Αναπαραγωγή Γιατί τα καναρινια μου ενώ μαδάνε το νήμα δε φτιάχνουν φωλιά;

Πόλη
Κως
Όνομα
Βασιλης
IMG_20250205_171523.webpIMG_20250205_171545.webpIMG_20250205_171602.webpIMG_20250205_171553.webp

Ανέβασα φωτογραφία με τα καναρίνια κια μου... Βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο με προβλεπόμενη θερμοκρασία με air condition...παντα στους 25 με 26 βαθμούς το δωμάτιο... Με φως με χρονοδιακοπτη με πάνω από 10 ώρες φωτός... Μέρα παρά μέρα βρασμένο αυγό όπως επίσης μήλο..αλλες μέρες τους βάζω μπρόκολο... Το ερώτημα μου είναι γιατί μαδανε το νήμα που τους βάζω και δεν χτυζουν φωλιά... Κάνω κάτι λάθος; η μία καναρα μου έκανε φωλιά και μετά από λίγες μέρες έχασα το ζευγάρι της.. Της έβαλα νέο καναρο αλλά ακόμα δεν έχω δει αποτέλεσμα... Ξέρω ότι υπάρχουν ήδη πολλά post με το θέμα αλλά ήθελα να γράψω το δικό μου. Πρόβλημα για πιο γρήγορες απαντήσεις

Η απάντηση στο ερώτημα που θέτεις ως τίτλο είναι...γιατί είναι ακόμα ανέτοιμα. Πρέπει να προχωρήσει λιγάκι η εποχή, να γίνει διατροφική προετοιμασία και να κάνεις υπομονή.
Όσον αφορά στις συνθήκες που έχεις, π.χ. φωτισμός, η διατροφή που περιγράφεις...για πόσο καιρό ισχύουν;
Καλύτερα διάβασε προσεκτικά όλο το άρθρο ώστε να ξέρεις τι πρέπει να βελτιώσεις και τι να περιμένεις.

Αυτά τα φυτά που έχεις είναι αληθινά ή ψεύτικα; Το κερί κι ο πόθος μου φαίνονται αληθινά. Έχε στα υπόψη σου να τσεκάρεις αν είναι τοξικά για τα πουλιά σε περίπτωση που τσιμπήσουν κάποιο φύλλο.

• Χρήσιμο
Αντιδράσεις: MARY58
Φωλια σου κάνανε αλλα έχασες τον αρσενικό η καναρα δεν είναι μηχανή την πετάω ένα αρσενικό μέσα και έκανε αυγα.
Αυτό που κάνουνε με το νήμα ειναι φυσιολογικό ειδικά αν είναι η πρώτη τους φορά .
Το ότι έκανε φωλιά και αυγά δεν σημαίνει ότι ζευγαρωσε.
Χρειάζεται διάβασμα και σωστή προετοιμασία
Αν ψάξεις στην αναζήτηση θα βρεις πολλά άρθρα και θα σου λυθούν πολλές απορίες πάτα εσωτερική εκτροφή
Ειναι η πρώτη σου προσπάθεια για αναπαραγωγή;
Εύχομαι να σου πανε ολα καλα αλλα μην βιάζεσαι σιγά σιγά όλα θέλουνε τον χρόνο τους

