Αναπαραγωγή Για πρωτη φορα ζευγαρωμα και ρωταω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mpampis13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mpampis13

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2009
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
Κυριοι και κυριες καλησπερα σας. Επειτα απο πολλες προσπαθειες και με διαφορες καναρες ειναι η πρωτη φορα που καταφερα να κανω ενα ευτυχισμενο(και οχι με μπουνιες και κλωτσιες) ζευγαρωμα.
Ειχα αποφασισει να μην τον ξαναβαλω με καναρα αλλα εδωσε ο καλος θεος και βρηκα μια ομορφη καναρα στο δρομο και σκεφτηκα οτι ισως ηταν ενα σημαδι.
Επειτα απο μια γνωριμια 10 ημερων(κοντα κοντα σε διαφορετικα κλουβια)και με τα καταληλα φαρμακα τα εβαλα μαζι και μετα απο περιπου 10 ημερες εχουμε και το πρωτο αυγο.
-Η ανυσηχια μου ειναι οτι εδω και 3 μερες δεν εχω δει 2 αυγο και ανησυχω μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με την καναρα(εχω ακουσει οτι πολλες φορες δυσκολευοντε καποια αυγα να βγουν με αποτελεσμα πολλες φορες ακομα να ψοφα και η καναρα) ειναι φυσιολογικο να μην κανει αλλο αυγο; η να αργει να κανει το επομενο;
-Να το βγαλω και να βαλω ψευτικο; και αν ναι πως να το κανω αυτο;
-Στα καναρια μου βαζω και αυγοτροφη και αυγο(οχι συνεχεια το αυγο αλλα ανα 2 μερες) τι αλλα ωστε να τα βοηθησει;
Αυτα αγαπητοι μου φιλοι για αρχη περιμενω καποια βοηθεια και ευχαριστω εκ των προτερων ολους εσας. 🙂
 
διαβασα καποια αθρα σχετικα με την ανησυχια μου με το θεμα των αυγων. Η καναρα οποτε κατεβαζω το κλουβι και βγαινει εξω μου φαινετε φυσιολογικη αλλα μολις ανεβαζω το κλουβι παει αμεσως στην φωλια της.
 
Καλέ μου Μπάμπη, ο ενθουσιασμός της αναπαραγωγής σε παρεσυρε και έκανες καποια λάθη.:)

Το διάστημα των 10 ημερών που υποτιθεται οτι κράτησες καραντίνα το νέο πουλί που έφερες στο σπίτι σου ήταν πολύ λίγο.
Το γεγονός οτι τα έβαλες και κοντα κοντά τοσο γρήγορα, μας δείχνει οτι δεν έθεσες καν το πουλι σε καραντινα. 🙂
Μεσα σε αυτές τις 10 μερες η διατροφική προετοιμασία δεν ήταν αρκετή...
Κανονικά αν όλα πάνε καλά, η κανάρα κάνει ενα αυγό καθε μέρα και συνολικά μπορεί να γεννήσει από 3-6 αυγά το μεγιστο.Αν σταματησει στο πρώτο, καποιο πρόβλημα υπάρχει... και μαλλον δεν θα κάνει άλλο αφού πέρασαν ήδη 3 ημέρες χωρίς να κάνει άλλο...
Τι φάρμακα εδωσες στα πουλιά; Εχεις στο κλουβί σουπιοκόκαλο; Δινεις ασβέστιο στο θυληκό?
Καλο θα ήταν να μην ενοχλεις το ζευγάρι. Η θηλυκια ενοχλείται και φοβάται οταν κατεβαζεις το κλουβί για αυτο και βγαίνει απο την φωλιά. Οταν το βαζεις στην θέση του ησυχάζει και ξαναμπαίνει.. Αυτο είναι καλο σημάδι προς το παρών... Θα σου πρότεινα να μην πειράξεις τωρα το αυγό, ειδικά αν έχει κάτσει και το κλωσσάει που σημαίνει οτι ήδη αρχίσει η ανάπτυξη του εμβρύου. Αν το βγάλεις αφού εχει ξεκινήσει εδω και 3 ημέρες η εκκόλαψη μονο ζημιά θα κάνεις. 🙂
 
