχει κάποια αιτία που πρέπει να τη βρούμε πριν γίνει πρόβλημα.
Πολλά πουλιά Γιάννη αυτό τον καιρό κάνουν μπάνιο κάθε μέρα γιατί το χρειάζονται. Γιατί ζεσταίνονται... Και είναι λογικό και όχι παράξενο.
 
Συμφωνώ και εγώ με την Εύα. Μια κανάρα μου για παράδειγμα, μπορεί να κάνει και 3 φορές την ημέρα μπάνιο όχι γιατί το έχει ανάγκη αλλά επειδή της αρέσει. Πρόβλημα δεν έχει σίγουρα γιατί το κάνει αυτό τα τελευταία 3 χρόνια που την έχω.
 
Σας ευχαριστώ όλους... μάλλον δεν το χρειάζονται τώρα εκεί κατέληξα.. Εγώ θα συνεχίσω να βάζω κάθε πρωί θα το αφήνω λίγο κι όποτε τους έρθει ανάγκη ας κάνουν. Για το δεύτερο ερώτημα μου δεν πήρα κάποια απάντηση αλλά δεν πειράζει είναι το λιγότερο που με απασχολεί
 
Σας ευχαριστώ όλους... μάλλον δεν το χρειάζονται τώρα εκεί κατέληξα.. Εγώ θα συνεχίσω να βάζω κάθε πρωί θα το αφήνω λίγο κι όποτε τους έρθει ανάγκη ας κάνουν. Για το δεύτερο ερώτημα μου δεν πήρα κάποια απάντηση αλλά δεν πειράζει είναι το λιγότερο που με απασχολεί
Συνήθως εμπλουτίζουν το τραγούδι τους με τον καιρό... Και κυρίως όταν ακούνε κι άλλους ήχους...
 
Αντίθετα αν κάποιο μπαίνει κάθε μέρα και αν γίνεται εντελώς μούσκεμα θα πρέπει να μπούμε σε ανησυχίες..

Θα ήθελες να μας το εξηγήσεις; Τι θα μπορούσε να προκαλέσει την συνεχή ανάγκη για μπάνιο;
 
Τα καναρίνια αλλά και τα υπόλοιπα πουλιά δεν κάνουν μπάνιο από ευχαρίστηση αλλά από ανάγκη.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση καθαρό και με περιποιημένο φτέρωμα πουλί να μπει και να κάνει μπάνιο γι αυτό και η μέθοδος του "ψεκασμού" θα πρέπει να εκλείψει.
Όταν κριθεί αναγκαίο (και μόνο τότε) ένα πουλί θα κάνει μπάνιο και θα περιποιηθεί το φτέρωμά του. Η περιποίηση του φτερώματος είναι μεγάλη, ενεργοβόρα, επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία και ολοκληρώνεται με τη λίπανσης όλων των φτερών του αρκετές ώρες αργότερα από το μπάνιο.
Συνεπώς και για καθαρά λόγους "οικονομίας" δεν θα ξαναμπεί στο νερό σε καμία περίπτωση την ίδια μέρα...
Και δεν θα το κάνει πιθανότατα (ανάλογα με τις συνθήκες της εκτροφής) για μια σειρά ημερών
Αντίθετα θα ξαναμπεί όταν αισθανθεί πως το μπάνιο είναι απαραίτητο γιατί το φτέρωμά του αρχίζει και παρουσιάζει αδυναμίες στη μόνωση από το κρύο ή τη ζέστη του περιβάλλοντος.
Τι θα μπορούσε να προκαλέσει την συνεχή ανάγκη για μπάνιο;
Υπάρχουν καταστάσεις που εκθέτουν τον οργανισμό του πουλιού και μόνο στο νερό θα βρει προσωρινή ανακούφιση... Πηγαίνοντας τακτικά (ακόμη και καθημερινά) στο μπάνιο.
Ο κνησμός (φαγούρα) που στην καλύτερη προέρχονται από την πτεροφυΐα (της πτερόρροιας) ή από δερματικά ακάρεα, και πτεροφάγο αλλά στη χειρότερη μορφή με τα αιματικά παράσιτα (ψείρες) οι οποίες τις πρώτες ώρες της μέρας αφήνουν πουλιά που απεγνωσμένα αναζητούν οτιδήποτε θα τους μειώσει τη φαγούρα.
Αν αυτά τα πουλιά ζουν στη φύση.. Τότε θα τα δούμε να κάνουν αμμόλουτρο ακόμη και λασπόλουτρο. ελπίζοντας πως με την παραπάνω πίεση της "κακοπαθείσας" περιοχής να απομακρύνουν τις επιπτώσεις από την νυχτερινή αφαίμαξη των παρασίτων.
Αν εμείς λοιπόν έχουμε πουλιά που μπαίνουν κάθε μέρα στο μπάνιο.. Οφείλουμε τουλάχιστο να διερευνήσουμε τις αιτίες γιατί αυτό δεν είναι φυσιολογικό.
Θυμίζω προς ενημέρωση.. τα πουλιά δεν κάνουν μπάνιο για να δροσιστούν... αλλά για να μη ζεσταθούν ή να μην κρυώσουν.. και οφείλουμε ανάλογα με τον καιρό να βάζουμε το μπάνιο στις ώρες που πρέπει.
 
Back
Top