Φωλια σου κάνανε αλλα έχασες τον αρσενικό η καναρα δεν είναι μηχανή την πετάω ένα αρσενικό μέσα και έκανε αυγα.
Αυτό που κάνουνε με το νήμα ειναι φυσιολογικό ειδικά αν είναι η πρώτη τους φορά .
Το ότι έκανε φωλιά και αυγά δεν σημαίνει ότι ζευγαρωσε.
Χρειάζεται διάβασμα και σωστή προετοιμασία
Αν ψάξεις στην αναζήτηση θα βρεις πολλά άρθρα και θα σου λυθούν πολλές απορίες πάτα εσωτερική εκτροφή
Ειναι η πρώτη σου προσπάθεια για αναπαραγωγή;
Εύχομαι να σου πανε ολα καλα αλλα μην βιάζεσαι σιγά σιγά όλα θέλουνε τον χρόνο τους
Σίγουρα το φαντάζομαι αυτό ότι η καναρα δεν είναι μια μηχανή... Έκανα και πέρισυ προσπάθεια αλλά με έβγαλα μόνο 1 πουλάκι μετά από τρεις γενες... Κάνω προετοιμασία αρκετό καιρό και έχω διαβάσει αρκετά.. Δεν ξέρω τι κάνω λάθος λ δυστυχώς

Η απάντηση στο ερώτημα που θέτεις ως τίτλο είναι...γιατί είναι ακόμα ανέτοιμα. Πρέπει να προχωρήσει λιγάκι η εποχή, να γίνει διατροφική προετοιμασία και να κάνεις υπομονή.
Όσον αφορά στις συνθήκες που έχεις, π.χ. φωτισμός, η διατροφή που περιγράφεις...για πόσο καιρό ισχύουν;
Καλύτερα διάβασε προσεκτικά όλο το άρθρο ώστε να ξέρεις τι πρέπει να βελτιώσεις και τι να περιμένεις.
Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για τη απάντηση σου!! Προετοιμασία έχω κάνει αρκετό καιρό πριν από τέλος Οκτωβρίου που τελείωσε η πτερωρια τους!! Τα φυτά είναι ψεύτικα και με αυτό που μου έγραψες ανησύχησα και τα έβγαλα πριν σου γράψω το μήνυμα.. Είχα υποψία ότι έχασα τον αρσενικό μου από αυτό αλλά δεν ήμουν σίγουρος... Στην προκειμένη περίπτωση κρατάω τα πουλιά μαζί χωρίς χώρισμα; βγάζω φωλιές; και νήματα; και να τα βάλω αργότερα πάλι; τι μου προτείνεις;

Καλημέρα.
Σου προτείνω να περιμένεις.
Χώρισε το ζευγάρι, αλλά να βλέπονται.
Χάλασε τη φωλιά. Αφαίρεσέ την από το κλουβί για λίγες ημέρες. Συνέχισε τη διατροφική προετοιμασία. Προσπάθησε να την εντείνεις και να την εμπλουτίσεις. Βάζε αυγό με το τσόφλι πιο συχνά, 4-5 φορές την εβδομάδα, δίνε χορταρικά κηπευτικά βότανα καθημερινά, δίνε μικρή ποσότητα πρόσθετων σπόρων, καμελίνα, καναβούρι, νίζερ, περίλλα, κινόα (κινόα: υπό βρασμό 5 λεπτά, αφήνεις άλλα 5 με κλειστή τη φωτιά, ώστε να βγουν τα φύτρα, σουρώνεις και δίνεις).
Ανάλογα με αυτό που θα βλέπεις (το αρσενικό της κελαηδά και προσπαθεί να περάσει τα κάγκελα, το θηλυκό "στήνεται" και γενικότερα ανταποκρίνεται), δώσε κενή φωλιά και λίγο νήμα στην αρχή να δεις τι γίνεται και αν προχωρήσει το θηλυκό σε κατασκευή, βγάζεις το χώρισμα.
Γενικά κράτα στα υπόψη σου ότι μετά τη φάση της πτερόρροιας, ακολουθεί μια περίοδος ξεκούρασης και έπειτα όταν μπει η άνοιξη ξεκινά η αναπαραγωγή.

