Τραυματισμοί Δαχτυλίδι προκάλεσε μελάνιασμα στο πόδι καναρινιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης konkal96
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Stavros Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα σας παρακαλώ μια βοήθεια, παίρνει την αντιβίωση του από την παρασκευή και το παυσίπονο. Μόλις διαπίστωσα ότι δακρύζει το μάτι του από την πλευρά του «νεκρωμένου» ποδιού. Τι μπορεί να συμβαίνει;;;

@Stavros Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα σας παρακαλώ μια βοήθεια, παίρνει την αντιβίωση του από την παρασκευή και το παυσίπονο. Μόλις διαπίστωσα ότι δακρύζει το μάτι του από την πλευρά του «νεκρωμένου» ποδιού. Τι μπορεί να συμβαίνει;;;
Δεν βλέπω κάποια σχέση μεταξύ τους.

Καλό είναι βέβαια όταν σας ανησυχεί κάτι πολύ να επικοινωνείτε με την γιατρό που τον παρακολουθεί για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός στη διαχείριση του περιστατικού.

@konkal96 Καλησπέρα, ελπίζω να πάνε όλα καλα με το καναρινακι. Εχει θέμα σε όλο το ποδι ή σε κάποιο σημείο μόνο;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Marianna3 καλησπέρα σας!! Απ όσο κατάλαβα είναι ένα τμήμα του ποδιού που έχει νεκρωθεί! Γι αυτό και μάλλον πονάει ακόμη. Αυτό μου είπε η γιατρός ότι θα πέσει μόνο του και καλό είναι να μη επέμβουμε. Είμαστε στην τρίτη μέρα της αγωγής και η αγωνία είναι έντονη! Θέλουμε πολύ να διαπεράσει κάθε κίνδυνο και να γίνει καλά!

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
@konkal96 Ρώτησα διότι έχω καναρινι με θέμα στο ενα πόδι(είναι νεκρωμένο) από την φωλιά και με λίγη βοήθεια και αλλαγές στο κλουβί του ζει κανονικά και δεν υστερεί σε τίποτα από ένα φυσιολογικό καναρίνι.Μακαρι να πάνε όλα καλα με το δικό σας και η αγωγή να το βοηθήσει 😊

@Marianna3 Ευχαριστώ πολύ!! Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό που μου λέτε! Ελπίζω κι εγώ να πάνε όλα καλά!
Τι είδους διαμόρφωση κάνατε που να βόλεψε το καναρινακι σας ;; ☺️ επίσης εσάς πως του έτυχε και κατέληξε να νεκρωθεί το ποδαράκι του;

@konkal96 Ήταν δική μου γέννα και βγήκαν 5 στα 5. Τα δύο μικρότερα τα εχασα διότι τα πάτησαν τα 2 μεγαλύτερα και το 3ο βγήκε με το ποδαρακι του στραβό και προς τα πίσω που με ναρθηκα κατάφερα να το φέρω μπροστά. Τα δάχτυλα του όμως ειναι μαζεμένα και νεκρωμενα. Το εχω σε μικρό κλουβί με ανάποδη ταιστρα (κομμένο το μέρος όπου πατάνε για να μην σφηνωσει ), εχω ακόμα την φωλιά εγώ με μέρος πάνω να πατάει (δεν την βλεπει ως φωλιά για αναπαραγωγή προφανώς) και εχω φτιάξει με ξύλινη πατηθρα και ξυλακια απο πάνω για να μπορεί να ανεβαίνει πάνω και όχι απλα να πατάει σε πατηθρα. Αν χρειάζεστε μπορω να σας το στείλω φωτογραφία ,με εχει βοηθήσει πολύ και ζει κανονικά 😊

@Marianna3 Μπραβοο φαίνεται να το έχεις περιποιηθεί πάρα πολύ!! Εννοείται, θα χρειαστώ σίγουρα ιδέες για να βοηθήσω το μικράκι μου να προσαρμοστεί 😊θέλω να του φτιάξω ένα λειτουργικό κλουβάκι και να μη ταλαιπωρείται!!

