Ασθένειες Γρήγορη αναπνοή κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης d_mous
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

d_mous

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2008
Μηνύματα
59
Πόλη
Βόλος
Αγόρασα πριν από 15 ημέρες μια κανάρα. Καθόταν στο κλαράκι της αδιάθετη, ανάσαινε γρήγορα και ακουγόταν κατά την εκπνοή της κάποιος θόρυβος(όχι πάντα). Της έδωσα γενική αντιβίωση Aviomycine για 5 ημέρες. Παρόλο που η διάθεσή της ανέβηκε η αναπνοή της και ο θόρυβος συνέχισε. Σε κάποιο Pet Shop που πήγα μου είπαν για κρύωμα ή ακάρεα. Της έδωσα για 7 ημέρες αντιβίωση της Tafam (για το κρυολόγημα, δεν θυμάμαι ποια) και το Acarine της ίδιας εταιρίας για τα ακάρεα. Αυτή την στιγμή εξακολουθεί το πρόβλημα και το αριστερό της μάτι μερικές φορές το κρατάει κλειστό. Τώρα της δίνω πολυβιταμίνες. Έχω απελπιστεί ☹ Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να έχει; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
 
Φίλε d mous, παρόλο που δεν έχω πολλή πείρα με τα καναρίνια πιστεύω ότι η κανάρα σου έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από όλα αυτά τα φάρμακα και τις αντιβιώσεις που της έχεις δώσει. Όπως είναι λογικό το πουλάκι έχει εξασθενήσει λόγω των φαρμάκων και γι αυτό, πιστεύω, πως η χορήγηση βιταμινών είναι καλή. Επιπλέον, αν θέλεις, για να έχουμε μια πιο σφαιρική εικόνα συμπλήρωσε και αυτό:
Ηλικία Πουλιού:
Φύλο:
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός):
Θερμοκρασία Χώρου:
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού:
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων:
Διατροφή:
Αξιολόγηση Περιττωμάτων:
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):
Κινητικότητα:
Τρέφεται Κανονικά:
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):
Προηγηθείσα Θεραπεία:
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):
Παρατηρήσεις:
Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως. Παρατήρησε προσεκτικά το πουλάκι και πάρε και τη γνώμη κάποιου πιο έμπειρου!
 
Φιλε μου πιστευω πως θα ηταν καλυτερο να ειχες ρωτησει εναν κτηνιατρο και να μην επαιρνες μονος σου την πρωτοβουλια για αντιβιωσεις. Ειναι ενας οργανισμος που ζυγιζει λιγα γραμμαρια.. Πως εισαι σιγουρος οτι οι αντιβιωσεις που εδωσες θα καλυπταν αυτο που εχει αφου δεν ξερεις τι εχει; 😕
 
Ξέχασα να πω επίσης ότι είναι πολύ άσχημο και αποκαρδιωτικό για αυτούς που αγοράζουν ένα καινούριο καναρίνι αυτό να είναι άρρωστο και εκτός από αυτό, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο και για τα υπόλοιπα. Πάντως, πιστεύω πως το καλύτερο θα ήταν να πας το συντομότερο σε ένα κτηνίατρο το πουλάκι ώστε να σου πει έγκυρα και άμεσα τι ακριβώς έχει έτσι ώστε να μην το ταλαιπωρείς με φάρμακα που στην ουσία δεν ξέρεις αν το ωφελούν ή αν το βλάπτουν.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Για τις αντιβιωσεις κι εγω πιστεύω κακός έπραξα. Άκουσα κάποιον καταστηματάρχη απο Pet Shop. Κακώς!Όσο για τα άλλα καναρίνια την έχω σε απομόνωση απο την στιγμή που την πήρα. Θα πάω σε κτηνίατρο να σιγουρευτώ!
 
Φρόντισε μόνο να έχει κάποια εξειδίκευση και εμπειρία στα πουλιά διότι διαφορετικά προβλέπω να σου δώσει κανένα baytryl και μετά απ' όλα αυτά που έχει πάρει ήδη, θα έρθει σαν το κερασάκι στην τούρτα.
 
Εχεις καποιον κτηνιατρο; Επειδη κι εγω ειμαι απο Βολο μπορω να σου συστησω το δικο μου.Αν και νεος εχει μια εμπειρια διοτι εχει κανει μεταπτυχιακο στην Αμερικη οπου τα πραγματα ειναι πολυ πιο μπροστα στην ιατρικη των πτηνων. Εγω εκει πηγα το Φοιβο οταν ηταν αρρωστος και εμεινα ευχαριστημενος σε σχεση με τον πρωτο που ειχα δοκιμασει και μου εδωσε μια αντιβιωση ''γενικης χρησεως'' ☹. Στο Βολο παιδια δυστυχως δεν υπαρχει κτηνιατρος εξειδικευμενος στα πουλια. ☹
 
Γεωργια δεν το ειχα δει αυτο το φορουμ. Μπραβο παιδια πολυ καλη η ιδεα σας. Εχω την καρτα του γιατρου στο αυτοκινητο σελιγο που θα βγω θα την παρω και θα προσθεσω τα στοιχεια το βραδακι. Εαν ο φιλος d_mous επειγεται και θελει να παει στο γιατρο τωρα (το πρωι διδασκει στο ΤΕΙ Λαρισας στη ζωικη παραγωγη οποτε συνηθως κλεινει τα ραντεβου του απογευμα) να μου το πει ειτε εδω ειτε με ΠΜ και θα κατεβω να την παρω αμεσως δεν τιθεται θεμα.
 
