Ασθένειες Γιατι καθεται στον πατο η κανάρα

lakispap1991

PB New Member
Εγγραφή
30 Οκτ 2013
Μηνύματα
64
Πόλη
Ιωάννινα
Η καναρα ενω ειχε κανει το πρωτο της αυγο πριν απο 10 μερες, τις επομενες μερες δεν εκανε αλλο. Τελικα το εσπασε το μοναδικο αυγο και αυτη συνεχιζε να καθεται στη φωλια χωρις να εχει αυγο. Χθες αφου αφαιρεσα τη φωλια, την κοιταξα απο κατω και φαινοταν αρκετα φουσκωμενη. Και τωρα καθεται στον πατο του κλουβιου. Εχει τυχει και σε καποιον απο σας.; Είναι αρρωστη, πρεπει να της χορηγησω κατι;
 
Εάν είναι στον πάτο και εφόσον την είδες φουσκωμενη στην αμαρα, ίσως έχει δυστοκια. Θα πρέπει να βάλεις συμπλήρωμα ασβεστίου στο νερό της και αν μπορείς να της δώσεις εσύ στο στόμα αρχικά με σύριγγα.

Αν είναι ασθενεια μια φωτογραφία κοιλιάς και κουτσουλιας ίσως βοηθούσε ή ακόμα καλύτερα επίσκεψη σε κάποιο κτηνίατρο με εμπειρία στα πουλιά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Είναι σοβαρό; Πρεπει αυριο το πρωι να παρω ασβεστιο δηλαδη; Υπαρχει πιθανοτητα να ψοφησει;
 
Θα πρέπει να της δώσεις άμεσα ασβέστιο αν είναι δυστοκια. Το πρωί ίσως είναι αργά, υπάρχει πιθανότητα να πεθανει.

Σουπιοκοκκαλο έχεις στο κλουβί της; Το τρώει;
 
Παρατήρησε να δεις αν τρώει και πίνει νερό. Αν δεν πίνει νερό θα πρέπει να τις δώσεις εσύ. Επίσης θα σου έλεγα να βάλεις και ένα βρασμένο αυγό για να μπορεί να τσιμπαει φαγητό μαλακό. Θα σου πρότεινα να πας σε ένα φαρμακείο και να πάρεις ηλεκτρολύτες διαλυτούς στο νερό. Αύριο το πρωί να χορηγήσεις για να αποκτήσει ενέργεια. Αμέσως μετά πήγαινε σε ένα petshop ή κατάστημα με κτηνιατρικά και πάρε ασβέστιο σε υγρή μορφή.
 
Μεχρι να πας στο πετσοπ βαλε της σφιχτοβρασμενο αυγο με το τσοφλι οπωσδηποτε και σουσαμι ωμο, σιγουρα θα εχεις στο ντουλαπι σου καπου. Ειναι καλες πηγες ασβεστιου. Αυριο οπωσδηποτε παιρνεις υδατοδιαλυτο ασβεστιο για να της δωσεις. Ελπιζουμε να ειναι αυτο και να το προλαβεις.

Παρολα αυτα μια φωτογραφια του πουλιου και των κουτσουλιων της αυριο βαλε, χωρις να πιασεις το πουλακι, μπορει να εχει αυγο μεσα της και να σπασει.

Διαβασε εδω να ενημερωθεις: Δυστοκία των πτηνών
 
Δυστυχώς σε κάποιους οργανισμούς που τελούν υπό σχετική "αδυναμία" κατά τη διάρκεια της ωοτοκίας, τόσο το κόκαλο σουπιάς, όσο και το σουσάμι, το αυγά κλπ είναι αδύνατο να καλύψουν την πιθανή έλλειψη ασβεστίου...
Αναγκαστικά λοιπόν μετά το πρώτο αυγό και για 2-3 μέρες πρέπει να ρίχνουμε 3-4 σταγόνες ασβέστιο στο νερό τους...
Για την δική σου περίπτωση... μια σταγόνα στο στόμα, μπορεί να σώσει το πουλί από την παράλυση λόγω έλλειψης ασβεστίου και άρα κι από το θάνατο.
 
Τελικα το εγινε; Να προσθεσω πρωσοπικα οτινδεν προσθετω ποτε ασβεστιο στο νερο γιατι φροντιζω ολο τον χρονο ν ειναι πληρες η διατροφη τους και απλα οσο πλησιαζει η αναπαρωγικη περιοδος αυξανω την συχνοτητα! Θεωρρω οτι ειναι καλυτερο το ν εχεις προνοησει ολο τον χρονο παρα ν τα μπουκωνουμε φαρμακα και βιταμινες!
 
Εγω πηρα ασβεστιο σε υγρη μορφη και εριξα 2 ml μεσα στο νερο οπως εγραφαν οι οδηγιες. Οταν λες απευθειας στο στομα θα το αναμειξω με νερο η μονο ασβεστιο;
 
Δες πως θα παει τωρα σιγα σιγα που της εβαλες στο νερο, και αν δεν δεις βελτιωση μπορει να χρειαστει να της βαλεις απευθειας ναι.
 
Ποιο ασβέστιο πήρες; Έχει βιταμίνη D; Είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του.
 
Αν δε λέει στις οδηγίες ότι πρέπει να δίνεται παράλληλα με βιταμίνη D (όπως π.χ. το calci-lux) λογικά είναι OK και χωρίς αυτή.
 
Τελικα το εγινε; Να προσθεσω πρωσοπικα οτινδεν προσθετω ποτε ασβεστιο στο νερο γιατι φροντιζω ολο τον χρονο ν ειναι πληρες η διατροφη τους και απλα οσο πλησιαζει η αναπαρωγικη περιοδος αυξανω την συχνοτητα! Θεωρρω οτι ειναι καλυτερο το ν εχεις προνοησει ολο τον χρονο παρα ν τα μπουκωνουμε φαρμακα και βιταμινες!
Αν οι εκτροφές είναι σε εξωτερικό, καλά αεριζόμενο και με ύπαρξη φυσικού φωτισμού μπορεί να "αραιώσει" κάποιος τα σκευάσματα...
Απλά χρειάζεται σοβαρή "επιφυλακή".
Στα καναρίνια που ζουν και αναπαράγονται σε εσωτερικούς χώρους η χορήγηση ασβεστίου πιστεύω πως είναι απαραίτητη μετά τη γέννηση του πρώτου αυγού και για 2-3 μέρες...
 
Δώστης στο στόμα άμεσα! Μην περιμένεις να πάει να πιει μόνη της νερό από την ποτίστρα!
 
Back
Top