Γενικά Δεν μπορώ να καταλάβω τι φύλο είναι το κοκατιλ μου

Γιώργος -

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2009
Μηνύματα
146
Πόλη
Αθήνα
Χαίρεται είμαι ο Γιώργος,έχω διαβάσει ολα τα πόστ που έχετε κάνει σε σχέση με τον ξεχωρισμό του φύλου ενος κοκατίλ αλλά δυστιχώς δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα.. Τον αγόρασα για αρσενίκο αλλα δεν τραγουδάει, δεν χορεύει οταν ειναι χαρούμενος και αυτό με έβαλε σε υποψίες,Επίσης ειναι κάπως μικρόσωμος. Ένας φιλος που έχει και αυτος κοκατίλ με οσα του είπα και εχοντάς τον δει απο κοντά μου είπε πως είναι θυληκο. Περιμένω τις απόψεις σας σας ευχαρίστω πολύ!
 

Συνημμένα

  • DSC03172.webp
    DSC03172.webp
    27,8 KB · Προβολές: 217
  • DSC03174.webp
    DSC03174.webp
    73,3 KB · Προβολές: 106
  • DSC03171.webp
    DSC03171.webp
    31,7 KB · Προβολές: 194
  • DSC03181.webp
    DSC03181.webp
    26,4 KB · Προβολές: 170
  • DSC03180.webp
    DSC03180.webp
    29,8 KB · Προβολές: 130
ποσο ειναι;
βαλε φωτο απο την μεσα πλευρα της ουρας(αν ειστε φατσα με φατσα την ουρα του απο εκεινη τι πλευρα)...

ο χρωματισμος οτυ ειναι απο λιγο εως πολυ ζορικος για τον διαχωρισμο του φυλου... Οποτε ελπιζω καποιος με εμπειρια να μπορεσει να σου πει...
 
Πιστεύω να βοηθήσουν οι δυο αυτές φωτογραφίες
Ξέχασα να πω οτι είναι κοντά 2 χρονών
 
εγω θα πω θηλυκο... Μιας και αποοτι βλεπω εχει ριγες στην ουρα του!
αν θες.. Περιμενε και αλλες γνωμες...
 
Και εγώ αυτό πιστεύω, σε ευχαριστώ! Αλλά είναι ανεπιτρεπτό, πήγα στην μεγαλύτερη αλυσίδα Pet Shop στην Αθήνα και μου το δώσαν για αρσενικό με μόνο κριτήριο τα μάγουλα... Και εγώ δεν είχα ιδέα, μετα έμαθα αυτο το καταπληκτικό φόρουμ.. Σας ευχαριστώ ολους!
 
ουτε εγω το ηξερα, απο την πωλινα το εμαθα πρινλιγο καιρο εδω μεσα!

και οντως αν παρατυρισεις κανει καποια νερα στην ουρα..σαν ριγες μια ποιο ανοιχτο κιτρινο μια ποιο εντονο κιτρινο, αλλα θελει παρατιρητικοτητα... Και να ξερεις πως να κοιταξεις!

ευχαριστω πωλινα γιατι εγω νπμιζα μεχρι πριν λιγο οτι μονο με dna στα λουτινο!
 
Τι μαθένεις... Και εγω νόμιζα οτι μονο με Dna!
Το είχα δει οτι έχει ριγες αλλα που να το φανταστώ οτι παίζει ρόλο...
 
σορυ για το οφ τοπικ, αλλα στην 3η φωτο αυτο που φενετε πισω σταντ εινα; Πολυ ωραιο φενετε!
 
Σιγά για να μιλάμε ειμαστε εδώ... Ναι ειναι σταντ και πραγματι ειναι πολυ ωρέο και χρησιμο, αφου να φανταστείς δεν παιζει με τα παιχνίδια που του έχω αλλα το σταντ το τιμαει και με το παραπάνω μάλιστα!
 
