Αναπαραγωγή Γκούλντιαν κάθονται ήδη 15 μέρες στ αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ritsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θα αφαιρουσα την φωλιά από το κλουβί αφού γινόμουν 100% σιγουρος ότι είναι άσπορα, θα αγόραζα ένα καινούργιο κλουβί, θα άρχιζα διατροφή πλούσια σε χορταρικά, λαχανικά και βότανα.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον σουπιοκοκαλο εχω πρασιναδα δεν τρωνε ουτε αυγο βραστο οσες φορες και αν εχω βαλει.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα αφαιρουσα την φωλιά από το κλουβί αφού γινόμουν 100% σιγουρος ότι είναι άσπορα, θα αγόραζα ένα καινούργιο κλουβί, θα άρχιζα διατροφή πλούσια σε χορταρικά, λαχανικά και βότανα. Θα είχα μόνιμα μέσα στο κλουβί σουπιοκοκαλο και θα πρόσθετα στην διατροφή τους αυγό βραστό και αυγοτροφη. Έπειτα, μετά από όλα αυτά, θα ξανά έβαζα την φωλιά στο κλουβί για μια δεύτερη αναπαραγωγικη προσπάθεια.
Καλημερα λεω να κανω μια καινουργια προσπαθεια.Βαζω την φωλια με το νημα που ειχε μεσα απο την πρωτη φορα;(καθαρο). Η να το βγαλω να την ξαναχτισουν απο την αρχη;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα και σε σένα! 🙂
Βαζω την φωλια με το νημα που ειχε μεσα απο την πρωτη φορα; (καθαρό). Η να το βγαλω να την ξαναχτισουν απο την αρχη;
Όχι, τοποθετείς ένα άδειο, καθαρό κουτί φωλιάσματος, αρκετό νήμα/υλικό και αναμένεις! Φωλεοποιούν εκ νέου σε κάθε γέννα.

λεω να κανω μια καινουργια προσπαθεια.
Αν τα πτηνά είναι υγιή, δυνατά και δεν δείχνουν καταπονημένα από την προηγούμενη γέννα, μπορείς να προσπαθήσεις ξανά. Μπορείς να μου θύμισες πριν πόσες μέρες απέσυρες την φωλιά; :)
 
Καλημέρα και σε σένα! 🙂

Όχι, τοποθετείς ένα άδειο, καθαρό κουτί φωλιάσματος, αρκετό νήμα/υλικό και αναμένεις! Φωλεοποιούν εκ νέου σε κάθε γέννα.


Αν τα πτηνά είναι υγιή, δυνατά και δεν δείχνουν καταπονημένα από την προηγούμενη γέννα, μπορείς να προσπαθήσεις ξανά. Μπορείς να μου θύμισες πριν πόσες μέρες απέσυρες την φωλιά; :)
[automerge]1554974797[/automerge]
Πριν 2 μιση εβδομαδες.
 
Ναι μαρουλι βαζω αυγο millet gold. Δεν γνωριζω κατι αλλο.
Ωραία! Μια χαρά! Να αυξήσεις την συχνότητα του βραστού αυγού και να εμπλουτίσεις την διατροφή τους με κλωνάρια βοτάνων και χορταρικών. 😉👍
 
Ωραία! Μια χαρά! Να αυξήσεις την συχνότητα του βραστού αυγού και να εμπλουτίσεις την διατροφή τους με κλωνάρια βοτάνων και χορταρικών. 😉👍
Αν και το αυγο δεν το γουσταρουν και πολυ ως και καθολου. Κατι αλλο που θελω να σε ρωτησω. Οταν τα αγορασα πριν μερικους μηνες ητανε πολυ αγρια και εξακολουθουν. Θα ηρεμησουν ποτε;
 
Αν και το αυγο δεν το γουσταρουν και πολυ ως και καθολου.
Έχεις δοκιμάσει κάποια αυγοτροφή; Μπορεί να έχει καλύτερη αποδοχή από το αυγό. :)

Οταν τα αγορασα πριν μερικους μηνες ητανε πολυ αγρια και εξακολουθουν. Θα ηρεμησουν ποτε;
Τα gouldian είναι πτηνά που απαιτούν ήσυχο, φωτεινό και σταθερό χώρο διαμονής. Εσύ, θα πρέπει κάθε φορά που τα προσεγγίζεις να έχεις ήρεμες κινήσεις, ώστε να μην σε θεωρήσουν απειλή. Εφόσον τηρούνται τα παραπάνω, με το πέρας το χρόνου, τα πτηνά θα ηρεμήσουν και θα είναι λιγότερο νευρικά. 😉
 
@Ritsa το κλουβί τους το άλλαξες; Δεν θα ήταν ότι καλύτερο να βγουν νεοσσοι και να αρχίσουν να τσιμπολογουν τα σκουριασμενα κάγκελα. Θα πρέπει να προσθέσεις και άλλες τροφές στην διατροφή τους όπως :σπανάκι, αντίδια, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, ρόκα κτλ. Ποια αυγοτροφη χρησιμοποιείς και κάθε πότε τους δίνεις αυγό?
 
