Γενικά Γνωρίζει κανείς τη μετάλλαξη του Σποτ (budgie);

Γεια σας.. Καλώς ήρθατε στην παρέα μας!
Ο Σποτ σας έχει διπλό χρωματάκι, πρέπει να είναι Piend!
Και τα δυο είναι κουκλάκια... Να τα χαίρεστε! Καλή συνέχεια!
 
αλλά καλύτερα άνοιξε ειδικό θέμα γι' αυτό στο πεδίο γενικά για παπαγάλους, να γίνει πιο εκτεταμένη συζήτηση και με άλλα άτομα.
Δημιούργησα νέα συζήτηση με μεταφορά των μηνυμάτων σας. Μπορεί το θέμα να συζητηθεί εδώ πλέον.
 
Να ξεκαθαριστεί ότι οι pied μεταλλάξεις στα budgie είναι συγκεκριμένες και διαχωρίζονται κατα κανόνα απο ομώνυμες μεταλλάξεις σε άλλους παπαγάλους. Πρόκειται για μια μετάλλαξη που επηρεάζει την παραγωγή και την διανομή των μελανοκυττάρων.Αν κατάλαβα καλά απο μία πρόχειρη αναζήτηση που έκανα, τα budgie έχουν ένα συγκεκριμένο κέντρο παραγωγής μελανοκυττάρων στο σώμα τους, κάτι τέτοιο προκαλεί μεγάλη εντύπωση.Αν είναι έτσι, η παραγωγή μελανοκυττάρων θα επηρεάσει και την μετέπειτα διανομή τους. Το κέντρο αυτό βρίσκεται κοντά στα σημεία που και το δικό σου budgie εμφανίζει μελανινικά σημεία. Οι επιστήμονες θεωρούν πως έχουν αναγνωρίσει και το υπεύθυνο γονίδιο για ολα αυτά, σημειώνουν βέβαια οτι η δράση πολλών γονιδίων έχει σαν αποτέλεσμα τον τελικό φαινότυπο.Αυτό μελετάται και στον άνθρωπο, σε ασθένειες ή μεταλλάξεις όπως η λεύκη.
Υπάρχουν δύο βασικές pied μεταλλάξεις,το σύνηθες Αυστραλιανό pied και το σπάνιο Ολλανδικό pied. Τώρα, προτείνω να δείς το link που σου έστειλε η Μαρία πιο πάνω στη γενική του αναζήτηση, στην αρχική του σελίδα. Να δείς πληροφορίες και για το single factor,τα μάτια κτλ. Παρόμοιες πληροφορίες θα βρείς εδώ: https://web.archive.org/web/20140419054259/http:/www.budgieplace.com/colorsguide.html ενώ για το Ολλανδικό και άλλα ενδιαφέροντα μπορείς να κοιτάξεις εδώ: http://www.al-nasser.co.uk/article9.htm
Όταν συγκεντρώσεις τις απορίες ή έχεις κάποιο μπέρδεμα με τις ορολογίες ευχαρίστως να το ξανασυζητήσουμε.:)
Να σημειώσω εδώ πως και τα καναρίνια έχουν pied genetics ωστόσο υπάρχουν τρομακτικές διαφορές στην ορολογία. Ένα Pied καναρίνι, σύμφωνα με ότι είπαμε εδώ, δηλαδή ένα καναρίνι με ατελή ή και καθόλου παραγωγή μελανινών, μπορεί να ειπωθεί απλά λιποχρωμικό. Οι Pied genetics γίνονται κατανοητές στα καναρίνια καλύτερα κάτω απο τον όρο Σπότ. Προσπαθούμε δηλαδή να μεταβιβάσουμε χαρακτηριστικά σημάδια μελανίνης σε συγκεκριμένα σημεία. Σε κάποιες χώρες νομίζω διαγωνίζονται τέτοια πτηνά.
Μια συγκριτική έρευνα πάνω στη παραγωγή των μελανοκυττάρων και στο γιατί στα καναρίνια είναι κάτι παραπάνω απο τυχαία, στα Budgie είναι κυρίαρχη μετάλλαξη και σε συγκεκριμένα σημεία και γιατί σε άλλους παπαγάλους είναι υποχωρητική αλλά σε συγκεκριμένα πάλι σημεία, μόνο ενθουσιώδεις μπορεί να μας κάνει.
 
Back
Top