Ορίστε μερικές φωτογραφίες
 

Συνημμένα

  • DSC03182.webp
    DSC03182.webp
    53,4 KB · Προβολές: 84
  • DSC03183.webp
    DSC03183.webp
    55,9 KB · Προβολές: 97
  • DSC03184.webp
    DSC03184.webp
    57 KB · Προβολές: 99
Θηλυκια ειναι.Φαινονται ξεκαθαρα οι ριγες στην ουρα.

Βαλε και μια φωτογραφια με φλας και χωρις απο το εσωτερικο της φτερουγας.
 
Συμφωνω για το φυλο που σου ειπαν ως τωρα αν και δεν ειναι ευδιακριτο σε ολα τα θηλυκα λουτινο απ'οτι εχω διαβασει.

Στην τελευταια φωτογραφια του πουλιου βλεπω στην ακρη της δεξιας φτερουγας κατι σαν αιμα ξεραμενο; και ατσαλα σπασμενα-κομμενα φτερα στις ακρες; 😕
 
τι είναι αυτό? Αίμα; Εχει κομμένα φτερά;
 

Συνημμένα

  • DSC03180.webp
    DSC03180.webp
    29,1 KB · Προβολές: 88
Πρώτα απο όλα εχεις φοβερο μάτι, Ακούστε να σας πω πως τον αγόρασα...
Πήγα σε εκείνο το Pet Shop μεσημέρι, χωρις να εχω ιδέα απο παπαγάλους.. Πηγα κατευθείαν στα κοκατίλ ειδα ενα ωρεο μεγαλο αρσενικο μου άρεσε παρα πολύ.Λέω λοιπον, αυτο θα πάρω η υπαλληλός ήταν κάπως σκεπτική.. Βάζει ενα γάντι και τον ποίανει χωρίς καμία αντρίδραση, μου λέει λυπάμαι αλλα οπως βλέπεις δεν αντιδράει,ισως ειναι άρρωστο οπότε πρέπει να παρεις άλλο, εγώ είδα το δικό μου και μου άρεσε παρα πολυ αλλα είχε μια κάπως μεγαλη καράφλα στο κεφαλι... Μου λέει α δεν ειναι τίποτα απλά τσακόνται και του εχουν πέσει τα πούπουλα, μην ανυσηχεις θα ξαναβγουνε πολυ σύντομα... Και το εβλεπα οτι ηταν ατίθασος, φώναζε αντιδρουσε σε αντιθεση με τους αλλους που ήταν σχεδον ετοιμοι να κοιμηθούν και λέω αυτος ειναι μάγκας θα τον πάρω..Αφου με καθησυχασε λεγωντάς μου οτι ειναι 100% αρσενικός.. Τον αγόρασα!Φοβερός χαρακτηρας και πανεξυπνος, σιγα σιγα με τον καιρο επερνε αερα, γυμναζοταν και τον εβλεπα που ανοιγε τα φτερα του σαν να θελει να πεταξει αλλα αυτο το κανει για να τεντωθεί πολυ συχνα, διαπύστοσα οτι το ενα φτερο ειναι κομμενο! Και η καραφλα του δεν εφτιαχνε. Το εδειξα σε εναν τύπο σε ενα πετ σοπ και μου εδωσε ενα φαρμακο(Pro feda)σιγα σιγα με τον καιρο εφτιαχνε η καραφλα του.. Η θεραπεία κρατισε εναν μήνα. Ειχε πολυ καλα αποτελεσματα αλλα δν εχει καλυφθει πλήρως αλλα βλεπω μερα με την μερα πάει καλυτερα.. Τωρα σε σχεση με το κομμένο φτερό εχουν περάσει πανω απο 3 μήνες και δεν ειχα δει διαφορα, πριν λιγες μέρες ομως τον είδα που εβγαλε 2 κομμενους δείκτες και ευελπιστω να βγουν συντομα καινουργεια... Του εχω πάρει και βιταμινες για το νερό αλλα και δυναμοτικό για το φτέρωμα όπως και αυγοτροφή για να τον βοηθήσει στο φτερωμά!
 
Θα ξαναβγαλει αλλα οχι συντομα!
Αμα πεφτουν ατσουμπαλα και το κλουβι ειναι μικρο συνηθως τα φτερα τους σπανε!
 
Back
Top