Αναπαραγωγή Γιατί τα καναρίνια μου εκεί που τσακώνονται φιλιούνται;

Έχω ένα ζευγάρι καναρίνια και είμαι νέος στο χώρο. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί το ζευγάρι τσακώνεται και εκεί που τσακώνονται φιλιούνται και μετά ξανά τσακώνονται. Ανοιγοκλείνουν τα φτερά και "κράζουν " το ένα στο άλλο. Δεν έχω ζευγαρωστρα με χώρισμα και τα έχω βάλει μαζί με φωλιά κανονικά. Ο αρσενικός κελαιδαει και δεν αφήνει την θυληκια να πάρει νήμα για την φωλιά. Ο αρσενικός είναι πρώτη φορά που ζευγαρωνε ενώ η θυληκια είναι δεύτερη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αν οι τσακωμοι ειναι εντονοι θα πρεπει να χωρισεις τα πουλακια για τωρα.

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα ζευγαρώσουν εστω και αν τα χωρίσω;;;
Εννοείς αν τα χωρίσεις και σε επόμενο χρόνο τα βάλεις ξανά μαζί; Ναι, πιθανά θα ζευγαρώσουν, αν οι συνθήκες διαβίωσής τους και η κατάσταση του οργανισμού τους είναι η κατάλληλη.
Το ζήτημα είναι ότι χρειάζεσαι ζευγαρώστρα άμεσα, διότι σου δίνει πολλές δυνατότητες, τις οποίες δεν έχεις με κλουβί χωρίς χώρισμα...π.χ. να απομονώνεις τα πουλιά στη μία μεριά ενώ βάζεις το χέρι σου στην άλλη, να χωρίσεις τους γονείς μεταξύ τους σε φάση επικίνδυνων διενέξεων π.χ. ο αρσενικός επιτίθεται στα μικρά ή καταστρέφει τη φωλιά ή σπάει τα αυγά ή......
Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο το παρακάτω άρθρο. Διάβασέ το και θα σου απαντήσουμε σε τυχόν απορίες σου.

Back