@Velouxiotis καλά είναι να τα βάλεις αργότερα για αναπαραγωγή άλλαξε τα ζευγάρια μήπως δεν ταιριάζουν στην αρχή με χώρισμα μόλις τα βάλεις μαζί αν έχεις χρόνο κάτσε και κοίτα συμπεριφορά αν μαλώνουν αν έρχονται κοντά θα καταλάβεις σιγά σιγά τι γίνεται

@Velouxiotis καλά είναι να τα βάλεις αργότερα για αναπαραγωγή άλλαξε τα ζευγάρια μήπως δεν ταιριάζουν στην αρχή με χώρισμα μόλις τα βάλεις μαζί αν έχεις χρόνο κάτσε και κοίτα συμπεριφορά αν μαλώνουν αν έρχονται κοντά θα καταλάβεις σιγά σιγά τι γίνεται
Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση... Οπότε για την ώρα μαζεύω νήματα και κλείνω φωλιές και περιμένω με σωστή διατροφή για τον επόμενο μήνα;

• Like
@Velouxiotis ο ianos στο μήνυμα πριν από εμένα στο ανέλυσε καλύτερα κάνε αυτά και πιστεύω ότι θα έχεις αποτέλεσμα απλά θέλει υπομονή την επόμενη χρονιά θα είναι πιο εύκολο καλή επιτυχία σου εύχομαι

• Like
@Velouxiotis ο ianos στο μήνυμα πριν από εμένα στο ανέλυσε καλύτερα κάνε αυτά και πιστεύω ότι θα έχεις αποτέλεσμα απλά θέλει υπομονή την επόμενη χρονιά θα είναι πιο εύκολο καλή επιτυχία σου εύχομαι
Με τρόμαξες τώρα... Την φετινή χρονιά την έχω χάσει;

@Velouxiotis όχι δεν την έχασες ακόμη δεν άρχισε. απλά κάθε αναπαραγωγή θα είναι πιο εύκολη συνέχεια μαθαίνουμε κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι

Καλημέρα.
Σου προτείνω να περιμένεις.
Χώρισε το ζευγάρι, αλλά να βλέπονται.
Χάλασε τη φωλιά. Αφαίρεσέ την από το κλουβί για λίγες ημέρες. Συνέχισε τη διατροφική προετοιμασία. Προσπάθησε να την εντείνεις και να την εμπλουτίσεις. Βάζε αυγό με το τσόφλι πιο συχνά, 4-5 φορές την εβδομάδα, δίνε χορταρικά κηπευτικά βότανα καθημερινά, δίνε μικρή ποσότητα πρόσθετων σπόρων, καμελίνα, καναβούρι, νίζερ, περίλλα, κινόα (κινόα: υπό βρασμό 5 λεπτά, αφήνεις άλλα 5 με κλειστή τη φωτιά, ώστε να βγουν τα φύτρα, σουρώνεις και δίνεις).
Ανάλογα με αυτό που θα βλέπεις (το αρσενικό της κελαηδά και προσπαθεί να περάσει τα κάγκελα, το θηλυκό "στήνεται" και γενικότερα ανταποκρίνεται), δώσε κενή φωλιά και λίγο νήμα στην αρχή να δεις τι γίνεται και αν προχωρήσει το θηλυκό σε κατασκευή, βγάζεις το χώρισμα.
Γενικά κράτα στα υπόψη σου ότι μετά τη φάση της πτερόρροιας, ακολουθεί μια περίοδος ξεκούρασης και έπειτα όταν μπει η άνοιξη ξεκινά η αναπαραγωγή.
Καλημέρα με συγχωρείς τώρα είδα το μήνυμα σου το οποίο ήταν κατατοπιστικοτατο και σε ευχαριστώ ειλικρινά επειδή τα δύο κλουβιά μου είναι χωρίς χωρισμα πειράζει να κάνω ότι μου είπες απλά να μην είναι χωριστά; τα άλλα δύο είναι κανονικές ζευγαρωστρες!!

