Γενικά Δίνουν χρωστικές στα καναρίνια χρώματος;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikos81
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εχει δωσει ομως καροτσα, παντζαρια κλπ?
Καρότο ξέρω πως ναι. Για τα άλλα δεν ρώτησα...
Για μένα όμως... Δε θα άλλαζε κάτι.
Ή τουλάχιστο εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να δω τις διαφορές τους...
Δηλαδή το πριν και το μετά...

φέτος δεν πήρε χρωστική. Για να το φωτογραφίσω για μας...
Σας παραθέτω λοιπόν τη φωτογραφία του όπως είναι τώρα...
Και ο Άγγελος και ο Απόλλωνας είναι ακριβώς το ίδιο χρώμα χωρίς χρωστική. Του χρόνου στην πτερόροια θα βάλω και στους 2 εξαρχής και θα συγκρίνω χρώματα. Μωρέ λέτε να έχω 2 κόκκινα λιποχρωμικά και να μην το έχω πάρει χαμπάρι; 😛
Εντυπωσιακή αλλαγή! Σ ευχαριστούμε Γιάννη!

Ανακάλυψες τι είναι η κανθαξανθίνη μέσω ενός συνδέσμου που ξεκινάει με το asxetos.gr και χωρίς να σου κάνει εντύπωση η πιθανή ασχετοσύνη του, εξαπολύεις μύδρους προς όσους χρησιμοποιούν μια ουσία, η οποία με βάση το κείμενο των τεσσάρων γραμμών που παρέθεσες, ξεκινάει με τη φράση "Φυσική χρωστική" και καταλήγει στη φράση "δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας"

Σταυρο,

Αυτο σε πειραξε εσενα; Το οτι λογω κεκτημενης ταχυτητας ανεβασα λινκ απο το ασχετος μπλα μπλα; Πηγαινε και σε ποιο σοβαρα link μπες και στο Pubmed να μαθεις τι ειναι η κανθαξανθινη και τι η ασταξανθινη... Και ποιες η διαφορες τους. Λοιπον επειδη αγαπω πραγματικα τα πτηνα χωρις ναι μεν αλλα, εγω αποσυρομαι απο την συζητηση... Επαναλαμβανω οτι θεωρω βαρβαρους τους περισσοτερους εκτροφεις και δεν μ αρεσει να διαβαζω οτι προτεινει καποιος χημικα δηλητηρια στα πουλακια μονο και μονο για να εχουν πιο εντονο χρωμα... Χαιρομαι δε, που καποια παιδια προτειναν φυσικες χρωστικες κι εδωσαν σωστες κατευθυνσεις σε ατομα που μπορει να διαβαζουν το θεμα...

Τόνια όλοι όσοι είμαστε εδώ, αγαπάμε τα πουλιά και φυσικά θέλουμε το καλό τους...
Το να δώσει κάποιος χρωστική στα καναρίνια χρώματος δεν σημαίνει πως είναι βάρβαρος... (καναρινια χρώματος... Το λέει και η λέξη... Πως αλλιώς θα διατηρηθει το χρώμα τους)αν ακολουθήσει σωστά τις οδηγίες χρήσης και υπάρχει καθημερινά φρέσκο νεράκι όταν χορηγείται η χρωστική τα πουλιά δεν παθαίνουν τίποτα...

Αυτο σε πειραξε εσενα;
Τώρα σε πείραξε εσένα; :D

Το οτι λογω κεκτημενης ταχυτητας ανεβασα λινκ απο το ασχετος μπλα μπλα;
Επί της ουσίας ναι, η προέλευση της πληροφορίας είναι ίσως το μόνο που με ενδιαφέρει σε μια συζήτηση. Από εκεί εξαρτάται το επίπεδο της γνώσης, το επίπεδο της ενασχόλησης μας με το θέμα και τέλος από εκεί εξαρτάται και το επίπεδο της απάντησής που πρόκειται να δώσω.

εγω αποσυρομαι απο την συζητηση...
Ναι, ξέρω... 🙄

Δεν καταλαβαίνω την εξέλιξη της έντασης αυτής της συζήτησης. (Η οποία παρεμπιπτόντως μου είχε "ξεφύγει" κατά την επικαιρότητά της).
Σ' εμένα που δεν έχω καναρίνια και δεν βάφω καναρίνια, έχει γίνει σαφές ότι βάφουν με τεχνικές χρωστικές όσοι επιθυμουν να συμμετέχουν σε εκθέσεις, κάτι που γίνεται μόνο κατά το πρώτο έτος της ζωής των πουλιών και μετά ταύτα, το μεγαλύτερο ποσοστό σταματάει την χορήγηση τους, και επίσης όσοι πουλάνε πουλιά για να είναι πιο εντυπωσιακά, πάλι όσο είναι νεαρά φυσικά.
Μετά συνιστάται η στοχευμένη διατροφή, ώστε να διατηρήσουν έστω και λιγότερο έντονο το χρώμα τους.
Και όμως, οι τόσες συζητήσεις και τόσες αναλύσεις εντός του φόρουμ, έχουν σαν στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση γι αυτό το μικρό διάστημα, με ποιοτικές αναλύσεις συστατικών ανά σκεύασμα.
Μην κουνάμε το δάχτυλο του "σωστού" σε άτομα που δεν γνωρίζουμε καθόλου και για θέματα που αγνοούμε πλήρως, αυτό είναι το πιο εύκολο για τον καθένα.

Back