Αναπαραγωγή Γόνιμα αυγά κότας

Deukalion

PB Known Member
Εγγραφή
24 Μαϊ 2015
Μηνύματα
3.964
Απο την εισαγωγή κόκορα στο κοτέτσι μετά απο πόσες μέρες καθίστανται τα αυγά γόνιμα;
Προορίζονται για εκκολαπτική μηχανή.
 
Οπωσδήποτε 24 ώρες ή και παραπάνω όπως λέει ο Γιώργος πιο πάνω.
http://www.backyardchickens.com/a/eggs-and-fertilization
A hen will have maximum fertility for only about 3 to 4 days after one mating. For this reason, the male-to-female ratio in a flock must be enough to ensure mating of every hen every 3 days or so. Sperm do not break through the eggshell. Instead they travel up the oviduct to the infundibulum to join with the egg yolk.

The sperm bind to the perivitelline membrane and make a hole as they enter the egg. Hundreds of sperm may enter the yolk. As a matter of fact, the more sperm that enter the yolk, the more likely the egg will be fertilized. Around 30 sperm must enter the egg near the germinal disc to insure a 95 percent chance of fertilization. While it is true that only one sperm is necessary to fertilize an egg, the probability of an egg's being fertilized by only one sperm's reaching and penetrating it is very low.

After about 15 minutes, the yolk leaves the infundibulum (fertilized or not) and receives the egg white, shell membranes, and shell over the next several hours from the magnum, isthmus, and uterus sections of the oviduct. When the hen lays a fertilized egg, the chick embryo has already developed for about 25 hours into approximately 20,000 embryonic cells and is a live, breathing organism. If this fertilized egg is handled properly before and during incubation, a healthy baby chick is the result.
 
Εξαρτάται και από την κατάσταση του κόκκορα. Δλδ, τις συνθήκες, το μικροκλίμα στο οποίο ήταν πριν, την τροφή, την ηλικία του και την...ψυχολογία του
 
Οι δικοί μου τσακώνονται αν θέλει 1 μήνα ή παραπάνω! 🙂
Αντε να τους πείσω τώρα!
Ευχαριστώ παιδιά.
 
Εξαρτάται και από την ηλικία και εμπειρία του κόκκορα. Αν είναι πιτσιρίκος μπορεί να είναι άτολμος και να επιλέγει τις μικρότερες απ' ότι μου έχει πει ο αδελφός μου. Να προσέχετε τα νύχια τους μην τις τραυματίζουν στην πλάτη όταν πατάνε.
 
Την αναλογία πες μας πρόταση πόσες κότες με έναν πετηνο(κόκκορα); Όσο και βαρβατος να είναι θα περιμένεις μία εβδομάδα τουλάχιστον. Το εσωτερικό εργοστάσιο της κότας έχει προετοιμάσει 10 καδες αυγά από τα οποία αυτά που έιναι για να βγουν τις επόμενες μέρες δεν θα σποριαστουν λόγο που ο φλοιός έχει πάρει το δρόμο του.

Εγώ θα ρωταγα για πόσο καιρό η κότα κρατάει σπόρο;
 
Εξαρτάται και από την κατάσταση του κόκκορα. Δλδ, τις συνθήκες, το μικροκλίμα στο οποίο ήταν πριν, την τροφή, την ηλικία του και την...ψυχολογία του
Ένας γνωστός μου στην Αλεξανδρούπολη είχε κότες αυγοπαραγωγής και νανάκια, 2 απο αυτά ήταν πετεινοί ένας κανονικός και ένα νανάκι. Το τι ξύλο έτρωγε το νανάκι δεν χρειάζεται να το περιγράψω, έτσι μας το έδωσε και τον φέραμε με το αμάξι Χαλκιδική (θα επιστρέφαμε έτσι κι αλλιώς) και τον βάλαμε στο κοτέτσι μας με 20 μεγάλες κότες και κανένα κόκορα. Μετα την όλα ταλαιπωρία και το ταξίδι φοβόταν πολύ τους ανθρώπους αλλά δεν σταματούσε να κάνει... Την δουλειά του στις κότες απο την πρώτη μέρα!
Τώρα δεν ξέρω τι συμπέρασμα μπορούμε αν βγάλουμε απο εδώ απλά είπα μια παρόμοια ιστορία που έζησα 😛
 
Εγώ θα ρωταγα για πόσο καιρό η κότα κρατάει σπόρο;
Αν συνυπολογίσεις και το ότι ο κόκορας δεν ζευγαρώνει κάθε μέρα με τις ίδιες κότες, κάθε 3 ημέρες έλεγε το άρθρο που επισύναψα πιο πάνω ότι θα πρέπει να γίνεται η δουλειά.
Δημήτρη, νομίζω ο @misalouris (ελπίζω να μην έχω μπερδευτεί) σε κάποιο άρθρο αναφέρεται σε ένα τεστ με αυγά που βυθίζονται στο νερό και αναλόγως τη βύθιση ή όχι βγαίνουν συμπεράσματα για το αν έχουν μέσα σπόρο. Ίσως, και αν το τεστ αυτό είναι κάπως αξιόπιστο, οι δικοί σου να το κάνουν.
 
Οι κότες είναι 13 και ο κόκορας ήρθε με πιστοποιητικό εμπειρίας.
σε ένα τεστ με αυγά που βυθίζονται στο νερό
Νομίζω Γιάννη είχε να κάνει με τους παλμούς, άρα αργά σε σχέση με τη σχετική σιγουριά που αποζητούν πολύ πιο νωρίς.
 
