Φροντίδα Γνωμες και εμπειρίες γι αυτην την εκπαίδευσή budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dtse
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dtse

PB New Member
Εγγραφή
22 Δεκ 2015
Μηνύματα
199
Καποια site απο εξωτερικο και ελλαδα, προτείνουν αν θελει καποιος να συνηθισει το budgie το χερι του, πρωτον να το ακουμπαει πανω στο κλουβι ακινητο και οταν δει οτι δεν φοβαται ιδιαιτερα το παπαγαλακι, να το βαζει μεσα στο κλουβι το χερι του οσο μπορει χαμηλα και να το κραταει ακινητο για καποια συγκεκριμενα λεπτα μεχρι το παπαγαλακι να το συνηθίσει και να καταλαβει οτι δεν ειναι εχθρος του. Αυτο το λεει να το κανεις καποιες συγκεκριμενες ωρες μεσα στην ημερα και συγκεκριμενες φορες ενω παραλληλα αν θελει να εχει πανω στο χερι του μιλλετ η σπορους.Αυτο ειναι ενα απο τα site. http://m.wikihow.com/Tame-Your-Budgies
Περιμενω γνωμες και εμπειρίες!
 
Ειναι κ αυτος ενας τροπος, και φαινεται οτι με αρκετο κοπο εχει αποτελεσμα. Αλλα ειναι αρκετα κουραστικο να καθεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με το χερι ακινητο..

Σε τι φαση εισαι με το δικο σου;
 
Τωρα του βαζω καποιες τροφες να δοκιμαζει ανα δυο μερες που ομως δεν δοκιμάζει προτιμαει σπορους. Επισης του εχω το μιλλετ που περα απο εκεινη την μια φορα που εφαγε δεν εχει ξαναφαει και οσον αφορα την εκπαίδευση περινενω να περασουν λιγο οι μερες, να μας μαθει καλυτερα και μετα να προδπαθησω να τον εξημερωσω-εκπαιδευσω. Απλως ψαχνω τις μεθοδους.
 
Μια ειναι αυτη που παρεθεσες.
Αλλη ειναι να καθεσαι σχετικα κοντα στο κλουβι και να μιλας με τις ωρες ηρεμα και ααπαλα. Πχ διαβαζε φωναχτα ενα βιβλιο. Σιγα σιγα θα εξοικειωθει με την παρουσια και τη φωνη σου, και μετα μπορεις να περασεις στις λιχουδιες.
Πιστευω ειναι και στο πουλι το πως θα ανταποκριθει. Δεν εχω τοση εμπειρια για να σε συμβουλευσω περαιτερω, οποτε θα περιμενω κ γω τις συμβουλες των υπολοιπων 😛
 
Όλα αυτά που περιγράφεις είναι σωστά.
Πρώτο και κύριο, δεν πρέπει να βλέπει την παλάμη σου με ανοιχτά δάχτυλα αλλά μαζεμένα.
 
Ναι αυτο με το χερι το εχω υποψη μου!

Απλως μου φαινεται οτι ετσι οπως παμε με σπορους θα την κανω την εκπαιδευση!:D
 
Θα δοκιμαζεις πολλα και διαφορα μεχρι να βρεις κατι στο οποιο δυσκολα θα αντισταθει. Αυτο θα το χρησιμοποιησεις..
 
Λοιπον καταφερα να ταισω τον Πεπε! Το κεχρι ουτε που του αρεσει δεν το τρωει. Ο τροπος που το καταφερα... Φρεσκια ρίγανη! Τρελαθηκε του αρεσε πολυ. Του ειχα βαλει στην ταιστρα το πρωι και πριν λιγο που γυρισα δεν υπηρχε! Οποτε με το πουτου εδωσα εγω εξω απο το κλουβι ηρθε δειλα δειλα και εφαγε αρκετη! Μαλιστα του εδωσα μετα απο λιγο και αλλη και εφαγε και απο αυτην λιγο.
 
Μπράβο και τα δικά μου με την φρέσκια ρίγανη τρελαίνονται. Το λέω στα περισσότερα παιδιά αλλά δεν το πιστεύουν. 🙂 Μ' αυτήν ξεκινάω την προσπάθεια δοκιμών νέων τροφών.
 
Εχω τρελαθει με το που βλεπει που του παω την ριγανη σκαρφαλωνει πανω στα καγκελα και περιμενει να του την δωσω! Σαν μικρο σκυλακι!
 
