Αναπαραγωγή Γόνιμα αυγά κότας

Σταμάτη ήθελα να σε ρωτήσω αν και τι γνωρίζεις για τον έλεγχο καθορισμού φύλου από τους μεγάλους εκτροφείς κότας.
Γιατί όταν ο αδελφός μου αγόρασε κοτοπουλάκια, πολύ μικρά που ακόμα δεν φαίνεται το φύλο τους, ο εκτροφέας τους είπε πως 100% όλα είναι θηλυκά. Και ήταν. Πως το ήξερε; Δεν τα έπιασε ένα-ένα να τα τσεκάρει κάπως οπτικά. Ήξερε πως είχε μόνο θηλυκά.
 
Όταν είναι πολύ μικρά λούτρινα που λέω εγώ βλέπεις τα φτεράκια που αρχίζουν να βγάζουν στην ουρά αν είναι ομοιόμορφα στο ίδιο ύψος (ίδιο μήκος) είναι θηλυκά αν ειναι αλλά μακριά και άλλα κοντά κοκόρια. Τώρα ως συνήθως τα κοτοπουλακια τα πουλάνε μετά της 40 ημέρες εκεί αρχίζουν και ξεχωρίζουν κεφάλι, χρώμα, μέγεθος ένας μεγάλος εκτροφέας και έμπειρος είναι εύκολο να τα ξεχωρίσει. Εγώ περιοριζομαι στο 80 % επιτυχία
 
Μάλιστα, εγώ το πήγαινα αλλού :) Μήπως μέσω της αυξομείωσης της θερμοκρασίας, μπορούν να καθορίζουν το φύλο πριν την γέννηση.
 
Μάλιστα, εγώ το πήγαινα αλλού :) Μήπως μέσω της αυξομείωσης της θερμοκρασίας, μπορούν να καθορίζουν το φύλο πριν την γέννηση.
Το έχω ακούσει και αυτό αλλά δεν έχω ασχοληθεί τόσο πολύ, εγώ βάζω κάθε 3 χρόνια μόνο για μένα και για φιλους όπως και φέτος όπου θα τα μοιραστούμε, και για αυτό δεν το έχω ψάξει. Αλλά σίγουρα κάτι υπάρχει...
 
Back
Top