Διατροφή Γνώμη για τα Deli-Nature Grit και Mineral

kolinikos

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2021
Μηνύματα
183
Πόλη
Ηράκλειο Κρήτης
Καλησπέρα στην ομάδα θα ήθελα να ρωτήσω για γνώμες για τα παρακάτω προϊόντα αν είναι απαραίτητα στην ζωή ενός πτηνού ή αν είναι άχρηστα ;
 

Συνημμένα

  • 00.webp
    00.webp
    26,5 KB · Προβολές: 84
  • 01.webp
    01.webp
    28,2 KB · Προβολές: 4
Δεν είναι απαραίτητα για πουλάκια που τρώνε μόνο καθαρισμένους σπόρους . Το κάρβουνο είναι μια λύση σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων και ειδικότερα όταν υπάρχει μια τέτοια υποψία καλό είναι να μπαίνει , όχι όμως με κοχύλια και τέτοια . Αυτή είναι εμένα η άποψη μου . Τώρα θα ρωτήσεις : και γιατί τα πουλάνε , ιδιαίτερα σοβαρές εταιρείες :::: Δεν μπορώ να σου απαντήσω .
 
@gianniskilkis κέρδη από αφελείς καταναλωτές είναι η απάντηση γι'αυτό και γω ρώτησα πριν προβώ σε αγορά γιατί και γω τα θεωρώ ανούσια αλλά ακούγοντας και άλλες γνώμες πάντα είναι καλύτερο από βιαστηκες αποφάσεις ούτε κότες ούτε περιστέρια είναι να τα θενε για την χώνεψη
 
Νίκο πλέον δεν έχω κότες αλλά έχω περιστέρια . Τα περιστέρια τα ζητάνε σαν τρελά , ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που κάνουν γέννες . Εάν δεν τους βάλεις όμως θα πάνε και θα σκάψουν - ραμφίσουν και θα βρουν έξω από το κουμάσι . Όταν βάλεις απ΄ αυτά έχεις πως να το πω , μια σιγουριά , μια ασφάλεια ότι δεν θα βρεθεί κάτι βλαβερό να σου κάνει ζημιά . Καλή συνέχεια σε όλους τους φίλους .
 
Το κάρβουνο δεν είναι απαραίτητο;
Δεν θα ήταν όμως άσχημη ιδέα να έχεις καρβουνάκι από φαρμακείο στο σπίτι σου σαν πρώτη βοήθεια, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί μια τοξίκωση
 
Εγώ πάντως ως. αφελής καταναλωτης χρησιμοποιώ και grit και minerals (από διάφορες εταιρίες).

Γενικά δεν είναι το πλέον πετυχημένο παράδειγμα προϊόντων για να πει κανείς ότι κοροϊδεύουν οι εταιρίες.

Τώρα για το αν είναι απαραίτητα όλο το χρόνο ή μόνο στην αναπαραγωγή κτλ ή αχρείαστα, η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το γενικότερο διατροφικό πλάνο που ακολουθούν τα πουλιά, τι άλλα συμπληρώματα παίρνουν και σε τι ποσότητες κτλ.

Επίσης κακώς στέκεστε μόνο στο κάρβουνο ή την άμμο που περιέχουν.μιας και η κυρια χρήση τους είναι η προσφορά ιχνοστοιχείων.
Εγώ πχ που δε χρησιμοποιώ καθόλου σουπιοκοκκαλο, βάζω μια ταιστρα με minerals στο κλουβί κατά την αναπαραγωγή και όσα θέλουν τσιμπάνε.
Εκτός αναπαραγωγής δε βάζω τιποτα απολύτως.
 
είναι απαραίτητα στην ζωή ενός πτηνού ή αν είναι άχρηστα ;
Πιστεύω ότι είναι χρήσιμα όταν καταναλώνονται με μέτρο, τα έχω χρησιμοποιήσει δίνοντας ένα μιχ των δύο σε μια αυγοθήκη με ανανέωση κάθε 15-20 ημέρες.
Φυσικά όταν υπάρχουν νεοσσοί αφαιρούνται από το κλουβί.
 
@patrickios ότι είπα σίγουρα δεν το είπα για να προσβαλω κανέναν και συγγνώμη αν κάποιος ένιωσε έτσι.
Σαν τρανό παράδειγμα είναι προϊόντος κοροϊδίας είναι τα στικς που κατά την γνώμη πιο πολύ κακό παρά καλό κάνουν και οι πατηθρες που είναι σαν γυαλοχαρτο και γδερνουν τα πόδια του πουλιού.
Όσο για τα προϊόντα που ρώτησα αυτό που με προβληματίζει είναι η στομαχικη άμμος που αναγράφει.
[automerge]1648628790[/automerge]
@ianos πουλάνε τα φαρμακεία κάρβουνο; Είχα την άλλη απορία εγώ τι διαφορά έχει αυτό το κάρβουνο από αυτά στο τζάκι μας;
Δλδ εγώ δεν μπορώ να θρυμματισω ένα κομμάτι και να τους το δώσω ; Ποια η διαφορά τους;
 
Back
Top