Γενικά Δαγκώνει πολύ τα κάγκελα από το κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eva99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eva99

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2023
Μηνύματα
22
Νομίζω ότι έχει σπάσει το Ράμφος του θεωρώ είναι επειδή δαγκώνει όλη μέρα τα κάγκελα από το κλουβί του είναι φυσιολογικό επειδη Είναι μικρός; Υπάρχει κάποιος άλλος λόγο π μπορεί να το κάνει ; Υπάρχει κάτι π μπορώ μα κάνω να το σταματήσει ; Επίσης είναι πολύ επιθετικός καο σε μένα ….
 

Συνημμένα

  • E29491AC-38A6-4B62-BC8C-4BFB2842D98C.webp
    E29491AC-38A6-4B62-BC8C-4BFB2842D98C.webp
    96,1 KB · Προβολές: 27
Ξεφλούδισμα φαίνεται να είναι, είχα 3 μικρά ρινγκνεκ μέχρι τώρα, και τα 3 δαγκώνουν το κλουβί τους και ο ένας έχει φτάσει 5 μηνών και ακόμα το ψιλοκανει. Για να μην δαγκώνει εσένα πρέπει να ασχολείσαι συνέχεια και σιγά σιγά με επιβράβευση θα ηρεμήσει. Για το κλουβί δεν νομίζω να σταματήσει ποτέ, ίσως όταν μεγαλώσει
 
@eva99
Το ράμφος του δεν είναι σπασμένο.
Εάν ήτανε το πουλάκι θα πονούσε και δεν θα μπορούσε να πάρει την τροφή του.
Είναι φυσιολογικό αυτό που φαίνεται καθώς μεγαλώνει το ράμφος του ανανεώνεται και σκληραίνει.
Όλοι οι παπαγάλοι δαγκώνουν τα κάγκελα το κάνουν γιατί τους βοηθά στο σκαρφάλωμα.
Όταν το δάγκωμα γίνεται χωρίς λόγο τότε δείχνει νευρικότητα, πλήξη, και άγχος.
Γενικά τα Indian Ringnecks είναι πουλιά υψηλής νοημοσύνης, αντίστοιχης παιδιού 2 ετών.
Έχουν έντονη προσωπικότητα και χαρακτηρίζονται από υπερηφάνεια, εγωισμό, κτητικότητα, περιέργεια, ζήλεια, συναισθηματικότητα, συντροφικότητα, και πείσμα.
Όταν ζουν στενά με κάποιον άνθρωπο, τείνουν να συνδέονται ισχυρά συναισθηματικά μαζί του και γίνονται πολύ πιστά κατοικίδια.
Αλλά είναι και πολύ απαιτητικά, απαιτώντας αρκετό χρόνο καθημερινής ενασχόλησης, αλλιώς κινδυνεύουν να εμφανίσουν κυρίως ψυχολογικές διαταραχές, οι οποίες μπορεί να είναι και πολύ σοβαρές, όπως μάδημα φτερών ή αυτοτραυματισμός.
Γενικά είναι πουλιά με έντονη προσωπικότητα και μεγάλης νοημοσύνης, οπότε και η κατοχή τους σαν κατοικίδια δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση (όπως πχ είναι τα budgies, coctatiels), αλλά για όποιον είναι διατεθιμένος να τους προσφέρει αγάπη, πίστη, καθημερινή ενασχόληση και φροντίδα σίγουρα τα πουλιά αυτά θα τον ανταμείψουν.

Είναι πολύ δραστήρια και απαιτούν να ζουν σε μεγάλο κλουβί ή να πετούν εκτός κλουβιού καθημερινά για να ασκούνται.
Τσιμπούν πολύ και καταστρέφουν πάρα πολλά υλικά, όπως ξύλο, υφάσματα, πλαστικά, κά.
Για αυτόν το λόγο πρέπει να έχουν συνέχεια φρέσκα κλαδιά δένδρων, και παιχνίδια για να τα καταστρέφουν και να απασχολούνται.
Αν δεν απασχολούνται αρκετά και παραμένουν μόνα για πολλές ώρες, βαριούνται γρήγορα και είναι επιρρεπή σε ψυχολογικές διαταραχές.
Το συγκεκριμένο πουλάκι έχει μεγαλώσει στην φύση με τους γονείς ίσως και τα αδέλφια του και ξαφνικά βρέθηκε στα χέρια σου.
Χρειάζεται τον χρόνο του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βάλε να δούμε μια φωτογραφία του κλουβιού του. Παιχνίδια να δαγκώνει και να παίζει του έχεις βάλει;
Το κείμενο του @Vada πρέπει να το διαβάσεις καλά, να κάνεις σύγκριση με τις προϋποθέσεις ζωής του δικού σου παπαγάλου και να προσπαθήσεις να καλύψεις τις ανάγκες του.
 
Back
Top