Ασθένειες Γιατί τα φτερά του παπαγάλου μου είναι ξεφτισμένα;

Ναι οταν το εχει! Εχει ο συγκεκριμένος;
έχει και έφερα κτηνίατρο αλλά αυτοί δεν ξέρουν πολλά και μου είχε πει αυτός στο μαγαζί πως ήταν 7 μηνών και ήταν 4 χρονον

φαίνεται από το ράμφος του η ηλικία του
Μαρία μου θα μπορούσες να μας εξηγήσεις και πως;
Δεν το έχω ξανά διαβάσει αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Ξέρω κάποιους τρόπους για στο "περίπου" εκτίμηση της ηλικίας, όσο τα πουλιά είναι νέα και μη ώριμα σεξουαλικά. Μετά την ορμονική ολοκλήρωση είναι μεγάλο το φάσμα των ηλικιών. Απλά λέμε, ενήλικο.

Μαρία μου θα μπορούσες να μας εξηγήσεις και πως;
Δεν το έχω ξανά διαβάσει αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Ξέρω κάποιους τρόπους για στο "περίπου" εκτίμηση της ηλικίας, όσο τα πουλιά είναι νέα και μη ώριμα σεξουαλικά. Μετά την ορμονική ολοκλήρωση είναι μεγάλο το φάσμα των ηλικιών. Απλά λέμε, ενήλικο.
λέει μια λέξη και ένα τριψήφιο κωδικό

Παρακαλω ας εστιασουμε στο γιατι ειναι μαδημενα τα φτερα του παπαγαλου και τι μπορει να φταιει.
Δεν νομίζω πως είναι μαδημένο το πουλί.
Τα θέματα για μένα είναι τρία, κλουβί, σωστή διατροφή, πλήρης αποκατάσταση του ρουθουνιού. Γενικά μια χαρά είναι. Χρειάζεται πιο συγκεκριμένη φροντίδα.

Δεν μπορω να ισχυριστω οτι ξερω γιατι ειναι ετσι ραμφος και πτερωμα. Μονο υποθεσεις μπορω να κανω.
Ελλιπης διατροφη, ψειρες-ακαρεα, κακη τοποθετηση πατηθρων με αποτελεσμα τη φθορα των φτερων στα καγκελα και αλλες αιτιες που μπορει να αγνοω. Μπανιο κανει;

Για την ηλικια του πουλιου καλο θα ηταν να συζητηθει σε νεο θεμα.

ΥΓ. @maria p Φθαρμενα εννοουσα, εχεις δικιο.

Όχι ακόμη δεν μπορώ να τον κάνω διότι δεν τον έχω πολύ καιρό και φοβάμαι μην αγριέψει
Δεν αγριεύει με το μπάνιο, ούτε ποτέ θα τον βάλεις να το κάνει με το ζόρι φυσικά. Πάντως δεν είναι ιδιαίτερα φίλοι του μπάνιου αλλά το καλοκαίρι με την ζέστη, μπορείς να του ξεκινήσεις εκπαίδευση για να απαλλάσσεσαι και από λίγη πούδρα.
Κάποια πράγμτα γενικά περί του παπαγάλου σου μπορείς να διαβάσεις εδώ https://community.petbirds.gr/threa...αγάλος-african-grey-psittacus-erithacus.1078/, αμέλησα να στο δώσω χτες.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όταν του Ρίχνω έτσι σταγόνες όταν παίζουμε δεν τις πολύ δέχεται αλλά δεν νευριάζει

Back