Ασθένειες Γιατί το καναρίνι μου είναι έτσι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης georged
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

georged

PB New Member
Εγγραφή
17 Απρ 2021
Μηνύματα
42
Γιατί το καναρίνι μου είναι έτσι; τι μπορεί να φταίει; δεν κελαηδάει καθόλου. Πεθαίνει;
 

Συνημμένα

  • IMG_20210916_155231.webp
    IMG_20210916_155231.webp
    37,3 KB · Προβολές: 83
@georged
Πόσο καιρό είναι σ'αυτή την κατάσταση;
Δείχνει ετοιμοθάνατο.
Κοίτα την λίστα των γιατρών και πήγαινε το άμεσα, αν και νομίζω ότι είναι πολύ αργά για το πουλάκι, πρέπει όμως να κάνεις μια ύστατη προσπάθεια μήπως και σωθεί.

 
@georged
Αν το πήγαινες στο γιατρό την Πέμπτη που ανέβασες την φωτογραφία υπήρχε μία μικρή πιθανότητα να ζήσει.
Εσύ προτιμήσεις να το αφήσεις αβοήθητο να πεθάνει, αδιαφορώντας για την άποψή μας ότι είναι βαριά άρρωστο.

τρωει κανονικα και κελαιδαει
Το να σηκώθηκε και να έφαγε μπορώ να το πιστέψω, αλλά το κελάηδημα με τίποτα.😷
 
Η φωτογραφία του πρώτου μηνύματος σε αυτή τη συζήτηση δεν αφήνει αμφιβολία ότι το πουλάκι ήταν άρρωστο και μάλιστα πολύ. Εμείς το επισημάναμε τότε και είναι σωστό που επισημαίνεται και τώρα (για όσους θα διαβάσουν το θέμα στο μέλλον) ότι αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται άμεσα τη βοήθεια ειδικού, αλλά ας μην καταδικάσουμε και τον @georged επειδή επαναπαύτηκε από την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσίασε.

Εν πάση περιπτώσει λυπάμαι για την απώλειά.
 
Από τη μπορεί να αρρώστησε ρε παιδιά? Το πρόσεχα πάρα πολύ
 
Δυστυχώς πρέπει να τα προσέχεις πολύ . Δεν είναι μόνο το κελάηδημα αλλά και η συμπεριφορά του. Επειδή τα πτηνά είναι πολύ ευαίσθητα ακόμη και μισό μήνα να είναι άρρωστο μπορεί να προκαλέσει χρόνιο άλυτο πρόβλημα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η εμπειρία σου αυτή να χαρίσει στο επόμενο πουλάκι μια καλύτερη ζωή.
Και γω ακόμη μαθαίνω. Οπότε την άλλη φορά κατευθείαν σε πτηνιατρο ακόμη και προληπτικά. Ακόμη και υποψία να έχεις να ξες 10 μέρες να περάσουν θα γίνει χρόνιο πρόβλημα .
 
Σφίχτηκε το στομάχι μου με τη φωτο...
Ήμουν πριν λίγες μέρες σ' ένα κτηνιατρείο με το πουλάκι μου και ήρθε μια κυρία με ένα καναρίνι σε παρόμοια κατάσταση με το δικό σου. Σκέφτηκα να της δώσω τη σειρά μου επειδή τουλάχιστον το δικό μου στεκόταν πάνω σε κλαδί και μπορούσε να φάει, αλλά τελικά δεν το έκανα γιατί περίμενα ήδη αρκετή ώρα και βιαζόμουν. Τελικά το δικό μου έφυγε λίγες μέρες μετά, οπότε μπορώ να υποθέσω μόνο τα χειρότερα για το δικό της.

Πήρα άλλο τώρα κι έχω αποφασίσει να φτιάξω σιγά σιγά κι ένα αποθεματικό έκτακτης ανάγκης 200 ευρώ, ώστε να μην το σκέφτομαι καν αν έρθει η ώρα. Να λέω "αυτά είναι για το πουλί, ήρθε η ώρα να ξοδευτούν".
 
Back
Top