Το να τα χωρισεις εχει τον ρολο του
θα επιτεινει κατα πασα πιθανοτητα το κελαηδισμα του αρσενικου και αρα και το δικο του πυρωμα
και το θυληκο αν τηρηθουν οι σωστες συνθηκες επισης θα μπει σε οιστρο ακουγοντας τα διαφορετικης πολυπλοκοτητας και εντασης και διαρκειας "τραγουδια" απο πολλα αρσενικα.
το χωρισμα επισης βοηθαει και σε διαχειριση καταστασεων και μετα το ζευγαρωμα και την ωοοτοκια αλλα και μολις γεννηθουν οι νεοσσοι με το καλο.
Τα θυληκα σου δεν ειναι ετοιμα ακομα οπως σου ειπαν και τα παιδια.
και λογικο ειναι. δεν ειναι μηχανες .συνθηκες περιβαλλοντος και διατροφης και ακουσματων μπορουν να τα μπερδεψουν σκοπιμα η οχι αλλη κουβεντα..αλλα ειναι πολυ μεγαλο κεφαλαιο να κανεις επιτυχημενη αναπαραγωγικη προσπαθεια εκτος εποχης.
Γινεται . Δεν λεω το αντιθετο αλλα θελει πολλους παραγοντες να συνυπαρχουν και αλλες αναγκες υποστηριξης.
Θα προτεινα πολυ καλο διαβασμα σε ολα τα σχετικα αρθρα εδω για την αναπαραγωγη ωστε να δεις μονος σου και να καταλαβεις τα τυχον σφαλματα στις προηγουμενες αποπειρες που δεν πηγαν οπως θα ηθελες.
Η μονη μεθοδος για να σου πετυχει η προσπαθεια να αυξησεις τον αριθμο των καναρινιων σου με 1000% επιτυχια ειναι
..
..
.. να αγοραζεις νεα καναρινια καθε σεζον
η αναπαραγωγη εχει τις ομορφιες της εχει τις δυσκολιες της τις στεναχωριες της αλλα αυτο που σιγουρα ΔΕΝ εχει ειναι η εγγυηση επιτυχιας

Το να τα χωρισεις εχει τον ρολο του
θα επιτεινει κατα πασα πιθανοτητα το κελαηδισμα του αρσενικου και αρα και το δικο του πυρωμα
και το θυληκο αν τηρηθουν οι σωστες συνθηκες επισης θα μπει σε οιστρο ακουγοντας τα διαφορετικης πολυπλοκοτητας και εντασης και διαρκειας "τραγουδια" απο πολλα αρσενικα.
το χωρισμα επισης βοηθαει και σε διαχειριση καταστασεων και μετα το ζευγαρωμα και την ωοοτοκια αλλα και μολις γεννηθουν οι νεοσσοι με το καλο.
Τα θυληκα σου δεν ειναι ετοιμα ακομα οπως σου ειπαν και τα παιδια.
και λογικο ειναι. δεν ειναι μηχανες .συνθηκες περιβαλλοντος και διατροφης και ακουσματων μπορουν να τα μπερδεψουν σκοπιμα η οχι αλλη κουβεντα..αλλα ειναι πολυ μεγαλο κεφαλαιο να κανεις επιτυχημενη αναπαραγωγικη προσπαθεια εκτος εποχης.
Γινεται . Δεν λεω το αντιθετο αλλα θελει πολλους παραγοντες να συνυπαρχουν και αλλες αναγκες υποστηριξης.
Θα προτεινα πολυ καλο διαβασμα σε ολα τα σχετικα αρθρα εδω για την αναπαραγωγη ωστε να δεις μονος σου και να καταλαβεις τα τυχον σφαλματα στις προηγουμενες αποπειρες που δεν πηγαν οπως θα ηθελες.
Η μονη μεθοδος για να σου πετυχει η προσπαθεια να αυξησεις τον αριθμο των καναρινιων σου με 1000% επιτυχια ειναι
..
..
.. να αγοραζεις νεα καναρινια καθε σεζον
η αναπαραγωγη εχει τις ομορφιες της εχει τις δυσκολιες της τις στεναχωριες της αλλα αυτο που σιγουρα ΔΕΝ εχει ειναι η εγγυηση επιτυχιας
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου και θα την ασπαστω όσο μπορώ... Σήμερα κιόλας θα μπουν χωρίσματα και θα βγουν φωλιές και τα ταύτα...απο όσα είπες μόνο ένα θέλω να ρωτήσω... Πρέπει κάθε χρόνο να αγοράζω καναρίνια; γιατί; πρώτη φορά το ακούω εγώ πίστευα επιτυχία θα έχω κάθε χρόνο με ένα όμορφο σωστό ζευγάρι

