Φροντίδα Γιατι δεν καθετε ο red rumped μου να τον αγγιξω;

Εγγραφή
14 Απρ 2014
Μηνύματα
3
Καλησπερα σας ειμαι η Δημητρα απο Αθηνα. Αγαπω τα πουλια εχω ειδη εναν African Grey και ενα red rumped αλλα δυστηχως λογω ελειψης χρονου δεν ασχολουμαι τοσο μαζι τους οσο θα ηθελα. Με τον Αρτεμη δεν εχω προβλημα ( Αfrican grey) τον εχω 7 χρονια και πλεον νιωθω οτι μιλαω σε ανθρωπο καταλαβαινει τα παντα μου απανταει, χορευει μαζι μου! Ειναι απιστευτο πουλι και πανεξυπνο. Οσο για τον Αλεξ ( red rumped) τον απεκτησα προσφατα ενα μηνα πριν περιπου αλλα με μπερδευει λιγο. Μετα απο αρκετες ωρες που προσπαθω να περνω μαζι του, του μιλαω τον αφηνω και πεταει καποιες ωρες ελευθερο στο δωματιο μου. Δεν φοβαται να με πλησιασει τρωει απο το χερι μου 2 μερες τωρα ανεβηκε και πανω μου σημερα. Αλλα δεν καθετε να τον αγγιξω με τιποτα! Αυτο με μπερδευει αρκετα. Παρολο που με πλησιαζει σε αποσταση αναπνοης δειχνει οτι δεν με φοβαται αλλα οταν παω να τον αγγιξω τρελενεται! Γνωριζειι καποιος γιατι μπορει να εχει αυτην την αντιδραση;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sunny
μαλλον βλεπει τα χερια σου να μεγαλα φτερα καποιου αρπακτικου. Προσπαθησε να εχεις κλειστα τα δαχτυλα και ταυτοχρονα με το αλλο χερι δωστου την αγαπημενη του λιχουδια. Βαλε και καμια φωτο να δουμε τα αγορια σου! 🙂
 
Γεια σου Δήμητρα, καλώς ήρθες και να σου ζήσουν τα πουλάκια σου!
Είναι μικρό το διάστημα που έχεις το red rumped και αφού όπως είπες δεν έχεις και αρκετό διαθέσιμο χρόνο και πάλι καλά θα σου πω με όσα έχεις καταφέρει. Θέλει χρόνο και υπομονή. Αφού έχεις έναν τόσο απαιτητικό παπαγάλο όπως ο ζακό δεν αμφιβάλλω πως γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Απλά χρειάζεται χρόνος.
 
Τα πουλια γενικοτερα δεν ειναι κατοικιδια της αγκαλιας οπως τα σκυλακια και τα γατακια. Μην μπερδευομαστε και θεωρουμε φυσιολογικη συμπεριφορα αυτη ενος πουλιου που εχει μεγαλωσει αποκλειστικα απο ανθρωπους και θεωρει εαυτον ανθρωπο και γυρναει ανασκελα στα χερια και μπορεις να τον κανεις "κομπολόι". Παρολα αυτα οπως ειπε και η Μαρια ειναι ακομη αρκετα νωρις. Δεν λεω οτι οι παπαγαλοι δεν αποζητουν γενικοτερα τα χαδια αλλα δεν ειναι ολα τα ειδη τους ουτε κι ολα τα ατομα ενος ειδους ιδια. 😉 Οπως και οι ανθρωποι και τα υπολοιπα ζωα, αλλοι ειμαστε πιο πολυ της αγκαλιας και της επαφης κι αλλοι πιο ανεξαρτητοι.
 
καλησπερα και σε σενα φοιβο. συμφωνω με αυτα που λες αλλα νομιζω οτι το κα8ε πουλι ειναι οπως το μαθεις απο την αρχη. Αναλογα και με τον χαρακτηρα του φυσικα. Σιγουρα αλλα θελουν λιγοτερο και αλλα περισσοτερο χρονο να εξοικιωθουν..

Ας πουμε ο African Grey που εχω θελει συνεχεια να τον χαιδευω και σε περιπτωση που δεν το κανω με μαλωνει...
 
Back
Top