Γενικά Γιατι αυτη η τοσο ξαφνικη επιθετικοτητα;

Φυσικα συμβαινει και στα ζακο.
Προσφατο παραδειγμα, το δικο μας καποιες μερες ειχε αγριεψει, ακομα και τον μπαμπα μου, που του εχει τρομερη αδυναμια, τον απεφευγε συστηματικα.
Γενικα το δικο μας ζακο ειναι ιδιαιτερα ηρεμο (μας τσιμπαει αλλα δεν ειναι η ενσαρκωση της υπερκινητικοτητας. Ειναι αρκετα μεγαλο τωρα, δηλαδη γυρω στα 26-30) Εκεινες τις μερες ηταν ιδιαιτερα νευρικο και μετα απο λιγο γεννησε αυγο (κλουβιο). Στη συνεχεια επανηλθε στα φυσιολογικα του.
Παντως αυτο που θα τονίσω, εστω και αν επαναλαμβανομαι, ειναι να μην το παιρνετε προσωπικα οταν το παπαγαλακι σας περναει φασεις και γινεται πιο επιθετικο. Δεν ελεγχουν τις αντιδρασεις τους. Ειναι σαν τους εφηβους που λογω ορμονων εχουν νευρα και εντονες αντιδρασεις. Αν σας τσιμπησουν, δεν σημαινει οτι θελουν να σας κανουν κακο η οτι σταματησαν να σας αγαπανε. Αν σας αποφευγουν ειναι επειδη ακριβως δεν θελουν να σας φερθουν ασχημα επειδη κ τα ιδια ειναι ταραγμενα. Ας μην ξεχναμε επισης οτι οι παπαγαλοι δεν ειναι εξημερωμενοι οπως τα σκυλια και οι γατες. Ειναι μεγαλυτερη η προκληση μαζι τους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Στα πουλια που εχουν ταιρι ειναι φυσιολογικο να μη δινουν τοση σημασια στον ανθρωπο που τα φρντιζει.

Μπορεις να τον προκαλεις να ερχεται αυτος σε εσενα κρατωντας οτι του αρεσει πολυ να τρωει απο λιχουδιες, να τις τρωει μονο απο το χερι σου.

το μαρουλι ειναι αυτο που εκανε το αρσενικο loveberd(παλιοτερα) να αφηνει τη θυλικια και να ερχεται
στο χερι μου... Δοκιμασε το 😉
 
η ρατσα που ειναι πραγματικα δυσκολη στην συμβιωση οταν υπαρχει προβλημα... Ορμονων ειναι οι αμαζονες! ανεστη ετοιμασου...
 
Back
Top