Γενικά Γνωρίζει κάποιος τι πτηνό είναι;

tasioskis

PB Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2018
Μηνύματα
901
Πόλη
Πάφος
Καλημερα. Γνωριζει καποιος τι πτηνο ειναι;
[automerge]1556088572[/automerge]
Δεν υπαρχουν τραυματα εξωτερικα, πιο πολυ σαν ζαλισμενο ειναι. Δεν αντιδρα στα αγγιγματα. Δεν πετα.

20190424_093708-477x1008.webp
 
Από ότι φαίνεται, προσπάθησε να βγει από την φωλιά ενώ δεν ήταν ακόμη έτοιμο. Πάρε το κλουβί και κρέμασε το, εκεί που το βρήκες, σε ένα πολύ ψηλό σημείο όπου θα είναι ασφαλής. Οι γονείς θα εμφανιστούν γρήγορα. Προσπάθησε μήπως βρεις και την φωλιά. Κάποια τρύπα σε δένδρο, σε σωλήνα, σε τοίχο είναι μερικά από τα πιο πιθανά σημεία.
 
τωρα επαθα εγω σοκ , μολις εβαλα στο youtube το ονομα του, και ακουσα το τραγουδι, αυτο το κελάηδημα το ακουμε συνεχεια τα πρωινα. Αρα υπαρχει φωλια κοντα μου. Δεν ξερω που να το αφησω .
 
Καλημέρα και σε σένα Τάσο! Μπράβο σου που φροντίζεις το νεαρό πτηνό μέχρι να συνέλθει! Κοιτώντας την φωτογραφία, κατάλαβα ότι είναι σε ηλικία που πραγματοποιεί τις παρθενικές του πτήσεις. Πιθανόν στην αδεξιότητα του να έκρουσε κάπου και είναι σαστισμένο και ζαλισμένο. Για αυτό δεν αντιδράει.
 
αν δω μεσα απο το κλουβι, οτι εχει ερθει στα ισα του, μπορω να το αφησω εξω μονο του χωρις τυψεις; Κακο μπελα εβαλα στο κεφαλι μου παλι. Με αυτα τα ψυχοπονιαρικα εχω μαζεψει 80 γατες.
 
Τάσο θα σου πω τι θα έκανα εγώ.. Εφόσον δεν βρεθεί φωλιά-γονείς.
Θα προσπαθούσα να το φέρω στα ίσα του άλλα επειδή είναι μικρό θα το έβαζα σε ένα μεγάλο κλουβί ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί μικρο-πτήσεις αρά και να γυμναστεί. Όταν η όλη εικόνα υγεία+πτητική ικανότητα με έπειθαν θα το απελευθέρωνα.
 
τιποτα ακομα στο κλουβι. Το θεμα ειναι οτι δεν ακουω γονεις. Γνωριζετε αν αυτα τα πουλια φωλιαζουν σε θαμνους; Διοτι ο δημος εχτες κλαδευε με μηχάνημα τους θαμνους του παρκου. Δεν φαινεται να εχουν κανει κατι στα κυπαρισσια η στα πευκα
 
Οι καλόγεροι δεν κάνουν φωλιές σαν τις καρδερίνας για παράδειγμα. Φωλιάζουν μέσα σε κουφαλες δένδρων, τρύπες στο τοίχο, μέσα σε σωλήνες κλπ. Δεν έχεις τίποτα τέτοιο τριγύρω σου να ψάξεις;
 
το ηξερα οτι δεν επρεπε να το παρω, σκεφτομαι να παω στο παρκο και να το "πεταξω". Αν πεταξει και χαθει απο τα ματια μου εχει καλως, αν το δω να προσγειωθει στα 15 μετρα, παει πισω στο κλουβι. Παντως να ψαξω για κουφαλες και τρυπες στη γειτονια, δε το κανω.
 
Back
Top