Αναπαραγωγή Γιατι κανει κενα στη γεννα και γιατι γενναει λιγα αυγα;

CANARIANOR

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2013
Μηνύματα
16
Πόλη
Θεσσαλονίκη
δεν ξερω αν ειναι το καταλληλο μερος του φορουμ για να κανω την ερωτηση μου αλλα εχω την εξης αποροια... Εχω ενα ζευγαρι καναρινια mosaic, εκανα 3 εβδομαδεσ πρωετοιμασια μεσ πολυβιταμινη Α,D3,E, αυγοτροφη και κανονικο αυγο, φρουτα, ασβεστιο στο νερο σουπιοκοκαλο κτλ... Θερμοκρασια 19 c μεσα, με φωσ οσες ωρες χρειαζεται.Αν και τη ξεκινησα νωρισ την πρςετοιμασια μεσα Δεκεμβριου. Πρωτη γεννα, θηλυκια πρωταρα και αρσενικος, εκανε πρωτο αυγο ενω ειχα το χωρισμα και μετα τον εβαλα, εκανε τα πρωτα δυο αυγα συνεχομενα και το τριτο με διαφορα μιας μερας. Τελικα δεν βγηκαν πουλακια τα δυο αυγα αβατευτα, το τριτο ενσπορο με ψοφιο πουλακι στο αυγο 5 ημερων.. Τωρα ειναι στη δευτερη γεννα μετα απο πολλα βατεματα, εκανε το πρωτο αυγο και μετα απο δυο μερεσ αλλο ενα, εκανε μονο δυο συνολικα και υπηρχε αβεστιο και πολυβιταμινη κανονικα στο κλουβι πριν την γεννα. Επισης η καναρα κλωσσαει, ανελειπως αφου ομως γεννησει και το τελευταιο αυγο της. Σημερα ειναι στη εβδομη μερα που τα καθεται. Η ΕΡΩΤΗΣΗ μου ειναι γιατι κανει κενα στην γεννα και γιατι λιγα αυγα, να τονησω οτι πρωερχονται απο γονεις με 5/5 επιτυχια την πρωηγουμενη χρονια και δεν ειναι αδερφια;
 
Καλό θα ήταν να γράψεις το όνομα σου στο προφίλ σου για να μπορούμε να σε λέμε με το όνομα σου. Να σε γνωρίσουμε εδώ: ]petbirds.gr/community/forums/Νέο-Μέλος.5/ :)

Τώρα όσον αφορά την ερώτηση σου μάλλον πρόκειται για πρωτάρα θηλυκιά και γι αυτό η ωοτοκία είναι με κενά. Άστην να τα κλωσσήσει... Αυτά μάλλον είναι ένσπορα! Ασβέστιο έχει, προετοιμασία καλή απο τα λεγόμενα σου οπότε δεν υπάρχει άλλος λόγος κατά τη γνώμη μου.

Διάβασε λίγο τα θέματα του φορουμ! Θα σε βοηθήσουν! Πιθανά προβλήματα στην αναπαραγωγή καναρινιών
 
καταρχας να σε ευχαριστησω για τις συμβουλες σου, δεν ειχα δει για τα στοιχεια προφιλ νομιζα οτι το εβγαζε,το αλλαξα. Δεν ειχα βρει για το συγκεκριμενο θεμα αυτο που εψαχνα ως σχετικα καινουριος στο φορουμ. Οποιαδηποτε επιλπεον πληροφορια σχετικα με την αποροια μου θα μου ειναι πολυ χρισημη.
 
Τα κενα σημαινουν συνηθως ειτε οτι η καναρα προετοιμαζεται να γεννησει περισσοτερα αυγα απο το ''συνηθησμενο'' ειτε οτι δεν αντεχει ο οργανισμος της... Υπαρχει και η δευτερη κατηγορια, που ειναι ''γεννετικο'' και ειναι στο dna του πουλιου.