Το κλουβι ειναι ειναι οκ Γιαννη. Σπανακι δεν το τρωνε που τους εχω βαλει, για τα υπολοιπα δεν γνωριζα.Αυγοτροφη δεν τους εχω παρει ποτε. Παντα βραστο τους βαζω. Εχεις να μου προτεινεις;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να τους δίνεις εσύ σπανάκι και κάποια στιγμή θα φάνε. Μπορείς να τους δίνεις και άλλα φυσικά όπως :καρότο, κολοκυθάκι καλαμπόκι, αχλάδι και άλλα πολλά. Θεωρώ πως αυτή είναι από τις καλύτερες : Orlux Eggfood Για Τροπικά Πουλιά.
 
@Γιαννης17 καλησπέρα έστω και μετά από χρόνια. Απλά θα ήθελα να ενημερώσω ότι κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής δεν δίνουμε σπανάκι στα γκουλντιαν λόγω μεγάλης συγκέντρωσης οξαλικού οξέος. Το οξαλικό οξύ εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου που έχει τεράστια σημασία στα πουλιά αυτά.
 
@Irene chatzimichail καλησπέρα,
Πιθανολογώ πως το μήνυμα αυτό αποσκοπούσε στην διατροφική προετοιμασία του τότε ζευγαριού. Πράγματι το σπανάκι περιέχει συγκεκριμένα ποσοστά οξαλικού οξέος, όπως και αρκετά φυλλώδη λαχανικά άλλωστε. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να το απαγορεύσουμε αλλά να το μετριάσουμε. Για παράδειγμα έως δύο φορές την εβδομάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για την οποιαδήποτε εκτροφική περίοδο. Τα gouldian συγκεκριμένα, άλλωστε, είναι τόσο επιλεκτικά και καταναλώνουν πολύ μικρές ποσότητες λαχανικών που θεωρούνται αμελητέα προσθήκη στον οργανισμό τους πόσο μάλλον όταν συνδιάζονται και με μέτρο.
Φυσικά ο καθένας ακολουθεί αυτό που θεωρεί καλύτερο για τα πτηνά του. Υπάρχουν διατροφικά πρόγραμμα που βασίζονται μερικώς έως και καθόλου στα λαχανικά κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Από εκεί και πέρα η πρόταση υπάρχει και καθένας μας κρίνει αναλόγως το πρόγραμμα που θέλει να ακολουθεί.
Καλή συνέχεια
 
@Γιαννης17 έχετε στη κατοχή σας γκουλντιαν; Γιατί το είδος αυτό είναι όπως το μάθεις. Τα δικά μου καταβροχθίζουν μια χαρά ποσότητες από οτιδήποτε σε φυτρα,χόρτα κλπ γιατί έτσι τα έμαθα . Το σπανάκι είναι απαγορευτικό τη περίοδο αναπαραγωγής ,είναι είδος που οι απαιτήσεις του σε ασβέστιο είναι πολύ μεγαλύτερες απο άλλα είδη. Για ποιο λόγο να μπει σπανάκι έστω και δύο φορές τη βδομάδα όπως λέτε ενώ υπάρχουν άπειρες επιλογές; Όσον αφορά το διατροφικό πρόγραμμα,δύσκολα να προετοιμαστούν σωστά χωρίς φυτρα,φυλλώδη λαχανικά και χόρτα αφού έτσι καταλαβαινουν πως ήρθε η περίοδος αφθονίας σε τροφή και πυρωνουν. Καλή συνέχεια και σε σας
 
Όσον αφορά το διατροφικό πρόγραμμα,δύσκολα να προετοιμαστούν σωστά χωρίς φυτρα,φυλλώδη λαχανικά και χόρτα αφού έτσι καταλαβαινουν πως ήρθε η περίοδος αφθονίας σε τροφή και πυρωνουν.
Καθόλου δύσκολο σε πληροφορώ. Φυσικά υπάρχει μεγάλη διαφορά στον επαγγελματισμό από το χόμπι οπότε λογικό είναι να μην συμπίπτουν κάποια πράγματα. Όταν εκτρεφονται τέτοια πτηνά σε ποσότητα και για συγκεκριμένο σκοπό δεν είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος αποτελέσματα με το να αρχίσει ξαφνικά να προσθέτει μαρούλια και σπανάκια στη διατροφή τους. Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο κάθε περίοδο το οποίο ελάχιστη έως μηδαμινή επιρροή δέχεται από το εάν θα φάνε λαχανικά η όχι τα πτηνά.
Ξανά αναφέρω πως το σπανάκι δεν είναι απαγορευτικό στην ποσότητα που προείπα. Όπως επίσης και το ότι ο καθένας ακολουθεί αυτό που πιστεύει καλύτερο για τα πτηνά του. Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε έτυχε να ακούσω κάτι παρόμοιο από εκτροφέα/χομπίστα. Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα να αρχίσει ξαφνικά να χορηγεί σπανάκι στην προετοιμασία των πουλιών του, οφείλω όμως να καλύψω όλες τις εκδοχές.
 
Back
Top