Γενικά Γνωρίζει κανείς κάποιο αξιόπιστο pet shop για τροφές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STIB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ που για πρώτη φορά και ως άπειρη πήρα χύμα από ένα πολύ καλό πετ σοπ στην πόλη μου,την είδα πεντακάθαρη ούτε μυγάκια την έβαλα ψυγείο και την πεθαίνει κάθε μέρα αλλά την επόμενη φορά θα πάρω συσκευασμένη
Αν υπάρχει κάτι στη χύμα τροφή που μπορεί να βλάψει τα πουλιά, δυστυχώς δεν φαίνεται με το μάτι.

 
Αν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι σωστός και ειδικά αν μια συγκεκριμένη τροφή έχει μεγάλη ζήτηση/κατανάλωση δεν υπάρχει θέμα. Διότι και ξέρει σε τι συνθήκες να τη διατηρήσει + ότι το σακί μένει για ελάχιστο διάσημα ανοικτό (σε κάποια μαγαζιά το πολύ 1-2 μέρες αν πρόκειται για κάποια ''δημοφιλή'' τροφή).

Αν τώρα ο καταστηματάρχης δεν είναι σωστός (με ότι αυτό συνεπάγεται) μπορεί να έχουν πρόβλημα όχι μόνο οι χύμα τροφές του αλλά και οι συσκευασμένες καθώς μπορεί κάλλιστα να τις έχει κι αυτές σε κάποιον ακατάλληλο χώρο με ζέστη/υγρασία κτλ ή να παραγγέλνει σκόπιμα β' διαλογής τροφές (οι οποίες δεν πέρασαν τον ποιοτικό έλεγχο της εταιρίας ή έληξαν και διακινούνται ''πλαγίως'' σε χαμηλότερες τιμές).

Επίσης, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, αυτά που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στα πουλιά δε φαίνονται με το μάτι (πχ βακτήρια, μύκητες).
Οπότε μια τροφή με ''μυγάκια'' ή ''σκουληκάκια'' υπάρχει πιθανότητα να είναι λιγότερο επικίνδυνη από μια τροφή καθαρή στο μάτι αλλά που για διάφορους λόγους περιέχει βλαπτικούς μικροοργανισμούς.

Τα ''μυγάκια'' θέλουν πέταμα επειδή είναι εκνευριστικά και αράζουν στους τοίχους του εκτροφείου και στις λάμπες.
Αλλά βλαπτικά για τα πουλιά δεν είναι.

Οπότε σαν συμπέρασμα, χύμα τροφές μόνο από μαγαζιά που εμπιστεύεστε τους ιδιοκτήτες ή στη χειρότερη από μαγαζιά που έχουν μεγάλη κατανάλωση οπότε οι τροφές δε μένουν καιρό ανοικτές.
 
Back
Top