@Marianna3 Ακόμα κάθεται κάτω, δεν έχει ολοκληρώσει την αγωγή ακόμη. Ανεβαίνει που και που σε κάποιο κλαδάκι και κάθεται για 15’ αλλά το κάνει αραιά και που μες τη μέρα! Ευτυχώς τρώει, πίνει νερό, κάθεται ήσυχος. Σταθερή η κατάσταση του αλλά δεν έχει κάποια βελτίωση ακόμη!

@konkal96 Εγω εχω φτιάξει αυτό και τον εχει βοηθήσει παρα πολυ ώστε να μην ειναι συνέχεια κάτω. Απο κατω εχω και την ανάποδη ταιστρα. Τα στέλνω σε περίπτωση που θα τα χρειαστείς
.

Συνημμένα

• 1000008556.webp
    1000008556.webp
    279,9 KB · Προβολές: 19
@Marianna3 ευχαριστώ πάρα πολύ! Με βοηθάει πολύ να παίρνω ιδέες για τη διαμόρφωση του κλουβιού ώστε να είναι όσο πιο πρακτικό μα ευχάριστο για το μικράκι μου!! Θα το ξεκινήσω απ αυτή τη βδομάδα κιόλας. Τα ξυλάκια πως τα στερεώσατε και που τα βρήκατε ;

@konkal96 Τα ξυλάκια εγω τα πήρα απο τα jumbo αλλα νομίζω θα εχει και αλλου,θα τα βρείτε ως ξυλάκια για κατασκευές/χειροτεχνιες.
Πήρα 6 εγώ(αν θέλετε πιο μεγάλο μπορείτε εννοείται να βάλετε περισσότερα) και απο κατω έκοψα 1 ξυλακι στην μέση και κόλλησα μισό ξυλακι σε κάθε πλευρά για να ενωθούν τα 6 πάνω. Μετά κολλησα όλη την κάτω πλευρά στην πατηθρα με πιστόλι σιλικόνης.

@Marianna3 Καλημερα!! Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα 😊 θα το δοκιμάσω να δω αν θα τον βολέψει! Το δικό σας καναρινακι κάθετε με τις ώρες εκεί, τον βολεύει περισσότερο απ τα κλαδάκια ;

@konkal96 Του έχω αυτό, την φωλιά απο την άλλη πλευρά και πάνω δεξιά ενα κλαδάκι γιατι καμιά φορά ανεβαίνει πάνω. Όμως απο ολα προτιμάει αυτό και κοιμάται επίσης εκεί. Κάτι αλλο που ξέχασα να αναφέρω ειναι οτι πάνω απο την σχάρα εχω βαλει χαρτί (δεν το πειράζει/κόβει) ώστε να μην πέφτει το ποδαρακι ανάμεσα στα κενά

@Marianna3 Ναι κι εγώ του έχω μόνιμα πετσετουλες στη βάση και χαρτί απορροφητικό από πάω όπου το αλλάζω 2 φορές τη μέρα για να μην γίνεται εστία μικροβίων. Οταν λέτε ότι του έχετε φτιάξει φωλίτσα , δηλαδή τι διαφορετικό είναι από την κατασκευή με τα ξυλάκια ; Μήπως είναι κάτι επίσης πρακτικό που θα βοηθούσε 😊

@konkal96 Εννοω κανονική φωλιά αναπαραγωγής, αυτην που γεννήθηκε, που εχει και μέρος για να πατάει πάνω

@Marianna3 Αα, κατάλαβα 😊
Μήπως γνωρίζεται αν μπορώ να τον καθαρίσω με κάποιον τρόπο; Λόγω της νέκρωσης και αυτού που περνάει, δεν του έχουμε βάλει καθόλου μπανιέρα. Αλλά χρειάζεται καθαριότητα νιώθω 🥺

Back