Εσενα αλλες χρονιες ειχε παρουσιασει τετοια κενα; Ποσα γεννησε συνολικα σε αυτην την γεννα;
 
Καλη παρατηρηση...

αλλα για να μας πει ποσα αυγα συνολικα γεννηθηκαν, 4;

επισης οι γονεις ειχαν συμπεριφορα να γεννουν τα αυγα με κενα μεταξυ τους;

Εγω εχω εξαλλειψει αυτο το φαινομενο στα δικα μου καναρινια.

πρωταρικα, 5 χρονα ολα γεννανε μερα παρα μερα.
 
Απ ότι κατάλαβα στην αρχή έκανε 4 (το πρώτο μόνη της) και μόνο το ένα ήταν ένσπορο και τώρα στη 2η γέννα έχει 2 αυγουλάκια, και το δεύτερο το έκανε μετά από 2 μέρες.

Εμένα πολύ σπάνια μετά το πρώτο θα αφήσουν μια μέρα κενό και θα κάνουν τα υπόλοιπα σερί.. Ένα κάθε μέρα. Εφόσον όμως έχει χορηγήσει ασβέστιο δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί για δυστοκία..
 
οπως γραφω και στο πρωτο μου ποστ, προερχονται απο γονεις χωρις προβληματα με 5/5 στις γεννες τους. Εσωτερικη εκτροφη.1η γεννα συνολο 3 αυγα, πρωτα εκανε 2 και μετα με μια μερα κενο αλλο 1...2η γεννα 2 αυγα με διαφορα μεταξυ τους 23/1 και 26/1.
 
θερμοκρασια 19 c, φως 12 με 13 ωρες,υγρασια δωματιου δεν γνωριζω. Πολυβιταμινες Α,D3,E της Tabernil
τι ρολο μπορει να παιζει ο φωτισμος και η υγρασια στο ποσα αυγα θα γεννησει και αν θα κανει κενα εφοσον εχει πληρη καλυψη ασβεστιου;
 
ολα παιζουν ρολο... Τι ηλικια εχουν τα πουλια; Για μενα δωσε καμια καλυτερη πολυβιταμινη και αστα λιγο παραπισω...
 
ειναι πρωταρηκα, ο αρσενικος και η θηλυκια γεννημενα μαρτιο του 2013, ο αρσενικος σιγουρα μπορει να βατεψει εχω δει ενσπορο αυγο. Αυτο που με παραξενευει ειναι ο αριθμος αυγων και τα κενα.
 
Ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πολύ πρόωρου στην έναρξη της προετοιμασίας. Οταν πρέπει να πάμε σ' αυτή την επιλογή (πρόωρη αναπαραγωγή), διαλέγουμε θηλυκά δεύτερης χρονιάς με πολύ καλή και σύντομη καλοκαιρινή πτερόρροια. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος προετοιμασίας.
 
αλλες θηλυκιες ανταποκρινονται καλλα στους 10 μηνες ζωης τους και αλλες δεν μπορουν και εχεις αυτο το περιστατικο, πιστευω στην επομενη γεννα θα εισαι ενταξηκαι βαλε τον φωτισμο στις 14 ωρες αλλα οχι παραπανω, κι οτι σου ειπε ο Μακης
 
Καλημέρα. Η γνώμη μου είναι ότι η κανάρα σου δεν έχει πρόβλημα, αλλά επειδή τα αυγά ήταν άσπορα και την σήκωσες, απλά χάλασε ο κύκλος της.
Αν αυτή την φορά βγάλει τα μικρά και τα μεγαλώσει κανονικά, στην επόμενη γέννα πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα.
 
Δεν την σηκωσα την αφησα μεχρι τελος της πηρα τα αυγα την 17 μερα στην πρωτη γεννα. Και μετα απο 15 μερες εκανε αλλα 2 λογηκα βατεμενα και με μεταξυ τουσ διαφορα 2 μερες
 
Back
Top