Γενικά Δείτε το δικό μου καρδερινάκι

συγχαρητηρια Αρη για την γενναιοδωρη πραξη σου.
να σου ζησει Κυριακο!
 
Ευχαριστω πολυ Αναστασια!
Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ο Αρης εχει πολυ μερακι για τα πουλια!
Η καρδερινα του ειναι σε καλα χερια και θα εχει ολη την φροντιδα που της αρμοζει!
 
Καταρχήν Άρη συγχαρητήρια για την γεναιοδωρία σου! Αναστασία το πουλί δεν είναι μικρό. Η μικρή καρδερίνα δεν έχει σχέδιο στο κεφάλι. Είναι από 1 χρόνου και πάνω. Κυριάκο είπες ότι το πουλί εξαντλήθηκε και μετά δέχτηκε να ανέβει στο χέρι σου. Αυτό που κάνεις στρεσάρει(άθελά σου βέβαια) τρομερά την καρδερίνα. Όχι μόνο βγαίνει από το κλουβί και ψάχνει να βρει διέξοδο μέσα από το σπίτι αλλά αναγκάζεται μετά όταν εξαντληθεί να δεχτεί και το χέρι σου λόγω κούρασης παρά το φόβο της. Για την εξημέρωση των πουλιών έχουν γραφτεί κάποια posts. Αυτός δεν είναι τρόπος να εξημερωθεί. Αν θες να δοκιμάσεις (πράγμα σχεδόν αδύνατο για αγριοπούλι) μπορείς αλλά με σωστό τρόπο. Αν πετύχεις να τρώει από το χέρι σου ενώ είναι μέσα στο κλουβί τότε μόνο θα είναι έτοιμη να βγει από αυτό. Αν θες να την αφήνεις ελεύθερη μέσα στο σπίτι (αν και η γνώμη είναι ότι καλύτερα να είναι ελεύθερη έξω από το σπίτι) Θα πρέπει να την έχεις αρκετό καιρό στο κλουβί της και μόνο αν επιστρέφει μόνη της σε αυτό σημαίνει ότι είναι εξηκειωμένη. Τα άγρια πουλιά ανήκουν στη φύση και όχι σε μας για να μας κάνουν κόλπα. Ελπίζω να πάρεις τη σωστή απόφαση κάποια στιγμή. Ρίξε κι εδώ μια ματιά πιστεύω ότι κάτι έχει να πει το post https://community.petbirds.gr/threads/Απελευθέρωση-των-άγριων-πουλιών-μου.4616/
 
Βασιλη δεν εχεις καθολου αδικο σε αυτο που λες, αλλωστε αν δεις και τα ποστ μου θα δεις οτι υποστηριζω την αποψη σου λεγοντας οτι μαλλον απο την κουραση δεχτηκε να ανεβει πανω στο χερι μου και οχι ηθελητα.
Ειναι πολυ δυσκολο να εξημερωθει ενα αγριοπουλο και δεν μπορεις να απαιτησεις να φερεται σαν ενα ηρεμο παπαγαλακι, αυτη αλλωστε ειναι και η μαγεια των αγριοπουλων.
 
Back
Top