συνηθος οταν το καναρινι καθετε αδιαθετο και αναπνεει πολυ γρηγορα υποφερει απο ακαρεα και απο την περιγραφη που μας εδωσες πρεπει να εχει καιρο τα ακαρεα.
 
Φίλοι μου γεία σας! Έλειπα εκτός για κάποιες ημέρες. Σήμερα θα πάω την κανάρα στον κτηνίατρο. Φοίβο βρήκα το τηλ. του κ. Μιχαήλ. Εγώ ψάχνοντας τηλεφωνικά για κάποιων κτηνίατρο με εξειδίκευση, μου ανέφεραν ότι ο Κουκουσέλης θα μπορούσε να βοηθήσει. Η κόρη του μου είπαν έχει τέτοια εξιδίκευση. Θα πάω σήμερα και θα σου πώ.
 
τι εγινε τελικα φιλε μ με το πουλακι σου το πηγες στο γιατρο;
 
Το πήγα. Ο γιατρός που είπε να του δώσω Aviomycine για μια εβδομάδα. Μου είπε να βάζω την αντιβίωση όμως μπροστα στην ποτήστρα γιατι την προηγούμενη φορα δεν την πήρε! Το φάρμακο μου είπε έχει λάδι μέσα και όταν το ρίχνεις μεσα στην ποτήστρα αυτό ανεβένει πάνω.Άρα δεν το πέρνει. Τρίτη μέρα σήμερα που το χωρηγώ με αυτό τον τρόπο και δείχνει πολύ καλήτερα. Χθές βράδυ δεν εκανε συριγμόυς με την αναπνοή πρώτη φορά! Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά!
 
Το Aviomycine ειναι υδατοδιαλυτό. Η προτεινόμενη δόση
πρέπει να διαλυθεί πλήρως στο νερό
για να έχουμε ένα διάλυμα με τις αναλογίες που προτήνει η εταιρεία.
Αν το ριχνεις στην "γούρνα" της ποτίστρας και δεν διαλύεται
στο ανάλογο νερό είναι 100% λάθος τρόπος.
Εύχομαι να αντέξει και να μη σου κάνει καμμιά αιμοραγία.

Ξέρεις βέβαια, θα στο είπε ο γιατρός, οτι πρέπει να πάρει μετά την
θεραπεία για μια εβδομάδα περίπου κάποιο πολυβιταμινούχο.
Η tafarm προτείνει aidonine
 
Το δίνω ταυτόχρονα στην ίδια ποτήστρα! Μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τα βάλω και τα δυο μαζί! Μέχρι στιγμής πάντος είδα διαφορά. Μου είπε αν δεν γίνει τίποτα να πάω να μου δώσει το φάρμακο που δίνουν στις κότες για κόρυζα. Θα βρούμε μου είπε την αναλογία διότι πάει 1 κουταλάκι σε 1,5L νερού. Να δούμε τις επόμενες ημέρες πως θα πάμε. Ελπίζω να μην χρειαστεί.
 
Καλά όλα αυτά που αναφέρεις αλλά θα συμφωνήσω με τον Μάκη. Αυτά που έχω απορία είναι:
1. Ο γιατρός είναι πτηνίατρος;
2. Τι αρρώστεια έχει το πουλί; Σου είπε ή δεν ξέρει και πειραματίζεται;
3. Την αντιβοίωση συνήθως την δίνουν μαζί με πολυβιταμίνες (αν δεν κάνω λάθος) ή θα δώσεις πολυβιταμίνες την εβδομάδα που δεν δίνεις αντιβίωση;
4. Το ότι βελτιώνεται η υγεία του είναι θετικό το θετικότερο όμως είναι εάν θα είναι καλά και όταν τη σταματήσεις.
5. Ο συριγμός εμένα μου φαίνεται για κρύωμα/άσθμα ή μπορεί και για ακάρεα.

Βέβαια αν είναι ειδικός εμείς δε μπορούμε να παρεμβάλουμε τον γιατρό, γιαυτό ακολούθα τις νουθεσίες του.
 
Φίλε Κώστα γεί σου!
1. Ο ιατρός ειναι κτηνίατρος δυστιχώς! Έχει γενικές γνώσεις
2. Δεν μου είπε τι αρρώστεια έχει αλλα με ρώρτησε αν έκανα θεραπεία για ακάρεα. Επίσεις μου ανέφερε την αντιβίωση που προανέφερα για κόρυζα.
3. Της δίνω και πολυβιταμίνες μαζί
5. Ακολούθησα δυστιχώς και τις 3 θεραπείες. Με αυτή που είδα βελτίωση ήταν με την αντιβίωση Aviomycine που έκανα πρώτα.

Θα δίξει η πορεία! Βέβαια έχω ταλαιπωρήσει το πουλάκι πολύ με όλα αυτά τα φάρμακα και στεναχωριέμαι!
 
Να σε ενημερώσω ότι και το δικό μου που είχε ακάρεα με την αντιβίωση συνήλθε αλλά μετά από 2 εβδομάδες έπεσε ραγδαία. Τελικά δεν το πρόλαβα λόγω άγνοιας και το έχασα. Δεδομένου ότι υποψηάστηκε ακάρεα διάβασε εδώ και δες αν ταιριάζουν τα συμπτώματα και τα ξαναλέμε.
https://community.petbirds.gr/threads/Ακάρεα-της-τραχείας.1800/
 
Κώστα σε ευχαριστώ! Έχω διαβάσει το άρθρο! Έχω κάνει και θεραπεία για τα ακάρεα με το Acarine της Tafarm. Είμαι σε αναμωνή αποτελεσμάτων τωρα.
Σε ευχαριστώ!
 
Back
Top