Διατροφή Γνώμη για την επιλογή αυγοτροφής

Μα δεν καταλαβαίνω. Για 3-4 πουλάκια ψάχνετε για αυγοτροφές του εμπορίου ; 5- 6 φρυγανιές, ένα αυγό βραστό και μια μεζούρα απο μια πολυβιταμίνη στο μπλέντερ . Μετά το κτύπημα, λίγο αρακά και μια κουταλιά του γλυκού νίζερ και περίλλα.
Ετοιμη η αυγοτροφή σας και ξέρετε και τί δίνετε.
 
Για 3-4 πουλάκια ψάχνετε για αυγοτροφές του εμπορίου ; 5- 6 φρυγανιές, ένα αυγό βραστό και μια μεζούρα απο μια πολυβιταμίνη στο μπλέντερ . Μετά το κτύπημα, λίγο αρακά και μια κουταλιά του γλυκού νίζερ και περίλλα
Ή απλά σφιχτοβρασμένο αυγουλάκι θα συμπλήρωνα.
 
μια μεζούρα απο μια πολυβιταμίνη στο μπλέντερ .
@mgerom, μπορείτε να μας δώσετε ενα παράδειγμα πολυβιταμινης; Φαντάζομαι υπάρχουν ειδικά σκευάσματα πολυβιταμινών που προορίζονται για αυγοτροφες.
 
Φαντάζομαι υπάρχουν ειδικά σκευάσματα πολυβιταμινών που προορίζονται για αυγοτροφες.
Ολα τα σκευάσματα που διαλύονται στο νερό μπορούν να μπουν και στην αυγοτροφή.Εξ' άλλου όλες οι εταιρίες αναφέρουν αναλογίες για το νερό και για την αυγοτροφή.
[automerge]1598522930[/automerge]
Ή απλά σφιχτοβρασμένο αυγουλάκι θα συμπλήρωνα.
Μα φυσικά ! Απλώς για εκείνους που θέλουν το κάτι παραπάνω και "ψάχνονται" στις έτοιμες αυγοτροφές έβαλα αυτή την απλή συνταγή.
 
Μα φυσικά ! Απλώς για εκείνους που θέλουν το κάτι παραπάνω και "ψάχνονται" στις έτοιμες αυγοτροφές έβαλα αυτή την απλή συνταγή.
Σωστά. Απλά τα τελευταία χρόνια έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος όταν σκέφτεται να αγοράσει ένα καναρινάκι για συντροφιά, έχει στάνταρ την αυγοτροφή στη λίστα αγοράς μαζί με το κλουβί και τους σπόρους, ως κάτι απολύτως απαραίτητο. Στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι ή τουλάχιστον δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.
 
@Stavros Αυτο ακριβως συμβαινει στο δικο μου μυαλο. Θα ηθελα να το αναπτυξετε περισσοτερο. Ειναι ήοχι απαραιτητη;σε ποιες περιπτωσεις;ευχαριστω για την απαντηση
[automerge]1598542765[/automerge]
@mgerom ευχαριστω πολυ για την συνταγη. Ο αρακας ψιλοκομμενος;νερο βαζουμε;
 
@Stavros ναι απαντησα στο σχολιο σας οτι μερικοι νομιζουν οτι με την αγορα του πουλιου ειναι υποχρεωτικη κ η αγορα αυγοτροφης,..θα ηθελα λιγα λογια παραπανω σε αυτο διοτι ειχα κ γω την εντυπωση οτι ειναι απαραιτητο..
 
θα ηθελα λιγα λογια παραπανω σε αυτο διοτι ειχα κ γω την εντυπωση οτι ειναι απαραιτητο
Οι περίοδοι που απαιτούν την πρόσληψη υψηλών ποσοστών πρωτεΐνης (το αυγό είναι η κύρια και συνηθέστερη διατροφική πηγή) είναι η αναπαραγωγή και στη συνέχεια η πτερόρροια. Εκτός από την πρωτεΐνη, αυτές τις περιόδους τα πουλιά χρειάζονται κάλυψη μέσω της διατροφής σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα - ορυκτά (κυρίως ασβέστιο) και οτιδήποτε άλλο χορηγείται σε πουλιά διαφόρων κατηγοριών.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει 50+ καναρίνια. Σκέψου τον χρόνο και το κόστος της παροχής όλων αυτών μεμονωμένα σε αντίθεση με μια κούπα αυγοτροφής που τα περιέχει όλα σε μια κουταλιά ανά καναρίνι.

Αν έχεις ένα, δύο, πέντε πουλάκια, είναι περισσότερο ευχαρίστηση παρά πρόβλημα να τα φροντίσεις ξεχωριστά.

Αν χρειάζονται πραγματικά ΟΛΑ αυτά, είναι μια άλλη συζήτηση στην οποία η άποψή μου λίγο-πολύ βασίζεται στο ότι κάποιος που έχει 50 πουλιά τα διατηρεί για διαφορετικό λόγο από κάποιον που έχει ένα, δύο, πέντε πουλιά. Στην πρώτη περίπτωση, είτε οι λόγοι αφορούν τις εκθεσιακές παρουσιάσεις, είτε απλά την παραγωγή, η χρήση συμπληρωμάτων είναι επιβεβλημένη.
 
Back
Top