Ναι ναι και τα δικά μου, κι όπως βάζω τα κλωνιά ώσπου να τα πιάσω με το μανταλάκι, τρίβονται πάνω τους. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μετα απο λιγες μερες που το ταιζω εξω απο τα καγκελα πηγα να το καθαρισω το κλουβι και ειδα οτι φοβοταν το χερι μου μεσα στο κλουβι ελαχιστα. Επιασα λοιπον την ταιστρα, αφαιρεσα το καπακι εμεινε κενο απο πανω, εβαλα σπορακια και ενω το κραταγα το εβαλα μεσα στο κλουβι. Ο μικρος ηρθε κατευθειαν να φαει και μαλιστα πλησιαζε πολυ το χερι μου. Εβαλα λοιπον στην χουφτα μου μερικα σπορακια και το εβαλα μεσα στο κλουβι, κοιταζε το χερι μου καλα καλα για δευτερολεπτα και αρχισε δειλα δειλα να τρωει. Αφου εφαγε λιγο και πλεον δεν βολευοτανε καθως ηταν μακρια πλεον τα σπορακια, στο κεντρο της χουφτας μου εκανε ενα σαλτο ανεβηκε στο χερι μου και αρχισε να τρωει! 🙂 με τρελανε!
 
Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου, αυτά τα πρώτα βήματα είναι το "ήμισυ του παντός"!
 
Να ρωτησω αν και νομιζω ειναι αυτονόητη η απαντηση... Οταν βαζω το χερι μου μαζι με φαγητο μεσα στο κλουβι ερχεται τρωει, ανεβαίνει και μερικες φορες επανω στο χερι κλπ. Οταν ομως βαζω το χερι μεσα χωρις φαγητο αλλαζει. Δεν τρεμει αλλα κοιταει να αποφυγει το χερι. Δεν ανεβαίνει πανω οπως ας πουμε οταν εχει φαγητο. Φαντάζομαι θελει χρονο ετσι; Κραταει και μια πισινή! 🙂
 
Ναι δεν έχει εξοικειωθεί ακόμα τόσο μαζί σου, ώστε να αποζητά τα χάδια και την συντροφιά σου. Έρχεται μόνο για το κίνητρο μέχρι στιγμής. Σιγά-σιγά :)
 
Ο δικος μου από την πρωτη μέρα ανέβαινε στο δαχτυλό μου, αλλα απο φόβο και επειδη δεν είχε αλλη επιλογή, στις 3 εβδομαδες σταματησε να φοβαται (τρεμουλο και ταχυκαρδια). Στους 3 μήνες αρχισε και ανεβαινει πανω μου και χωρις να εχω το στικακι λιχουδιας, σπανια αλλα ανεβαινει, είτε μετα απο πολλα παρακαλια (''Μαικλ πανω' και να εχω το χερι μου για να ανεβαει) είτε οταν κανω δουλειες! Πχ οταμ μαζευα τις κουτες για μετακομηση δεν ελεγε να φυγει απο το κεφαλι μου!

ΥΓ έκανα κακη αρχη με τον μαικλ πιστευω γτ στις πρωτες 3-5 μέρες τον κυνηγαγα γυρω στο 40λεπτο να τον πιασω με μια πετσετα για να μπει στο κλουβί, γι αυτο πιστευω πως με φοβαται ακομα.

Α και αυτο με την συγκεκριμενη ωρα ισχυει! Το διαβασα σε ξενα αρθα στις αρχες που πηρα τον Μαικλ, αλλα και αυτο μου είπε ο παππούς μου να κανω κάθε μέρα συγκεκριμένη ωρα για καμια ωρα οχι για πολυ να του μιλάω (το πρωτο μου μπαντζι δηλαδη του παππου μου έλεγε 2 κουβέντες με αυτην την εκπαιδευση Κεσα καλο αγορι, Κεσα θέλει να φάει) Στην αρχη το έκανα αλλα μετά σταματησα με την συγκεκριμενη ωρα, μέχρι τώρα λεει σφυριχτα ''Αλέκο'' και μια μέρα τον έχω ακουσει να λεει Μαικλ (το εχω μονο σε ηχογραφιση) εκεινη την μέρα μονο το έλεγε και δεν το έχει ξαναπει μέχρι τωρα
 
Απλως οταν βαζω το χερι μεσα χωρις τροφη δεν φτερουγιζει αλλα απομακρυνεται με ελαφρα πηδηματάκια. Τι πρεπει να κάνω;
 
Υπομονή και σιγά-σιγά. Ήδη είσαι σε καλό δρόμο, μην το χαλάσεις με ανυπομονησία. Γιατί ένας λάθος χειρισμός θα σε φέρει πίσω. Το θέμα είναι να μην τρομάξει και να κάνει εκείνο το δεύτερο βήμα. Εσύ δειλά-δειλά, μπορείς να σηκώνεις λίγο ένα δάχτυλο να το ακουμπάς κάτω από την κοιλιά μήπως πατήσει πάνω του. Αλλά με πολύ απαλές κινήσεις.
 
Back
Top