Ασθένειες Γύμνωση ματιών σε καρδερίνα

Ακριβώς όπως στην φώτο ειναι και η καρδερίνα μου, κατά την επίσκεψη μας στον κτηνίατρο διέγνωσε "βλεφαρίτιδα" και μας έδωσε την αντιβίωση Vibramycin 60 ml για 7 ημέρες, εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση χορήγηση της αντιβίωσης Amoxil 125mg για 4 ημέρες και εαν δεν βελτιωθεί θα πρέπει να πάρει δείγμα για καλλιέργεια, εμένα πρωσοπικά με τρομάζουν τόσες αντιβιώσεις αλλά τι να κάνω (ο πτηνίατρος είναι ανάμεσα σε αυτούς που υπάρχουν στο σχετικό τόπικ)

Τελικά μετα απο την χορήγηση της αντιβίωσης Vibramycin 60 ml δεν είδα καμια βελτίωση αλλα ούτε έγινε χειρότερα μέχρι στιγμής, Amoxil 125mg δεν έδωσα γιατί φοβήθηκα να μην επιβαρείνω το πουλάκι με δεύτερη αντιβίωση, απο την Τρίτη της βάζω το Τομπρέξ σε αλοιφή μια φορά πριν βραδιάσει ώστε να δρά κατα την διάρκεια του ύπνου, αυτο θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή και αν δεν αρχίσω να βλέπω αποτελέσματα μετά απο καμια 10αριά μέρες θα το πάω να πάρει δείγμα για καλλιέργεια αν και για να πω την αλήθεια δεν μου γεμίζει το μάτι ο κτηνίατρος αλλα μακάρι να κάνω λάθος.
 
παιδια εχω και εγω 2 καρδερινες η μια θυληκια και η αλλη αρσενικια που ειναι ετσι! Πειτε μου λιγο πως γινεται η αγωγη και με ποιο φαρμακο βρηκατε εσεις θεραπεια και πως.

περιμενω τα φωτα σας για αν ξεκινησω και εγω αγωγη να ηρεμησουν τα μικρα

ευχαριστω
 
Εγώ το μόνο που έδωσα ήταν κολλύριο (παιδικό νομίζω το ζήτησα) χωρίς κορτιζόνη. 7 μέρες θεραπεία πρωί βράδυ, μια παύση για 1 εβδομάδα περίπου και επανάληψη επειδή δεν είχε υποχωρήσει πλήρως. Το πουλί έστρωσε με το τέλος της πτερόροιας και σήμερα είναι μια χαρά. Αυτό βέβαια ήταν η δική μου περίπτωση. Υποθέτω πως αφού υποχώρησε χωρίς αντιβιώσεις ήταν κάποια φλεγμονή χωρίς να υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με κάποιο πτηνίατρο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος στην Κοζάνη αλλά μπορείς να μιλήσεις και με κάποιον από την Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης και να του εξηγήσεις την κατάσταση.
 
Back
Top