Georgina καλημερα. Πρωτα απ ολα σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση-βοηθεια σου.
Θα ηθελα να σου πω οτι την καναρα την ειχα περιπου 1 μηνα στο σπιτι μου(μακρια απο τον καναρο, δεν την εβλεπε καν) και 10 μερες τα ειχα σε διαφορετικα κλουβια αλλα κολητα.
Ισως να μην τα εγραψα σωστα στο αρχικο κειμενο μου. Μεσα σε αυτο το 10μερο τους χορηγουσα μεσα απο το νερο τους σταγονες για πυρωμα που μου εδωσαν στο πετ σοπ(δεν εχω μαζι μου τωρα το φαρμακο σε νεο μυνημα θα στο γραψω) και φυσικα αυγοτροφη κανα μηλο κ καθε 2 μερες αλλαζα την αυγοτροφη με αυγο.
Τα πουλια απο την αρχη(αν εξαιρεσης την πρωτη μερα) ηταν απολυτα καλα μαζι. Ο καναρος βοηθησε στην φωλια και μετα απο 10-12 μερες ειχαμε και το πρωτο αυγο.
Το προβλημα μου ξεκινησε μετα. Η καναρα σαν πουλι φαινετε απολυτα υγιες.Φτερωμα πεντακαθαρο κ ομορφα στρωμενο, πολυ διαθεση για φαι και κουβεντα(τρελα με το αυγο) και πολυ φιλικη με τους ανθρωπους μια και δεν τρελενετε οταν δουλευεις στο κλουβι της. Μονο που νομιζω οτι ειναι νεο πουλι και αυτο απο την οψη του.
Τελος θελω να σου πω οτι εχω 15 χρονια καναρινια απλα δεν εχω την τρελη πειρα στην αναπαραγωγη.
Ελπιζω σε μια νεα σου συμβουλη επειτα απο της καινουργιες πληροφοριες που σου εδωσα
 
Ολα καλά τότε οσον αφορά το θέμα της καραντίνας

Την ηλικία του πουλιού δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε επακριβώς μονο απο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Ακόμα κει με το δαχτυλίδι είναι λίγο δύσκολο μιας και αναφέρει μονο χρονολογία και όχι μήνα γεννησης. Ομως το νεαρό της ηλικίας δικαιολογεί το ένα μονο αυγό. Ισως να μην ήταν έτοιμη ακομα να ζευγαρωσει. 🙂

Θα σου προτείνω να μην πειράξεις το αυγό απο τη φωλιά, απλά κανε μια ωοσκόπηση την 7η μερα περιπου απο την ημερα γεννησης για να διαπιστώσεις αν ειναι ενσπορο ή οχι. Αν είναι γόνιμο το αφήνεις κανονικά, αν όχι, το αφαιρείς. Βγαλε και την φωλια για λιγες μέρες και αφου την πλυνεις την ξαναδίνεις σε 3-4 μερες, μαζι με νέο υλικό για να προχωρήσουν στη επόμενη γέννα. Βαλε σουπιοκόκκαλο και άσβέστιο, αυγουλάκι φρουτα και λαχανικά εναλλάξ και εδω είμαστε να τα ξαναπούμε μεχρι τότε!

Ριξε μια ματιά και στα χρήσιμα άρθρα της Άρθρα για την Αναπαραγωγή - Νεοσσούς των Πουλιών
 
Georgina σ'ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου.
Οι συμβουλες σου ειναι πολυ χρησιμες απλα φοβηθηκα(και ακομα φοβαμαι) μηπως εχουμε καποιο προβλημα και δεν βγαινει το επομενο αυγο.
Διαβασα ολα τα αρθα(καταπληκτικα, μπραβο σε οσους ασχοληθηκαν) και αυτο που πραγματικα με απασχολει ειναι το θεμα του ασβεστιου.
Βλεπεις εχουν περασει και 5 μερες απο το πρωτο.
Μολις εχω νεα θα σου γραψω πραγματικα ευχαριστω και παλι.
 
Α και κατι ακομα στο 10μερο που τα ειχα κοντα τους εβαζα στο νερο τους 8 σταγονες απο το oleovita solution της εταιριας tafarm. Γραφει οτι ειναι για το ζευγαρωμα την αναπαραγωγη κ την εκκολαπτικοτητα των πουλιων και περιεχει σεληνιουχο νατριο κ βιταμινη ε
 
Back
Top