Γενικά Δεκαοχτούρα παγιδεύτηκε στο γυμναστήριο του σχολείου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ameli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ameli

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2021
Μηνύματα
312
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα! Δυστυχώς το θέμα είναι δυσάρεστο και αναζητώ την βοήθεια σας καθώς η περίπτωση είναι αρκετά δυσκολη. Την τρίτη το πρωι ένα περιστέρι μπήκε μέσα στο γυμναστήριο του σχολείου μας το οποίο είναι τεράστιο σε υψος ( σαν πολυκατοικία με δυό ορόφους) και έκατσε πανω στα προεξέχοντα κάγκελα του παραθύρου. Έκτοτε δεν έκανε καμία προσπάθεια να φύγει. Έχει μείνει εκεί από την τρίτη μέχρι και σήμερα χωρίς νερό και φαγητό. Προσπαθήσαμε να το βγάλουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρότεινα στην γυμνάστρια να βάλει ένα θρανίο στο κέντρο του γυμναστηρίου θεωρώντας ότι θα του είναι πιο εύκολη η προσγείωση. Άμα όντως προσγειωθεί στο θρανίο θα αντικρίσει μπροστά του την πόρτα και θα φυγει ( το ευχόμαι είναι και χαζουλια τα περιστέρια) Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνουμε να βγεί έξω? Θα πεθανει εκεί μέσα το κακόμοιρο.. Άυριο θα βάλω τροφή και νερό πάνω σε ένα άλλο θρανίο μπας και τσιμπήσει τίποτα .Ευχόμαι να έχετε καμια ιδέα 😟
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Άφησε ανοιχτή την πόρτα και θα βρει τον δρόμο . Εάν περάσει η μέρα και δεν βγει τότε βάλτε κοντα στην πόρτα ένα πιάτο με σπόρια , θα κατεβεί και μετά θα φύγει . Καλή συνέχεια .
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@gianniskilkis Δεν επιτρέπεται να αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα και επιπλέον του είμαι αρκετά δυσκολο να βγεί γιατί η πορτα είναι μικρή και να μην το καταλαβαίνει. Πιστεύω με αυτόν τον τρόπο όσες φορές ήταν ανοιχτή θα τα κατάφερνε αλλά για να μην το έκανε μέσα σε 3 μέρες υπάρχει θέμα. Ευχαριστώ.
 
Αν δεν έχει βγει μέχρι τώρα, και αν υπάρχει η δυνατότητα:
  1. ανοίξτε το παράθυρο
  2. δοκιμάστε να το κατεβάσετε σπρώχνοντας μαλακά με ένα κοντάρι
  3. χρησιμοποιείστε απόχη ή δίχτυ ή ρίξτε του ένα σεντόνι
  4. η κατάβρεξη με νερό θα μπορούσε επίσης να το ξεκουνήσει
Όλα αυτά βέβαια που σου γράφω δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν εφικτά σε τόσο μεγάλο ύψος. Και για αυτό θα πρότεινα (αν δεν είναι δυνατό να γίνουν), να καλέσετε από το πρωί την Πυροσβεστική. Συχνά την καλούν για απεγκλωβισμό γατών από δέντρα κλπ, και έχουν και τις κατάλληλες σκάλες. Και εννοείται ότι από πριν θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να το περιθάλψει διότι προφανώς, αν μη τι άλλο, θα είναι ήδη εξουθενωμένο.
 
Είχε μπει κάποτε ένα αγριοπούλι στο αμφιθέατρο 1 της σχολής και είχε φτιάξει την φωλιά του μέσα στον τοίχο, κοντά στους σωλήνες θερμανσης. Πρώτα προσπάθησε να το βγάλει ο καθηγητής πληροφορικής, μετά η αστυνομία σχολής, και τέλος η πυροσβεστική, όλοι χωρίς επιτυχία. Και μετά μια μέρα μπήκε στο αμφιθέατρο ένας από τους σκύλους που ζουν εντός της πολυτεχνειούπολης, το πτηνό μισή ματιά έριξε στον σκύλο και εξαφανίστηκε! Εν τω μεταξύ ο σκύλος ήταν ψυχούλα, στρουμπουλός από το πολύ ζαμπόν και ήδη ηλικιωμένος, ούτε που 'εδωσε σημασια στο πουλί, να κοιμηθεί στα ζεστά ήθελε. Τέλος πάντως, για να μην πολυλογώ, η κυρία αγιοπούλι έκανε τέτοια ζημειά στον τοίχο φτιάχνοντας φωλιά, που το αμφιθέατρο παραμένει κλειστό 7 χρόνια μετά. Νομίζω σε κάποια φάση μπήκε και μια αλεπού μέσα χάρη στις τρύπες που είχε ανοίξει το πτηνό, αλλά μπορεί και να είναι μύθος. Το point είναι, βγάλτε το όπως μπορείτε γιατί θα τα διαλύσει όλα και αν ψωφήσει, όπως πέθαναν τα μωρά του πτηνού εφόσον τα εγκατέλειψε, δεν θα φεύγει η μυρωδιά με τίποτα.
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: ianos
@ianos Τέλος καλό όλα καλά! Βγήκε από τα κάγκελα του παραθύρου αν και δεν ξέρω και εγώ πως το έκανε ούτε γάτα δεν χωράει από εκεί ανάμεσα... Τζάμπα πηρα και τροφή 😂
 
Back
Top