Αναπαραγωγή Δεν μπορω να δω τι κλωσσάνε τα πουλιά

katerinoylitsa

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2014
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
δηλαδή για να καταλάβω πως θα σηκώσω το πουλί από τήν φωλιά για να δω τι έγινε; κάθε φορά που προσπαθώ δεν τα καταφέρνω με τίποτα. Ο αρσενικός με τσιμπάει και όταν είναι η θυλικιά γραπώνετε με το ράμφος από τήν φωλιά και βάζει κόντρα. Με πανικοβάλη να μην κάνω ζημία και τα αφήνω κάνανε το πρώτο αυγό 14 /5 . Εγώ βάζω αυγό κάθε μέρα από τις 27/5 . Το ξέρω ότι ίσως σας φένετε χαζή η ερώτηση αλλά ευτηχώς δεν σας βλέπω που γελάτε!☹😡
 
καλά δεν γελάμε :)
δεν σηκώνονται καθόλου; ούτε καν ανασηκώνεται το θηλυκό; Πάντως μην τα πιέζεις μην τα εγκαταλείψουν
 
άντε γελάστε δεν πειράζει εξάλλου δεν σας βλέπω. όταν σηκώνεται ο ένας στο δευτερόλεπτο καρφώνετε στήν φωλιά ο άλλος και δεν μπορώ να δώ. όχι ακριβώς δεν τα πιέζω . Εχτές προσπάθησε ο συζηγός μου να σηκώσει τήν θυλικιά και είχε πιαστεί με το ράμφος από τήν φωλιά. Επέμενε μέχρι που διαπίστωσε ότι αν τήν τραβούσε και άλλο αυτή θα έπερνε καί τήν φωλιά μαζί. κατανοώ ότι είμεστε για γέλια και σας το αναφέρω έτσι να ευθημήσουμε λίγο. Εμάς αυτό δεν μας ξαναέτυχε ποτέ.
 
φανατική κλώσσα η καναρινούλα σου! τι να κάνουμε υπομονή, δεν ξέρεις τώρα πόσα αυγά έχει δηλαδή;
 
Μολις την δεις να πηγαινει για φαγητο να κοιταξεις.. Εκεινα τα δευτερολεπτα πριν κατσει ο αρσενικος.. Παντως εγω οταν δεν μπορω να κοιταξω επειδη το κλουβι ειναι ψηλα, περνω την φωλια και την βαζω διπλα απο το κλαδι για να βγει μονη της.. Κοιταω (χωρις να βγαλω την φωλια απο το κλουβι) και την τοποθετω στην θεση της..

Θα υπαρχει σιγουρα λιγα δευτερολεπτα που στην φωλια δεν εχει κανενα..
 
μια φορά πρόλαβα καί είδα 5 αυγά. Ξέρω ότι τα 2 πρώτα είναι άκυρα μόνο αυτό. Ο αρσενικός όταν προσπάθηςα να τον σηκώσω με τσιμπούσε σαν τριποκάρυδος. Το κακό είναι ότι τελικά από εχτές το απόγευμα έπιασαν τα τρελά μποφόρια. Προσπαθούμε ώρα με τήν ώρα να μήν φύγει το κλουβί. Βγάλαμε τήν πλαστικοπίοιση και τυλίξαμε το κλουβί με μπουρνούζια για να έχει βάρος. τοποθετήσαμε τριγύρω από το κλουβί 4 άδεια και τα ντύσαμε με πετσέτες. και αν νομίζετε ότι υπερβάλω μια φορά ο αέρας μας πήρε την χελώνα από το συντρηβάνη στο μπαλκόνι και την πέταξε σε μια γωνία ευτηχώς μέσα στο μπολκόνι.η χελώνα είναι 8 ετών και αρκετά βαριά. Είναι δράμα ο αέρας εδώ.
 
πω πω κι εδώ φυσούσε δυνατά είναι η αλήθεια. Το καρφί που κρεμάτε το κλουβί αντέχει το επιπλέον βάρος; Μην την "πατήσετε" από κει.
Χτύπησε η χελώνα σας; Εγώ έχω μία 27 ετών
 
έχουμε βάλει 7 μπετονόκαρφα με ούπα. Δεν πειστεύω αν και εδώ τα έχω δεί όλα. η χελώνα ράγισε το καβούκι της και 5 μήνες τράβηξα τα πάνδηνα για να τήν κάνω καλά. έγινε καλά τελικά έχουν περάσει 8 μήνες. Απο τότε κάναμε κρυφό τούνελ και κρύβετε εκεί όταν έχει αέρα. Ο αέρας δυνάμωσε και άλλο το μπουρνούζι το πιάσαμε με σύρμα σε πολλές μεριές και τελικά ο αέρας το έσκισε. έβαλα κουβέρτα τώρα άντε να δούμε.
Μολις την δεις να πηγαινει για φαγητο να κοιταξεις.. Εκεινα τα δευτερολεπτα πριν κατσει ο αρσενικος.. Παντως εγω οταν δεν μπορω να κοιταξω επειδη το κλουβι ειναι ψηλα, περνω την φωλια και την βαζω διπλα απο το κλαδι για να βγει μονη της.. Κοιταω (χωρις να βγαλω την φωλια απο το κλουβι) και την τοποθετω στην θεση της..