Πρέπει κάθε χρόνο να αγοράζω καναρίνια; γιατί; πρώτη φορά το ακούω εγώ πίστευα επιτυχία θα έχω κάθε χρόνο με ένα όμορφο σωστό ζευγάρι
Σχημα λογου για να τονισω οτι δεν θεωρει κανεις μας δεδομενο (και σωστα δεν θεωρει) οτι αρκει ενα "ομορφο και σωστο " ζευγαρι για να εχεις επιτυχημενη αναπαραγωγη
μακαρι να ηταν ετσι αλλα δεν ειναι.
ισως ηταν λιγο εξεζητημενος ο τροπος που το εθεσα αλλα κρατα εσυ οτι τιποτα δεν μπορει να σου προδικασει το αποτελεσμα της αποπειρας
Μην ξεχνας ποσες ανθρωπινες εγκυμοσυνες ξεκινανε απο ομορφα και σωστα ζευγαρια και δεν εχουν την καταληξη που περιμενουν οι μελλοντες γονεις.
Ανθρωποι με ενα σκασμο εξετασεις προγεννητικους ελεγχους και τσεκαπ..ξερεις ποτε 100% το τελικο αποτελεσμα?
ποσο μαλλον για πουλια σε αιχμαλωσια που δεν ξερεις τιποτα για το γεννητικο και ιατρικο τους υποβαθρο και ιστορικο.

μην σε κουραζω αλλο.
Καλο διαβασμα θα πω πρωτα..καλη παρατηρηση των πουλιων και ολα να πανε καλα οποτε προσπαθησεις

Σχημα λογου για να τονισω οτι δεν θεωρει κανεις μας δεδομενο (και σωστα δεν θεωρει) οτι αρκει ενα "ομορφο και σωστο " ζευγαρι για να εχεις επιτυχημενη αναπαραγωγη
μακαρι να ηταν ετσι αλλα δεν ειναι.
ισως ηταν λιγο εξεζητημενος ο τροπος που το εθεσα αλλα κρατα εσυ οτι τιποτα δεν μπορει να σου προδικασει το αποτελεσμα της αποπειρας
Μην ξεχνας ποσες ανθρωπινες εγκυμοσυνες ξεκινανε απο ομορφα και σωστα ζευγαρια και δεν εχουν την καταληξη που περιμενουν οι μελλοντες γονεις.
Ανθρωποι με ενα σκασμο εξετασεις προγεννητικους ελεγχους και τσεκαπ..ξερεις ποτε 100% το τελικο αποτελεσμα?
ποσο μαλλον για πουλια σε αιχμαλωσια που δεν ξερεις τιποτα για το γεννητικο και ιατρικο τους υποβαθρο και ιστορικο.

μην σε κουραζω αλλο.
Καλο διαβασμα θα πω πρωτα..καλη παρατηρηση των πουλιων και ολα να πανε καλα οποτε προσπαθησεις
Σε ευχαριστώ πολύ και το θέτεις πολύ σωστά... Μακάρι να πάνε όλα καλά και να καταφέρουν να ζευγαρώσουν... Εμένα το παν είναι να περνάνε καλά και όμορφα όσο βρίσκονται μαζί μου γι αυτό άλλωστε αν παρατήρησες είναι τόσο καθαρά λόγο της καθημερινής υγιηνης που τους προσφέρω ξέχωρα της διατροφής

