Αναπαραγωγή Δεν μπορω να δω τι κλωσσάνε τα πουλιά

Στο τσακ προλαβαινεις... Αν τωρα κανουν αυγα αρχες ιουλιου θα απογαλακτιστουν οι απογονοι... Οχι και ο,τι καλυτερο..
 
μετα το καλοκαίρι πότε μπορώ; έχεις δίκιο είναι σχετικά αργά πλέον.έχεις να μου πείς κάτι για τήν διαφορά μεγέθους που ανέφερα;
 
Μετά το καλοκαίρι την άνοιξη πάλι με το καλό!

Διαφορά μεγέθους πάνω σε τι Κατερίνα μου;
 
Κρίμα παντός εγώ τα λυπάμαι αν τα βλέπω να κλωσανε χωρίς νόημα
Έτσι ανησυχώ και για τα δικά μου. Που έγιναν κανονικό ζευγάρι αφού έγινε το πρώτο αυγό. Μπορεί να είχαν βατευτει και πριν παντός εγώ τα είδα μετά το πρώτο. Και τωρα κλωσουν αυγα 5 μερες
 
Καλησπέρα. Να κάνω ωοσκοπηση 6η μέρα; Γιατί όπως έλεγα και χτες τα λυπάμαι να κλωσανε χωρίς νόημα. Φοβάμαι όμως γιατί είναι μόνο 3 αυγα. Θέλω αν το κάνω να μην διμηουργησω κάποιο ατυχήμα
 

Συνημμένα

  • 20140604_161937-1.webp
    20140604_161937-1.webp
    9,6 KB · Προβολές: 41
Αν έχεις έναν μικρό φακό έτσι ώστε να μη χρειαστεί να πιάσεις τα αυγά και απλά να τα ακουμπήσεις με το φακό, τότε κάνε ωοσκόπηση στην 7η ή 8η μέρα καλύτερα..

Έχεις ξανακάνει ωοσκόπηση ποτέ?
 
Μετά το καλοκαίρι την άνοιξη πάλι με το καλό!

Διαφορά μεγέθους πάνω σε τι Κατερίνα μου;
η θυλικιά είναι πολλή μεγαλύτερη σε μέγεθος από τόν αρσενικό. Αναρωτιέμε αν τήν φτάνει για να ζευγαρώση επιτυχώς. Γιατί τα αυγά να είναι άσπορα;
 
Δεν νομίζω ότι έχει σχέση αυτό.. Τα κλαδάκια είναι σταθερά; Μήπως τα έχεις πολύ ψηλά και ο αρσενικός βρίσκει στα κάγκελα; Μήπως δεν τον θέλει η θηλυκιά; Είναι πυρωμένος αυτός; Τι ηλικία έχει; Διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει στο ζευγάρι; Πόσο καιρό;

Βλέπεις είναι τόσοι άλλοι οι λόγοι που το μέγεθος είναι το τελευταίο που θα μας κάνει να απορήσουμε αν φταίει αυτό για τα άσπορα αυγά...
 
Βάλε φωτό απο το ζευγάρι. Να φαίνονται ολόσωμα τα πουλιά.
 
το λευκό είναι το θυληκό και ο κίτρινος το αρσενικό. τους ξαναέβαλα τήν φωλιά και σήμερα πους τους έβλεπα πρωί πρωί με το καλημέρα 7 φορές! τι στο καλό πια!
 

Συνημμένα

  • IMG10195.webp
    IMG10195.webp
    12,7 KB · Προβολές: 65
  • IMG10182.webp
    IMG10182.webp
    21,7 KB · Προβολές: 61
Φαντάστηκα οτι μπορεί να είναι κάποιες ασύμβατες ράτσες αλλά δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές απο άποψη μεγέθους. Κάπου αλλού υπάρχει το πρόβλημα. Αλλά, πάει χαμένο το θηλυκό. Θα μπορούσε να δώσει όμορφα πουλάκια κόκκινα μωσαικού, αν του είχες βρεί ένα αρσενικό του ίδιου τύπου.
 
το θηλυκό το πήραμε έτσι κουκλίστικο για να έχει ο τυχερούλης γυναίκα δίπλα του που φυσάει! βλέπεις μετά τον κάδο και τα εγκαύματα που έχει υποστή δεν θα τόν πεί ποτέ ξανά κανένας όμορφο.

σήμερα έκαναν πάλι το πρώτο αυγό είναι αργά; δεν γνωρίζω τον λόγο που πρέπει τα καναρίνια να μήν έχουν μικρά μετά τον ιούνιο. Παρακαλώ κάπιος για ενημέρωση.
 
το λευκό είναι το θυληκό και ο κίτρινος το αρσενικό. τους ξαναέβαλα τήν φωλιά και σήμερα πους τους έβλεπα πρωί πρωί με το καλημέρα 7 φορές! τι στο καλό πια!
τι επαιε;
 
Πιστεύω πως προλαβαίνεις! Εξάλλου ο καιρός δεν είναι σταθερά ζεστός, συνεχώς μεταβάλλεται από ζέστη σε βροχή ή άνεμους. Ο λόγος που δεν βάζουν μετά τον Ιούνιο αναπαραγωγές τα καναρίνια είναι ότι λόγω ζέστης θα κουραστούν περισσότερο στην ανατροφή των νεοσσών και ότι πρέπει να ξεκουραστούν για την πτερόρροια. Εγώ πάλι στο χωριό μου, στα μέσα Ιουλίου, βλέπω καρδερίνες και σπουργίτια να ταΐζουν νεοσσούς. Προς Θεού, δεν αμφισβητώ την γνώμη των υπόλοιπων. Αλλά πιστεύω πώς αυτήν την γέννα την προλαβαίνεις! Φιλικά και ελπίζω να σε βοήθησα!
 
Όχι δεν είναι αυτός ο λόγος. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να προχωρήσει τώρα σε επόμενη γέννα. Τα καναρίνια ξεκινούν και την αναπαραγωγικη διαδικασία και τις γέννες νωρίτερα από τα ιθαγενή άρα και την πτερορροια, οπότε αυτό που λες Αμβροσιε δεν ισχύει.

Κατερίνα εσένα σμρ έκανε το πρώτο αυγό η κανάρα, θα κάνει αλλά 3 αυγά πες μέχρι να βγουν τα μικρά θα πάει 27 Ιουνίου και μέχρι να απογαλακτιστουν 27 Ιουλίου που ξεκινάει η πτερορροια. Πότε θα προλάβουν να ξεκουραστουν; Η πτερορροια είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία για τα καναρίνια. Πολλοί λένε ότι είναι η μέθοδος που η φύση "ξεκαθαρίζει" τα πουλιά. Όσα αντέξουν την πτερορροια θα περάσουν το χειμώνα και θα αναπαραχθουν. Τα αδύναμα και τα κουρασμένα δε θα αντέξουν.. Πέρα από τη θερμοκρασία λοιπόν που τα μεσημέρια φτάνει 31 βαθμούς, που θεωρείται πολύ ζέστη για τα καναρίνια, ο σημαντικοτερος λόγος είναι η πτερορροια..
 
Εγω θα ελεγα αφου ξεκινησε να κανει αυγα να την αφησεις να τελειωσει.Αλλαζεις τα αυγα με ψευτικα και την αφηνεις μερικες μερες να τα κλωσσησει. Μετα χωρισε τα.
 
Back
Top