Θα υπαρχει σιγουρα λιγα δευτερολεπτα που στην φωλια δεν εχει κανενα..
τόσο καιρό που κλωσσάνε ο ένας κάθετε επάνω στον άλλο.έτσι πάντα είναι ο ένας στήν φωλιά
 
Μήπως πρέπει να φτιάξεις κλούβα γύρω από το κλουβί ή και επιπροσθέτως να βάλεις ψηλά φυτά όπως πικροδάφνες από την πλευρά που είναι ανοικτή ώστε να ανακόπτεται η δύναμη του αέρα.
 
δεν έχω σκοπό να το αφήσω εκεί όταν τελιώσει όλο αυτό με τα αυγά. έχω χτίσει στο μπαλκόνι δωμάτιο για όλα τα πουλιά αφού έχω και άλλα πουλιά. με αυτά σας είπα ότι την πάτησα γιατί τα άφησα εκεί για 4 μέρες επειδή βάφαμε το δωμάτιο. όταν πήγα να τα αλλάξω θέση διαπίστωσα ότι δεν κλωσσάνε. άφηναν τα αυγά γιαυτό ξέρω ότι τα 2 πρώτα είναι άκυρα. μόλις τους έβαλα στήν μεριά αυτή ξαναέκατσαν και έκανε άλλα 3 αυγά. αυτά συνέχισαν να κλωσσάνε και εμείς να προσευχώμαστε.
 
Έχω κι εγώ ένα τέτοιο θηλυκό. Εγώ το πιάνω από τη μέση απαλά για να μην το πιέσω και παρόλο που γαζτόνεται με τα πόδια της βλέπω το γίνεται. Είναι όντως κουραστικό ειδικά τώρα που έχει και μωρό η δικιά μου δεν σηκώνεται με τίποτα. Και είναι και το πρώτο μου μωρό για φέτος και έχω άνχος!
 
αρα λέτε να έχει καναρινάκι. Άντε φτιάξτεμε πρωι -πρωί.😛 το κακό είναι ότι πιάνετε με το ράμφος από τήν φωλιά και αν ζωρίσης τα πράγματα η φωλιά θα γυρίση ανάποδα.
 
δηλαδή για να καταλάβω πως θα σηκώσω το πουλί από τήν φωλιά για να δω τι έγινε;
Για ποιο λόγο να σηκώσεις τα πουλιά από τη φωλιά τους; Για ποιο λόγο πρέπει να δεις τι γίνεται;
 
γιατί αύριο υποτείθετε ότι πρέπει να βγή και το τελευταίο αυγό αλλά δεν βλέπω να ταίζουν και δεν υπάρχη λόγος αν δεν έχουν μικρά νε μείνουν σε αυτό το μέρος του μπαλκονιού.
 
Η συμπεριφορά που περιγράφεις δείχνει οτι... Κάτι υπάρχει 😉 .
 
ο αρσενικός με τσιμπάει και όταν είναι η θυλικιά γραπώνετε με το ράμφος από τήν φωλιά και βάζει κόντρα.
τι λες τωρα τι πουλια μαχητες ειναι αυτα ουτε φρουρει σε καστρο να ηταν
και εγω εχω μια τελεια θηλυκια που την κανω εγω πιο περα με το δακτυλο για να δω τι γινεται (ευτυχως μονο θηλυκια ο αρσενικος μια χαρα) δεν στο προτεινω να το κανεις αυτο με το δακτυλο με τιποτα η δικια μου ειναι εξοικιωμενη μαζι μου
 
πραγματικά έχεις δίκιο και το αστείο είναι ότι σε κανονικές συνθήκες ο αρσενικός τρώει από το χέρι μου. τελικά με τα αυγά δώσαμε μάχη και τους σηκώσαμε από τήν φωλιά αφού πέρασαν 18 ημέρες. Δεν βγήκε ούτε ένα μικρό από τα 6 αυγά. τους έβαλα μπάνιο και λαχανικά και τους πήγα απάνεμα και είναι χαρούμενα από ότι βλέπω. την φωλιά τήν βγάλαμε και σκέφτομαι να τα βάλω άλλη μια φορά σε καμιά εβδομάδα. Πάντως παρά τήν αποτυχία μας έφυγε ένα βάρος που τελείωσε όλο αυτό γιατί ήταν στήν πιο λάθος μεριά του μπαλκονιού. επιτέλους θα κοιμηθώ χωρίς να ξυπνάω 4 φορές κάθε νύχτα.
 
το σκέφτομαι αλλά έχωκαι τήν εντύπωση ότι η θυλικιά είναι πολλή μεγάλη σε μέγεθος για να μπορέση να ζευγαρώση με επιτυχία με τόν αρσενικό. τον τσίτσο και τήν παντούδα τους ξέρετε; ετσι είναι. Αυριο θα βάλω φώτο και τους δύο να μου πείτε αν είναι εφικτό να ζευγαρώσουν.
 
Back
Top