Εμένα το παν είναι να περνάνε καλά και όμορφα όσο βρίσκονται μαζί μου γι αυτό άλλωστε αν παρατήρησες είναι τόσο καθαρά λόγο της καθημερινής υγιηνης που τους προσφέρω ξέχωρα της διατροφής
Καλημέρα. Το ουσιαστικό πρόβλημα που προκύπτει από επιτυχημένες αναπαραγωγές είναι ότι σπανίως έχεις έναν κύκλο ωοτοκίας. Συνήθως είναι πολλαπλοί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλοί απόγονοι. Κι αυτό είναι ένα θέμα, ειδικά στους ανθρώπους που δεν είναι αδιάφοροι για το πως περνούν τα καναρίνια. Με απλά λόγια, σε κάποια φάση, θα αναγκαστείς να δώσεις τα μικρά. Το ζήτημα είναι, θα τα φροντίζουν;

Καλημέρα. Το ουσιαστικό πρόβλημα που προκύπτει από επιτυχημένες αναπαραγωγές είναι ότι σπανίως έχεις έναν κύκλο ωοτοκίας. Συνήθως είναι πολλαπλοί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλοί απόγονοι. Κι αυτό είναι ένα θέμα, ειδικά στους ανθρώπους που δεν είναι αδιάφοροι για το πως περνούν τα καναρίνια. Με απλά λόγια, σε κάποια φάση, θα αναγκαστείς να δώσεις τα μικρά. Το ζήτημα είναι, θα τα φροντίζουν;
Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μου πρόβλημα και πριν φτάσω στο σημείο αυτό βρήκα την λύση η οποία είναι ένα ρατζο που έχουμε εδώ στο νησί της Κω που προσέχουν απίστευτα όλα τα ζώα τους και τους είχα πει ότι αν έχω αρκετές γέννες να πάρουν κανένα να τα κρατήσουν εκεί... Δεν θα είχα μπει καν στην διαδικασία να έχω 4 ζευγάρια αλλιώς και το λέω ειλικρινά... Τα καναρίνια για μένα δεν είναι ούτε πουλιά ούτε κατοικίδια αλλά οι φίλοι μου!!

Update!! Από την μέρα που είχαμε μιλήσει εδώ με όλους τους φίλους να μου απαντάνε και σας ευχαριστώ εκείνο το απόγευμα ερχόμενος από την δουλειά πηγενα με σκοπό να βγάλω τις φωλιές και να κάνω τις διαδικασίες που συζητήσαμε... Στο ένα το ζευγάρι όπου η φωλιά ήταν έτοιμη που είχα πει πιο πάνω υπήρχε αυγό!! Στις 8/2 υπήρχε δεύτερο και στις 3/2 το τρίτο και το τελευταίο... Σήμερα 15/2 μόλις έβαλα τα λαχανικά στα πουλιά και βγήκε η θηλυκια να φαει αποφάσισα να κάνω Ωοσκόπηση!! Και το αποτέλεσμα ήταν 3 στα 3!!! Συνεχίζουμε δόξα το θεό όμορφα και ωραία... Στα υπόλοιπα ζευγάρια ακολουθουνται οι συμβουλές σας!! Σας ευχαριστώ πολύ όλους και εύχομαι να χαίρεστε με την χαρά μου!!

Καλημέρα σε όλη την ομάδα... Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να έχετε υγεία... Σήμερα 22/2 σας παραθέτω τις πρώτες φωτογραφίες των νέων...

Συνημμένα

• IMG_20250222_073743.webp
    IMG_20250222_073743.webp
    267,6 KB · Προβολές: 7
  • IMG_20250222_073704.webp
    IMG_20250222_073704.webp
    422 KB · Προβολές: 7
  • IMG_20250222_073946.webp
    IMG_20250222_073946.webp
    368,7 KB · Προβολές: 7
Back