Αναπαραγωγή Για να βάλουμε αυγά στην κλωσσομηχανή, πρέπει...

Επειδή αναφερετε την υγρασία.. Ποση υγρασια πρεπει να έχει ο χωρος μας για να εχουμε μια καλη αναπαραγωγή; Η ερωτηση μου αφορα την υγρασία. Εχει κιαλλους παράγοντες που επηρεάζουν την αναπαραγωγή.

Εμενα συνήθως ειναι 30-40% .. Οι βρεγμενες πετσετες δεν ανεβάζουν την υγρασια. Υπάρχει αλλος τροπος για να ανέβει;

Είναι πολύ δύσκολο σε εξωτερικό χώρο να μεταβάλλεις και κυρίως να διατηρήσεις σχετικά σταθερό το ποσοστό υγρασίας.
Χρειάζεται μια συνολική υποδομή όπως είχαμε πει και παλαιότερα σε θέματά σου, που να καλύψει και άλλες ανάγκες, όπως φυτά κάθε είδους, κυρίως αναρριχώμα φυτά, που έχουν ανάγκη από πολλά ποτίσματα, για την δημιουργία ενός μικροκρίματος με δροσιά και υγρασία.
Ένα μικρό συντριβάνι με ανακυκλούμενο νερό θα βοηθούσε αρκετά, καθώς και δοχεία με νερό περιμετρικά της κλούβας, το οποίο θα το ανανεώνεις όμως για τον φόβο των κουνουπιών. Συχνό κατάβρεγμα του περιβάλλοντος χώρου. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλους τρόπους και φυσικά παρακολούθηση με υγρόμετρο καθημερινά για να παρεμβαίνεις.

ταμάτη έχω μια απορία σχετικά με την θερμοκοιτίδα, εφόσον η λάμπα κάνει φως αυτό δεν τα ενοχλεί το βράδυ; Επίσης πρέπει να έχουμε την λάμπα μονίμως αναμμένη; και για πόσο καιρό;

Όχι δεν τα ενοχλεί η λάμπα το βράδυ θα δεις και μόνο σου ότι λόγο που είναι και αυτά νεοσσοί μόλις φάνε λίγο μετά την πρώτη μέρα υπνοτιζονται κατευθειαν άσχετα με το φως, τώρα διάβασε καλά το πείραμα που κανείς ώστε πρακτικά να δεις το σωστο ύψος που πρέπει να βάλεις τη λάμπα κυρίως τώρα που είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες είναι από μόνες τους υψηλές. Εγώ ως συνήθως τα αφήνω 2 εβδομάδες με φώς λόγο χειμώνα, εσύ μπορεί να τα αφήσεις 1 εβδομάδα και την δεύτερη να ανάβεις τη λάμπα εφόσον εκεί που τα έχεις είναι δροσερά και η θερμοκρασία πέφτει το βραδάκι κατά από 20 βαθμούς. Γενικά αν τα βλέπεις όλα μαζί το ένα πάνω στο άλλο κρυονουν αν είναι απομακρυσμένα είναι καλά, μετά από της 20 μέρες και βραστό αυγό να τους δώσεις όπως κάνουμε με τα καναρίνια καλό είναι

Για τις πρώτες 15 μέρες όχι, μόνο τροφή πρώτης ηλικίας.30βαθμοι πιστεύω είναι καλα αν σκεφτείς ότι στη μηχανή είναι 37,5 και τα βγάζεις μόλις στεγνώσουν γιατί μετά σκάνε, αλλά και πάλι θα ξαναπω ότι τη σωστή θερμοκρασία εγω τη βρίσκω πρακτικά όπως γράφω και στο πρώτο Post

Οκ το πρωί κάτσε και παρακολουθήσετα αν είναι σκορπισμένα τρώνε, τρέχουν ή κοιμούνται σε απόσταση το ένα από το άλλο δεν χρειάζεται η λάμπα, αν είναι κουβάρι χρειάζεται, αλλά και να χρειάζεται με τέτοιες θερμοκρασίες θα είναι για λίγο πχ 5 μέρες και αρκετά ψηλά από τα πουλιά

Back