Οι κότες είναι 13 και ο κόκορας ήρθε με πιστοποιητικό εμπειρίας.

Νομίζω Γιάννη είχε να κάνει με τους παλμούς, άρα αργά σε σχέση με τη σχετική σιγουριά που αποζητούν πολύ πιο νωρίς.
Η αναλογία συνήθως είναι 1/8 έως 1/12, ανάλογα φαντάζομαι με πολλούς παράγοντες. Πιστοποιητικό εμπειρίας μπορεί να έχει, αλλά η ηλικία του είναι νεαρή;
Είχε να κάνει με τη βύθιση.
 
Στη μέθοδο αυτή χρειαζόμαστε ένα δοχείο με νερό κοντά στους 34-36 βαθμούς Κελσίου στο οποίο θα βάλουμε το υπό έλεγχο αυγό. Αν το αυγό μείνει στον πάτο του δοχείου, τότε έχουμε ένα φρέσκο αλλά μη γονιμοποιημένο αυγό ενώ αν επιπλέει (εξ αιτίας του θαλάμου με αέρα που υπάρχει μέσα σ' αυτό) τότε έχουμε είτε ζωντανό είτε νεκρό έμβρυο μέσα του.

Η ελάχιστη κίνηση του νεοσσού στο αυγό δημιουργεί μια ανεπαίσθητη κίνηση του αυγού στο νερό, τη δημιουργία δονήσεων και κυματισμού που φανερώνει σε μας την ύπαρξη της ζωής. Αν οι κινήσεις και οι κυματισμοί απουσιάζουν τότε βρισκόμαστε είτε σε μη γονιμοποιημένο αυγό είτε σε νεκρό έμβρυο.

Η πιο πάνω μέθοδος ενέχει και σοβαρούς κινδύνους και μεγάλο ρίσκο για την ασφάλεια του αυγού και συνεπώς και τη ζωή του εμβρύου. Στη δοκιμή που έγινε (για χάρη αυτής της παρουσίασης) το νερό αφού έβρασε μερικά λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων, αφέθηκε να κρυώσει σταδιακά στο περιβάλλον μέχρι τους 35 βαθμούς.

Κατά τη γνώμη μου αποτελεί τον πιο ακατάλληλο τρόπο ελέγχου γιατί υπάρχει κίνδυνος...
Μέσα και τρόποι ωοσκόπησης

Είναι από το άρθρο του Γιάννη με τίτλο ωοσκόπηση
 
Ο αεροθάλαμος υπάρχει άπαξ και γονιμοποιηθεί;Δηλαδή υπάρχει με το που βγεί γόνιμο αυγό;

Ο κόκορας είναι 1,5 έτους και όλες οι κότες κάτω των 2.
 
Για να εξήγήσω το σκεπτικό μου: Μην βάλετε τα αυγά που προορίζονται για την εκκολαπτική μηχανή στο νερό. Αλλά σε μερικές ημέρες βάλτε αυτά που μαζεύετε σε μια λεκάνη με νερό, για να δείτε τί παίζει, κι αν δεν πάνε στον πάτο, ενδεχομένως να είναι ένσπορα.
 
Ο αεροθάλαμος υπάρχει άπαξ και γονιμοποιηθεί;Δηλαδή υπάρχει με το που βγεί γόνιμο αυγό;

Ο κόκορας είναι 1,5 έτους και όλες οι κότες κάτω των 2.
http://www.backyardchickens.com/a/hatching-eggs-101

Δεν είμαι σίγουρος ότι ο αεροθάλαμος δημιουργείται λόγω γονιμοποίησης.
The average chicken egg has thousands of pores running through the shell allowing the embryo to exchange oxygen, carbon dioxide. and water. Soon after an egg is laid, a small air bubble or “air cell” forms in the large end of the egg from this water loss.
To check the fertility, simply break an egg in a bowl.

Find the white spot on the yolk. If you do not, use a spoon to gently flip the yolk over until you find it.

Bulls eye look is fertile.

BOTH of these below ARE FERTILE!

hredirect2.webpLL.webp
 
Καλή αναλογία είναι 1 κόκκορας με 4 κότες όλα τα αυγά θα είναι σποράτα 100% μέχρι και 7 κότες τρώγεται, από εκεί και πάνω χάνεις κατά πολύ, αν θέλεις να εκδικηθεις τον κόκκορα βάλτων με 30 κότες σε μία μέρα θα γίνει αρνάκι! 🙂
 
Να πω για τα ποσοστά γονιμότητας από παρατηρήσεις που έκανα φέτος το μήνα Φεβρουάριο όπου και είχε και το κρύο του (όπου και επηρεάζει και αυτό).
Χρεισιμοποιησα 36 αυγά από 3 διαφορετικά κοτέτσια.
1. Από κοτέτσι με ένα κόκορα και 4 κότες 12 αυγά 12 σπορατα 100,%
2. Από κοτέτσι με 1 κόκορα και 10 κότες 12 αυγά 8 σπορατα 70% (εδώ να πούμε ότι είναι νανακια επωμενος επηρεάζονται ποιο πολύ από το κρύο και αργούν να πυρωσουν )
3. Από αλανιαρες 100% με 2 κοκόρια και 25 κότες 12 αυγά 6 σποράτα 50%
 
Back
Top